Başkalarına Hizmet Forumu
Başkalarına Hizmet Forumu
Ana Sayfa | Bilgilerim | Kayıt Yaptır | Aktif Konular | Forum Üyeleri | Site içi Arama
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla
Şifre hatırlatma servisi

Forum
 Kendine Hizmet Menfaat Grubu Aldatmacaları
 Biyolojik Savaş
 Nedir bu Zika vürüsü?
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Yazar Önceki Konu Mesaj Sonraki Konu  

maglor

260 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 31/07/2016 :  13:30:47  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Zika ABD topraklarında yayılıyor

Zika virüsü tüm çabalara karşın Brezilya'dan tüm Amerikan kıtasına yayılıyor. Yeni bir habere göre Porto Riko'da günde 50 hamile kadına Zika bulaştığı tahmin ediliyor. Doğan bebeklerde mikrosefali riski yüksek.

New York Times'ın haberine göre ABD'ye bağımlı Karayip adası Porto Rikolu yetkililerin ne yapacaklarını bilemiyorlar.

Virüsü taşıyan Aedes aegypti türü sivrisinekle mücadele başarısız olmuş görünüyor. Öte yandan bölgede birçok insan, tehdidin abartıldığını düşünerek sivrisineklerden korunmaya özen göstermiyor.

Öte yandan ABD'de federal ve yerel yetkililer atılması gereken adımlar konusunda anlaşamıyorlar.

Bugüne kadar Porto Riko'da 5500 kişide Zika tespit edildi. Bunlardan 672'si hamile kadınlardı. Ancak ABD'li yetkililer bunların gerçek rakamların çok altında olduğuna inanıyor.

Virüsün hamilelere bulaşmasının doğan bebeklerde beynin normalden küçük büyümesi, yani mikrosefaliye ve zeka geriliğine yol açtığı gösterilmişti.

Öte yandan geçtiğimiz hafta ABD'nin Florida eyalatinde de ilk defa olarak dört Zika vakası rapor edilmişti.

Zika bulaşan fetüsün sonogramında ölü hücre öbekleri gözüküyor. Resmi inceleyen doktor "Fetüs şu anda mikrosefali göstermiyorsa da, mikrosefali geliştikçe ortaya çıkacak." Kaynak: New York Times.

Kaynak:http://haber.sol.org.tr/bilim/zika-abd-topraklarinda-yayiliyor-164023

maglor

260 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 31/07/2016 :  13:41:40  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Sevgili dostlar uzun bir aradan sonra herkese tekrardan merhaba!Bu Zika virüsü haberini bugün gördüm ve dikkatimi çekti ve bu başlık altında bilgilerimizi,yorumlarımızı paylaşabiliriz diye düşündüm.Hepimizin bildiği gibi şuana kadar pek çok virüs ve etkilerini gördük ama bunun etkilerinin çok dikkat çekici olduğunu düşünüyorum.
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 31/07/2016 :  14:30:02  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Selam maglor. Bir ara celselerde konusu geçiyordu ve o günlerde zikanın yayılma durumunda bir patlama vardı. Sonrasında uzun bir süre bu konuda habere rastlamadım ve herhalde azalıyordur diye düşünmüştüm. Demek durum öyle değilmiş. Ürkütücü.
Go to Top of Page
  Önceki Konu Mesaj Sonraki Konu  
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Forum Seç:
Başkalarına Hizmet Forumu © Celse veya diğer içerikleri farklı ortamlarda paylaşırken lütfen kaynak belirtiniz Yukarıya git
Snitz Forums 2000
Bu sayfa 0,09 saniyede oluşturuldu.