Yazar |
Mesaj  |
|
bozadi

12286 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 19/02/2017 : 16:25:05
|
18 Şubat 2017
Robert De Niro’dan medyaya 100 bin dolar ödül teklifi ABD’li ünlü aktör Robert De Niro, tartışmalı çocuk aşıları konusunda haber yapacak gazetecilere 100 bin dolar ödül vermeyi teklif etti. De Niro, Washington’da katıldığı bir panelde, ABD’deki çocuk aşılarının güvenilirliğini sorguladı.
 Çocukluk çağında uygulanan ve kızamık, kızamıkçık ve kabakulak (KKK) aşılarında civa bazlı koruyucu madde “timerosal” kullanımının otizme neden olup olmadığının araştırılması gerektiğine dikkati çeken Robert De Niro, bu konuda “gerçeği yazacak” gazetecilere 100 bin dolar ödül teklifinde bulundu.
De Niro, oğlu Elliot’ın timerosal içeren KKK aşısı yapıldıktan sonra otizme yakalandığını ileri sürüyor.
Ünlü aktör, bazı aşılama türlerinin çocuklarda otizme yol açtığını iddia eden Andrew Wakefield’ın yönetmenliğini üstlendiği “Vaxxed” adlı belgesele de destek vermişti.
Ancak belgesel “aşı karşıtı olmakla” eleştirilmiş ve yaşanan tartışmaların ardından De Niro’nun kurucusu olduğu Tribeca Film Festivali’ndeki belgeselin gösterimi iptal edilmişti.
Kaynak: famahaber.com
|
|
bozadi

12286 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 19/02/2017 : 16:28:13
|
27 Marty 2016
Robert De Niro, aşı karşıtı belgeseli Tribeca’da önce programa aldı, sonra veto etti Ünlü oyuncu Robert De Niro, çocukluk çağı aşıları ile otizm arasında bağ olduğunu iddia eden belgesel filmin, kurucusu olduğu Tribeca Film Festivali programından çıkarıldığını duyurdu.
 Film önümüzdeki ay New York’ta yapılacak Tribeca Film Festivali’nde 24 Nisan’da bir defaya mahsus gösterilecekti.
Filmi göstermekteki amacının konu etrafında dönen tartışmaları yansıtmak olduğunu savunan De Niro, festival ekibi ve bilim dünyasından gelen yoğun eleştiriler sonucu, konunun umduğu gibi bir tartışma ortamına katkıda bulunmayacağına inandığı için filmin programdan çıkarıldığını söyledi.
De Niro ve eşi Grace Hightower’ın da otizmli bir çocuğu var ve De Niro’ya göre konu onun açısından epeyce ‘kişisel’ olmakla birlikte etraflıca tartışılmalı.
New York Times’ta yer alan habere göre, ‘Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe’ (Aşılama: Tedaviden Felakete) adlı filmin yazarı ve yönetmeni Andrew Wakefield, aynı zamanda Britanyalı tıp dergisi The Lancet’ta 2010’da konuyla ilgili bir makale yazmış, ancak yayın toplatılmış. Yazının ardından Wakefield’ın doktorluk lisansı da iptal edilmiş.
‘Bu fikirlerin yanlışlığı defalarca kanıtlandı’
Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. William Schaffner, De Niro ve ekibinin son yıllarda çok şey öğrendiğini söyleyerek, konuyla ilgili ne düşündüklerini öğrenmeye ve yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi. Ancak Schaffner’a göre, film bilim dünyası açısından itibarsız düşünceleri yücelttiği için sorunlu: “Bu gibi durumlar, bu sahtekar fikirlere hak ettiklerine inanmadığımız bir pozisyon sağlıyor. Akla yatkın her türlü tartışmaya açığız. Ama bu fikirlerin yanlışlığı son 15 yıldır defalarca ve defalarca kanıtlandı.”
Daha önce de belgesel yapımcısı Penny Lane, Filmmaker Magazine’de açık bir mektup yayınlayarak, filmi yayınlamamaya karar veren festivalin saygınlığına zarar verdiğini söylemişti. Lane’e göre, filmin kaldırılma kararı, Wakefield ve takipçilerinin komplo teorilerine, çeşitli güçler tarafından engellendiği gerekçesiyle değer kazandıracak.
Türkiye’de de taraftarları var
Geçtiğimiz hafta da çocuklarına aşı yaptırmadıkları için menenjit geçirmesine neden oldukları suçlamasıyla Kanadalı bir çift mahkeme önüne çıkmıştı. Indipendent’ta yer alan habere göre, 19 aylık Ezekiel adlı erkek çocuk hayatını kaybetmişti. Kanada hükümeti iddianamede aşıyı yaşamsal bir gereklilik olarak tanımlamıştı.
Türkiye’de konu solist Zeynep Casalini ve Tahsin Berk’in çocuklarına çocuk felci, verem ve menenjit gibi birkaç aşı dışında gerekli olmayan aşıları yaptırmayacaklarını açıklamasıyla gündeme gelmişti.
Aşılamayı doğal bulmayanlar arasında aşı karşıtlığı giderek yayılıyor. Facebook’ta açılan ‘Aşı Yaptırmaya Mecbur Değilim’ isimli grubun 5 binden fazla takipçisi var.
Neden aşılamaya karşı çıkıyorlar?
Aşı karşıtlığı, isteğe bağlı olarak yapılan, grip, su çiçeği, hepatit A, rotavirüs gibi aşılara değil, yaptırılması zorunlu BCG, hepatit B, difteri, boğmaca, tetanos, pnömokok, çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak gibi aşılara karşı olanları kapsıyor. Bu gruptakiler aşıların çocukları korumadığını, sadece ilaç endüstrisine hizmet ettiğini ve anne sütünün çocuğun korunmasına yeteceğini savunuyor.
Aşı karşıtlarının bir diğer argümanı da, aşılamanın doğal seleksiyonu engellediği yönünde; hastalıkların güçsüz çocukları yok ederek insan nüfusunu dengelediğini düşünüyorlar.
Diğer yandan menenjit ve çocuk felci başta olmak üzere, bu hastalıkların önemli bir kısmı çocukların ömür boyu sürecek sakatlıklarla yaşamalarına neden olabiliyor.
Aşılamanın düzenli yapılamaması bu hastalıkların kısa sürede yeniden ortaya çıkmasına neden oluyor. Örneğin Suriye’de devam eden iç savaştan dolayı aşılama yapılamamış ve Dünya Sağlık Örgütü ülkede daha önce görülmeyen çocuk felci vakalarına yeniden rastlanmaya başladığını açıklamıştı.
Kaynak: diken.com.tr
|
 |
|
bozadi

12286 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 19/02/2017 : 16:33:30
|
Robert de Niro, oğlunun otizm hastası olmasında katkısı olduğuna inandığı belirli aşı maddelerine karşı bir bilinç artırma mücadelesi gösteriyor ve bunun takdire değer olduğuna inanıyorum. Türkiye'de de bu konuda bazı tartışmalar olmuştu. Daha fazla bilgi için, üstte diken.com.tr'nin haberinde referansta bulunulan "Aşı Yaptırmaya Mecbur Değilim" adı facebook grubuna bakılabilir. |
 |
|
bigsenfoni

1297 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 20/02/2017 : 00:29:15
|
Bencede ciddiye alinmasi gereken bir konu,hatta gec bile kalindi.Gerci insanliga kakalanilan teknolojinin insan bedenine verdigi zararin yaninda devede kulak ama!zararin neresinden dönülürse kârdir.Birde kendimden biliyorum.Birde ilk okulda kizamik asisi oldugum halde 16 yaslarinda hastaligina tehlikeli birsekilde yakalandigimi hatirliyorum.Peki o yapilan asi ne icindi?İcinde baska neler vardi?Jodit/iyod almaya basladan öncesine kadar bütün hayatimi alerjilerle ve zirt pirt nezle/grip/sinüzit ile bogusarak gecirdim.Nefes darligi ve halsizlik ile beraber...
iyod ile beraber detoxlama,spor/hareketlilik ve düzenli uyku vücudumuzun savunma sistemini güclendiriyor!o zaman ne ilaclara nede asilara gerek kalmiyor.Burada algi oparasyonu da var gibi dikkat savunma sistemini güclendirecek konulardan yapay kisa vadeli cözümlere cekiliyor.ilaci al iyiles,asiyi yaptir korun...gibi.
Bence icerideki Akyuvarlari/Askerleri iyi koru ve güclendir ki o zaman disaridan herhangi bir destege (parali askere :-D )gerek kalmaz.Haksz miyim...
|
Edited by - bigsenfoni on 20/02/2017 00:34:54 |
 |
|
gerçek tosun paşa

1258 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 20/02/2017 : 13:32:57
|
Bu aşı konusu aslında çok büyük önem taşıyor fakat düz insan için aşı bileşenleri fazla bir konu. Düz insan tanımım ilginç oldu doğrudan veya dolaylı olarak alakalı meslek gruplarının da bir bilgisi olduğunu sanmıyorum. |
 |
|
bozadi

12286 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 20/02/2017 : 15:50:18
|
Eklenti: Orjinal Mesajı Ekleyen gerçek tosun paşa
Bu aşı konusu aslında çok büyük önem taşıyor fakat düz insan için aşı bileşenleri fazla bir konu. Düz insan tanımım ilginç oldu doğrudan veya dolaylı olarak alakalı meslek gruplarının da bir bilgisi olduğunu sanmıyorum.
Güldür Güldür programının bazı skeçlerinde İbrahim karakterinin canlandırdığı, sürekli "Düzüm!" diyen trajikomik bir tip var, aklıma o geldi sen "düz insan" diyince. "OP"yi çağrıştırıyor o bana.
Tabi ortalama insanın halini kastediyorsun burada ama bizzat dikkat çektiğin gibi, boş ver sıradan insanları, doktorlar bile kendi aralarında bir fikir ve eylem birliğine sahip değiller bu konuda. Korkunç bir bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı var, pek çok başka konuda da olduğu gibi. Bunların bir kısmı gayet "kasıtlı" tabi ama at izi it izine çok karışıyor maalesef.
Genel olarak son derece sağlam, güvenilir olduğuna inandığım Canan Karatay'ın konuyla ilgili verdiği özet bilgi:
Youtube'da konuyla ilgili pek çok Türkçe video var sanırım. |
 |
|
bona fide

542 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 18/02/2018 : 15:25:11
|
http://realfarmacy.com/dr-bradstreet-murdered/
Yıllar önce, Bradstreet'in oğlu aşılandıktan bir süre sonra otistik olmuştu. Aşıların neden otizm yarattığını biyokimyasal olarak araştırmaya büyük ilgi vardı ve geçen yıl ölümünden önce Chicago'daki yıllık bir Otizm Bir Konferansında keşiflerini bir kitleye açıkladı.
gogılın çevirisini eklemeye çalıştım herzamanki gibi yapamadım özetle bu doktorun oğlu otizme yakalanıyor doktor aşıların nagalaz enzimini artırdığını keşfediyor ve kanser için uygulanan bir tedaviyi otizme deniyor sonra birgün tüm dökümanlarına çalışmalarına el konuluyor talan ediliyor kendiside bir nehirde ölü bulunuyor. daha önceden bu Gcmaf tedavisinde uygulanan maddenin çeviriden yanlış anlamadıysam ozaman aklımda kalanı söylicem başka bir kaynaktı doğada beslenen ineğin doğum sonrası gelen ağız sütünden bi takım işlemlerle elde edildiğini anımsıyorum. yanlışta olabilirim ve bu tedavide d vitamini yüklemesi yapılıyor idi. birde şu link varhttp://www.kosulsuz-sevgi.com/enerji-sifa-reiki/oldurulen-holistik-doktorlar-tum-asilara-kansere-neden-olan-enzimin-eklendigini-kesfetmislerdi/ trupmta bu konuda iddialı girişimlerde bulunacaktı seçim öncesi çok sıkı takipteydi aşıların otizme etkileri konusunda sonradan çark ettirildi.
çeviride aşılandıktan bir kaç yıl önce diye yapmış gogıl bozadi imdattt |
Edited by - bona fide on 18/02/2018 15:28:14 |
 |
|
bozadi

12286 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 18/02/2018 : 16:07:54
|
Evet, ilk cümlede google çevirisinde bir hata olmuş bona fide. Anladığım şekliyle daha doğru bir cümleyle değiştirdim. |
 |
|
bozadi

12286 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 18/02/2018 : 16:09:43
|
Türkiye'de de Karatay'a itibar suikasti yapılmaya çalışılıyor. İnşallah gerçek bir suikaste dönüşmez. |
 |
|
bona fide

542 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 18/02/2018 : 16:33:04
|
yardım için tenkyu bozadi. Gcmaf hakkında bir link daha https://www.otizmdunyasi.com/gcmaf-otizm-ve-kanser/
ahmet aydının ölümünden dahi şüphelenmek gerek karatayın karalama kampanyası devam etsede en direkt haberlerle ortodoks tıbbının işe yaramadığı servis ediliyor ne kadar karatay yaşlı bunak şarlatan densede.düşündüm bunu hükümet tarafından direkt yazılsa çizilse ve ispatlansa bizim milletimiz kesinlikle inanmazdı hükümeti dahi düşürürlerdi. yabancı yayaınlarda bu sağlık skandalları ilaçlar otizm kanser gdo yıllardır yazılıyor suikastlerde dahil. hatta soner yalçının saklı seçilmişleri gdolu türkleri kitaplarını okumadım içeriklerinden bahsediliyor bazı kaynaklarda ve o bahsedilen mevzular son on yıldır yabancı basında yazıldı çizildi umarım alıntı yaptığı kaynakları kitabında belirtmiştir aksi durumda araklamacı yazar diyeceğim kendisine. osman durmuştan anımsayın adamı basın linç etmişti keza trump hiçbir çalışma yapamadı bu konuda yaptırılmıyor. fakat devlet antibiyotikleri takibe almış durumda kulananların reçeteleri kayıt altına alınıyor öyle zırt pırt kullanım yapamayacak dr larda yazamayacak.geçen ben kuduz aşısı olurken tetanoza istemiyorsanız reddediyorum diye belirtin dedi doktor bana aşı formunu verirken. ben reddetmedim :) artı alternatifçi şarlatanlarında durdurulması gerekli marankigiller gibi. erdem yoksunu öyle çok insan varki biraz daha fazla kazanmak ya da itibar sahibi olmak için insanları yaşamları yok eden. karatayı sevenleri çok bird eşu var eline labaratuar sonuçları bilmem ne ülkesinin araştırmaları birazda diksiyon ve ciddiyet takınsa ozaman he bu kadın doğru söylüyor algısı var bizim elitlerde. yahu yıllardır o sahte sonuçlarla tedavi olamıyor insanlar daha önce önermiştim galiba birdaha önereyim satılık hastalıklar kitabi Ray Moynihan , Alan Cassels yazarları. kaynaklarla belgeli ilaç firmalarının rezilliklerini uydurulan hastalıkları anlatıyor. |
Edited by - bona fide on 18/02/2018 16:34:57 |
 |
|
|
Mesaj  |
|