Başkalarına Hizmet Forumu
Başkalarına Hizmet Forumu
Ana Sayfa | Bilgilerim | Kayıt Yaptır | Aktif Konular | Forum Üyeleri | Site içi Arama
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla
Şifre hatırlatma servisi

Forum
 Olağandışı Olaylar
 Hayvan Gizemleri
 EBABİL KUŞU
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Yazar Önceki Konu Mesaj Sonraki Konu  

macka

225 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 16/08/2018 :  10:19:21  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Daha önce görmemiştim ancak görünce çok etkilendim çok mistik etkileyici hatta biraz korkutucu bir görüntüsü var ! Ee ne de olsa mübarek kuş :)
https://www.mynet.com/esrari-hala-cozulemeyen-ebabil-kusu-erzurum-da-bulundu-110104336070#10184779

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 16/08/2018 :  22:58:32  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Paylaşım için teşekkürler macka.

Son yıllarda bazı haberlerde gördüğüm kadarıyla hakkında bilgi sahibi olmaya başladım bu kuşun.

İlginç bir kuşmuş. Vikipedi'den:

Eklenti:
Ebabil

Ebabil (Apus apus), sağangiller (Apodidae) familyasından 16–17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan, genellikle kırlangıçla karıştırılan bir kuş türü.

Özellikleri

Kırlangıçlara göre kanatları daha uzun ve kavislidir. Gece-gündüz havada kalır ve uçarken uyurlar. Geceleri gören bir türdür.

Yalnızca üreme dönemlerinde yere inip, kayalıklardaki ve yüksek binaların çatılarındaki yuvalarında uyurlar. Sürüler halinde, tiz çığlıklar atarak uçarlar. Ayaklarının üstünde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde duramazlar.

Türkiye'de ilkbaharda görülmeye başlar, sonbaharda güneye göç ederler.

Dini kültürde

Ebabil Kabe'yi yıkmaya giden Ebrehe ordusunu ayak ve gagalarından attıkları taşlarla bozguna uğratan kuşlar olarak bilinir.

Go to Top of Page
  Önceki Konu Mesaj Sonraki Konu  
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Forum Seç:
Başkalarına Hizmet Forumu © Celse veya diğer içerikleri farklı ortamlarda paylaşırken lütfen kaynak belirtiniz Yukarıya git
Snitz Forums 2000
Bu sayfa 0,08 saniyede oluşturuldu.