Başkalarına Hizmet Forumu
Başkalarına Hizmet Forumu
Ana Sayfa | Bilgilerim | Kayıt Yaptır | Aktif Konular | Forum Üyeleri | Site içi Arama
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla
Şifre hatırlatma servisi

Forum
 Genel Paylaşımlar
 Önerileriniz
 Youtube Kanal Önerileri
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Yazar Önceki Konu Mesaj Sonraki Konu  

Gaia

292 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 10/05/2020 :  19:50:14  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle

https://www.youtube.com/channel/UCpsG6GOPTSY3HF5G9v-brGg/featured

Şöyle bir kanal buldum geçen youtube de. Adı Neandertal Academy. Matematiği günlük hayat üzerinden anlatıyor. Okullardaki ezbere dayalı eğitim ile alakası yok. Felsefesini anlatıyor da denilebilir matematiğin. 'Hayatın dili' yakıştırması yaparak, 'matematikte geçen her şeyi günlük hayatta aramaya çalışın' diyor. Oldukça sardı beni.

Türev olsun, fonksiyon olsun doğrudan günlük hayat üzerinden anlatışı insana hayatın matematiksel yanını görmeye ateşliyor. Kasyopyalılar da matematik için evrenin dili demişlerdi. Bu kanalda bana bu evrenin dilini çözmüş gibi geldi. :)

sannyasin

32 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 08/11/2021 :  18:48:01  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
https://youtu.be/7AQO9wC9GyI Gurdjief'in Türkçe profesyonel çevirisi olmayan(All and Everything- Beelzebub's Tales to his grandson) kitabını, elime ulaşan editlenmemiş bir çeviriden sesli okumaya başladım, ilgili olanlar için faydalı olacaktır diye ümit ediyorum

Edited by - sannyasin on 09/11/2021 21:31:18
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  15:58:33  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Evrim

Go to Top of Page

sybleman

696 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 31/05/2023 :  11:59:36  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle

Aristo'nun Logos yorumu

https://www.youtube.com/watch?v=-YWKDkZWc1g&list=PLADMQ9VgSO5nzaeNUSoZvN8v0q2xaRVN4&ab_channel=KlasikD%C3%BC%C5%9F%C3%BCnceOkulu

Kanal da oldukça ilginç, felsefik ve islam tasavvufu ile ilgili farklı okumalar ve yorumlamalar mevcut.

https://www.youtube.com/@KlasikDusunceOkulu
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 07/06/2023 :  21:38:10  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Varolan her şey derslerdir.
İnsanlar kendileri için açılan yolu izlerse iyi durumda olacak
Öğrenme öğrenen için değerlidir.
Dersler

Video ders hatta konusu özü çıkarılsa oscarlık film niteliğinde... Yukarıdaki ifadelerin ve daha fazlasının kişinin yaşam deneyimindeki bir yansıması

Bir röportaj ama onu belgesel gibi düşünelim

Eğer psikiyatri konusunda kafası karışık tanıdığınız varsa ya da kafanız karışıksa özellikle izleyin derim, başka bir yanıta ihtiyaç olmayacak

Edit1
(İzlemeyi zor bulacaklar için 6 yıl okursun tus yüksek lisans asistanlık mesleğini öğrenirsin bildiğin öğrendiğin gibi uygularsın ama bir gün gelir kendi çocuğun hastalanırve o öğrendiğin tüm yöntemler yardımcı olmaz ve bütüncül tıp doktorlarına yönelirsin ..
ve tam da bu durumda başkalarının çocukları sana ulaşsa onlara hayır ilaçlara devam diyecektin ,metabolik ve alternatif tedaviler aramayacaktın .
Bir psikiyatrist ve psikolog eş. İkisinin de yaşam boyu öğrendiği mesleki bilgi tecrübe bir gecede boş teneke ya da çöpe dönüştü. Her ikisinin de.

Edit 2

Bu hikaye de bir psikiyatrist ve psikolog eş; okb ve depresyon semptomları için kendi çocuklarına bildiği öğrendiği tüm teknik mesleki bilgi tecrübeyle sadece sıfır yardım (ve hatta eksi yani üste zarar) sunabildi.
Sonuçta bütüncül tıp doktorlarından metabolik yardım aldılar. Şu an içsel çatışmayla mesleklerini icra ediş biçimlerini yenilemeye bulabildikleri herşeyi okuyarak metabolik psikiyatriyi öğrenmeye çabalıyorlar.

Hikaye odur ki; yukarıdakini yaşayan herhangi bir başka çocuk tedavi için bu adama getirilirdi. Harvarda da .Dünyanın en iyi psikiyatristlerinden biri olmalı. İkinci olarak terapi içinse eşine yani bir psikoloğa götürülecekti. ...

Edited by - Dionysos on 07/06/2023 22:08:43
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 06/07/2023 :  15:51:55  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Son günlerde duyduğum en çarpıcı cümle

"Türkmen'in evini bi katır taşır ama keyfini kırk katır taşıyamaz."

Bu cümleyi anlıyorum. Keyif/atarksiya bir gün gitti ve yerine huzursuzluk/akatazi gelecekti. O günden beri arıyor bekliyoruz. Keyf için yas zamanı..

Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 16/07/2023 :  21:33:20  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Oradaki pirinç tarlasının sahibi olmanın nasıl bir şey olacağını düşünüp durdum..

Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 16/07/2023 :  21:55:07  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Ortadoğu da bir çöl vaadedilmiş toprakları ve (bölüşemedikleri/uğruna savaştıkları) kutsal çölleri , kutsal ülke, kutsal kent...
Kutsal salaklık
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 16/07/2023 :  22:04:17  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Sorumun yanıtı çabuk geldi... (Avatar ülkesindeki pirinç tarlasında doğma)

Her şey/hiç bir şey görüldüğü gibi değil..

Go to Top of Page

sybleman

696 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 18/07/2023 :  13:00:17  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle

Yeni bulunan moscovium 115 elementine de değinilmiş. Düşünmeye sevk edici bir video olmuş.

https://en.wikipedia.org/wiki/Moscovium
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 03/08/2023 :  11:03:41  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
'Gıdanın Geleceği'

..Yeryüzünde nüfus her gün artıyor..

2050 de nüfusun 10 milyar olması bekleniyor diyor .Yanlış..

Bu listedeki 1/5 adlı video bunu Türkçe altyazıyla açıklıyordu ancak kaldırılmış
https://www.youtube.com/watch?v=NPBQklC5g5M&list=PLuviQgPHF-ZFFiO2VoTpFxxn1JnHaByW7

İngilizcesi burada
https://www.youtube.com/watch?v=sI1C9DyIi_8

Basit yolu ise şu ..
2050 yaklaşık 30 yıl sonrasıdır.
30 yıl önce nüfus 5-5,5 milyar arasıdır. 30 yılda artış 1,5 kat gibi ve bu durumda 2050 nüfus beklentisi 12-13 milyar dolayı olmalı.
2050 uzak değildir, orada sadece 72 yaşındayım.

Edited by - Dionysos on 03/08/2023 11:10:52
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 31/08/2023 :  16:30:08  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Bu adamın videolarını Laura'nın önceki yaşamlarda piyano çalmışsam onu tekrar geliştirebilir miyim? dediği şeye benzetiyorum.

İşin diğer tarafı da bir kez izledikten sonra kendi yapma isteği. Her neyse manda boynuzları ve inek sinirleri .Beni aşar. İşçiliği üretirdim, malzemeyi değil.

Ustalık bütünüyle göz ve emek kararı. Ben olsam öyle yapardım

Go to Top of Page
  Önceki Konu Mesaj Sonraki Konu  
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Forum Seç:
Başkalarına Hizmet Forumu © Celse veya diğer içerikleri farklı ortamlarda paylaşırken lütfen kaynak belirtiniz Yukarıya git
Snitz Forums 2000
Bu sayfa 0,11 saniyede oluşturuldu.