Başkalarına Hizmet Forumu
Başkalarına Hizmet Forumu
Ana Sayfa | Bilgilerim | Kayıt Yaptır | Aktif Konular | Forum Üyeleri | Site içi Arama
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla
Şifre hatırlatma servisi

Forum
 Kanal Bilgileri
 Sorguluyoruz
 Soğuk Terapi ya da Hidroterapi ,Alternatif Sağlık ve Diğer K Önerileri
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Mesaj Sonraki Konu
Sayfa: Toplam Sayfa 6

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 11/12/2022 :  14:48:13  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Geldiğim noktada;
tüm bunlardan 4KH sorumluysa ve gerçekten bizim 4. seviye bir geleceğimiz varsa ve gerçekten bizim gezegenimize ineceklerse ve biz aynı seviyede/güçte/konumda olacaksak ve bir seviyede bunların bilgisi ya da farkındalığını taşıyor olacaksak?
Onlara sadece acıyorum

Ben(im gibilerin) gerçek intikamını istemiyorlarsa bir şeyleri düzeltmeye başlamak için bilmiyorum hala şansları var mı ama denemeliler.

Eklenti:
Orjinal Mesajı Ekleyen Dionysos

Ya buldum evraka! (ya yanılıyorum ama)

Muhtemel asıl vurgunu 1,5 yaş ateşli havale bronşit öyküsü ile yenen penisilinlerden kapmış olabilirim. Penisilin kendi başına yaralayıcı. Mutlak zehir. Yaşayan herşeyi öldüren şey, mikro flora dahil.
(Muhtemel flora yoksunluğuna ya da darbeye bağlı yaraya açık oluş ve fiskasyon yaralanmalar)

Bunun dışında K'ların akupunktur ve iğne hijyeni/sterilizasyonu söylencesi aklıma geldi. Burada köyde baytardan hallice herkese iğne vuran iğneyi ateş ve ispirtoyla sterilize eden ve herkese aynı iğneyi gömen adam .Kaç tur penisilin yedim? Çocukluk boyu

Kalça kas tutmuyor fıtığa yoruyorum uğraştım kendimi sakatlıyorum

Kalçamı şoklayacağım. Soğuk buz, kar, sıcak .Kalça bel arka bacak. Mutlak travma ve taciz. Bu sağlık felan değil. İyilik yardım felan değil. Hepsi sembolik düzeyde incelenirse bence öyle de...

Yavuz Dizdar diyor ki; antibiyotik vücudu dokuları çözer fıtık gibi sorunlar oluşturur

Edited by - Dionysos on 11/12/2022 14:51:47
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 11/12/2022 :  19:56:55  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Bugün rüzgarlıydı ancak fırsatım oldu biraz da üşüdüm ısınma ihtiyacı hissettim ve yine odun çalışıyla dışarıda ateş yaktım. Yine giysileri çıkardım ve Özellikle üst gövde kemik ve iliklere kadar bir güzel ısı aldım.
Duşu bugün ona rağmen sıcak canım istese de bugün yeterli güneş olmadığı için karşıma ılık bir su çıktı. Bu durumda bende tam soğuğu açıp uzun süre kalça arka bacak ve belime tuttum. Daha sonra tüm gövdeme. Dün enerjili duştan çıkan ben bugün yine yarı şoklu çıktım ve uzun bir süre soludum. Nefese odaklanarak özel bir çaba sürdürmediğim halde daha duşa girerken derin orta hız nefes almaya başladığımı keşfettim ve bu duş alırken ve duştan çıkınca da sürüyor. Doğal. Kendinden.
Uzun bir süre hafif ısınma egzersizleri sonra biraz uzanma yine de hala yarı sarhoş/sersem gibi olma. Sol omzumda her ne varsa olduysa özellikle ora tuhaf hissettiriyor.

Edited by - Dionysos on 11/12/2022 19:58:45
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 11/12/2022 :  20:14:52  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Bu normal mi bilmiyorum ama bana kalça bölgem soğuk vs hiç bir şey hissetmiyor gibi geldi. Sanırım sol omuz sol arka sırt ve kalça bel üst arka bacak hattıyla bundan sonra biraz daha özel ilgileneceğim.

Bunu dışında iki sabahtır kendimi doğal keyifle ve keyiften şarkı söylerken buldum yakaladım. Sesim ciğerim açılmış. Dün bir kaç kayıt yapıp denedim. Ketozlu olduğum zamanlardan iyi mi bilmiyorum ve emin değilim ama yine de sanırım bugüne kadar ki en açık rahat akciğer/diyafram ve şarkı performansım olabilir. En azından geçen yıl ki gibi detone olmuyorum. Solunum açlığı çekmeden kolay rahat boru gibi şarkı söyleme.
Akciğerim tulum gibi. Bu şaka değil. Sağlık diye bir şey var/varmış
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 11/12/2022 :  21:39:41  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Sanırım sorunumu 4KH'a kızarak çatarak çözemeyeceğim. Her şeyin dersler olduğunu kabul etmeliyim ve anlamalıyım ve seçtiğim zor ya da orta zor ya da aslında hafif koşulları ..
Neyse

Bir kaç arama yaptım tam umduğum şeyleri bulamasam da

Eklenti:
C: Geçmiş yaşam yansıması. Ölümde bacak kopmuştu. Kuzey Vietnam Ordusu tarafından atılan bir SAM füzesi. Bir jet kullanıyordu. 1969
yılında. Adı George Raymond’dı. Phan Bien üzerinde vuruldu.
S: (L) Bu sorunu hafifletmek için yapılabilecek herhangi birşey var mı?
C: Zor olacak

Eklenti:
S: (L) Bu konu hakkında başka sorusu olan? Sorulması gereken herhangi bir husus? (Ark) Sanırım ben şanslılardan biriyim. (C ) Evet, ben de.
(L) Yapmanız gerekeni azar azar yaptınız. (Keit) C ’deyken ben de çıldırıyorum sanmıştım. Şimdi iyi sayılırım. (A____) Ben geçen gece
korkunç bir deneyim yaşadım. Joe ile birlikte programı uyguluyordum ve birden, işkence gördüğüm bir vizyona girdim. Tırnaklarım
sökülüyordu ve bunu durduramadığım için ağlamaya başladım. Çok travmatikti. Böyle birşey ilk kez başıma geliyor. (DD) Programı ilk kez yaptıktan sonraki gece bir rüya görmüştüm. Tehlikeli bir adamla birlikte bir senaryonun içindeydim. Polis veya ordu gibi birşey tarafından takip ediliyordum. Ve bu kötü şahıs beni boynumdan yakaladı. Elinde ince telden yapılma bir kanca vardı.
Kancayı sağ taraftan böbreğime soktu. Sonra geri çektiğinde, kanca bir elektrikli şok aleti gibiydi. Sabah yaklaşık saat 6’da çığlık atarak
uyandırdım kendimi. Hayatım boyunca gördüğüm en garip rüyaydı. Ciğerlerimin yettiği kadar çığlık atarak kendimi uyandırdım.
Tekrarlanmadı neyse ki.
(L) Forumdaki insanların yaşadığı bu gerçekten üzücü rüya ve deneyimlerin bir bölümünün dayandığı belirli bir neden var mı?
C: İlgili geçmiş yaşamların sonunda çözülmeden kalmış acı ve sıkıntıların anıları. Maalesef bu tür bazı deneyimler acı verici, ama bu yöntem, bu amaca yönelik yöntemler arasında en az travmatik olanı. Karanlık rüyalar sistemden temizlendikten sonra herşey daha iyi
olacak. Takılınacak ilüzyon kancaları olmayacak.

Şimdi elimde ne var . Eklemden uyuşan nerdeyse yerinde yok gibi ama yerinde olan bir sol kol

Dönemsel panik ataklar. Bunu düşünüyorum. Bağlantılı mı? Geçmiş yaşam denenle?

Soğuk duş ve daha önce açlık ketoz zamanları; kurumuş, kaslarımı çekilmiş ,kalp krizi geçirecek gibi, felç olacak gibi her yerimi çekiştirdiğim ya da ne sıcak ne soğuk gibi hatta ölmüş gibi hissedilen anlar. Zor nefes alıyor gibi olmaya ,kalp kiriz geçiriyor gibi olmaya nazır boğazımdan toprak vb çıkardığım boğulma rüyaları ama sorunsuz bir kardiyolojik muayene
Bir tıkanıp bir açılan ama kasılan mı nedir bir akciğer?
Sersem bir omurga kalça hattı ama iyileşiyor gibi görünüyor

Aklımın gittiği yer şu. Ben de var ya da yok. O Nazi toplama kampları vs ne kadar travma bıraktı? Bu nasıl çözülür?
Bu kadar insan, bu kadar travma_?
Bendeki bu olmayabilir, hiç bir şey de olmayabilir hiç bir şey bilmiyorum da düşünsel olarak paralellik ya da empati kurdum

İnsanın sandığından bildiğinden çok daha büyük ultra büyük bir yardıma ihtiyacı var gibi görünüyor

Tüm anksiyeteler ve panikler bu ya da geçmiş yaşam travmaları ile ilişkili midir?

Tüm bunlar nasıl iyileştirilir. Yani sakin olma/kalma derin nefesler telkinler ve mantıklılık dışında kalıcı iyileşme?
Tekrar gelememek üzere orada hiç olmamışlar gibi_?
Bu eminim birleşemedir

Kendimizi bireyler sanan bir birleşiklik değiliz değil mi?
Yani bunlar ne kadar özel/kişisel ve bireysel sorunlar ne kadar birleşik sorunlar bunu gerçekten merak ediyorum ve bir karma varsa yaşatan mı çekmeli yaşayan mı? Her ikisi de çekmese ? O zaman ders mi olmaz alınmaz

İleri gitme, ilerleme adına bir insan kendine saçma sapan sorunlar katabilir mi bu sorunlar benim mi?/bizim mi? oldum..

Ortak bir payda da ortak bir şeyler çekip tüm bunları bitiremez miyiz? oldum.

Sanırım küçük sorunlar olsa da oldukça sağlıklıyım ve paniği kesmeliyim.
Nedense bu sonuca varsam da bu cümle bana hiç yardımcı olmadı

Edited by - Dionysos on 11/12/2022 21:47:58
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 11/12/2022 :  21:59:27  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Eklenti:

Şimdi elimde ne var . Eklemden uyuşan nerdeyse yerinde yok gibi ama yerinde olan bir sol kol

Dönemsel panik ataklar. Bunu düşünüyorum. Bağlantılı mı? Geçmiş yaşam denenle?

Soğuk duş ve daha önce açlık ketoz zamanları; kurumuş, kaslarımı çekilmiş ,kalp krizi geçirecek gibi, felç olacak gibi her yerimi çekiştirdiğim ya da ne sıcak ne soğuk gibi hatta ölmüş gibi hissedilen anlar. Zor nefes alıyor gibi olmaya ,kalp kiriz geçiriyor gibi olmaya nazır boğazımdan toprak vb çıkardığım boğulma rüyaları ama sorunsuz bir kardiyolojik muayene
Bir tıkanıp bir açılan ama kasılan mı nedir bir akciğer?
Sersem bir omurga kalça hattı ama iyileşiyor gibi görünüyor

Sanırım küçük sorunlar olsa da oldukça sağlıklıyım ve paniği kesmeliyim.

Çocukken gördüğüm tekrarlı böbrek boşluğu vb oralardan bıçaklandığım ve bu halde yürüdüğüm bir rüya ve sürekli oram beni kısıyormuş nefesi zorluyormuş gibi hissederdim şimdi hatırladım .
Tuhaftır rüyaya göre nedense İstanbul da geçiyordu

Bu yine istismar, vurgun ve farklı travmaya mı vurgu yapıyor?

Eiriu Eolas iyidir. Nefes provası iyidir. Tüm zor zamanlar için motor öğrenme biriktirecek.
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 11/12/2022 :  22:11:58  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Tuhaftır son tahlilde uyanmak ilerlemek iyileşmek dahil tüm her ne diyorsak tüm bunlar zor ve acı verici olduğu için kendimizi uyuşturduğumuz ve aslında bunda hiçte haksız olunmadığı kanaatine vardım. Yani olası yalnız olmama ve birleşme ekip ya da olası en büyük birliktelikle tüm bunlar sanırım yapılmalıydı yani kendi başına kendi kendini kurtarma ileri götürme uğraşı tam bir fiyasko geri tepme
ya da ikinci olasılık gözleyen grubun/grupların içlerinde birilerini ilerletip hızlandırıp bakması gözlemi
Şeker yemek haklı bir eylemdir;
Ona karar verdim
Tabi diyabet olmayacak sınırda
Şeker ve soğuk. Güzel ikili. Hatta soğuk ve nefes guruluğu da olursa en güzeli olur.
Atlamadan önce bak! güzel ve yerinde bir K sözü...

Edited by - Dionysos on 11/12/2022 22:15:20
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 11/12/2022 :  22:47:11  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Eklenti:
Dün enerjili duştan çıkan ben bugün yine yarı şoklu çıktım

yarı sarhoş/sersem gibi olma.

Kişisel bir travmaya ilişkin bir durumu bilmiyorum ve emin değilim ama benim için bu durumun çözümü kendini güvende olduğuna ikna etme gibi göründü.
Yani pasifçe yatma yerine koşma, zıplama, şınavlar vb hatta neredeyse ikinci duşa çekim ve kendine bir şey olmayacağını sağlam/bütün/iyi oluşu kendine gösterme ispat arzusu gibi

Bu duyguları, hormonları yerine getirme yeniden programlama gibi mi? Yani panik tepkilerini blokaj ve eğitme gibi mi? Emin değilim
Bilmiyorum

Yine de travma blokajları ve tepklerini çözme düzenleme ve yeniden yapılandrıma ile ilgili oluşu düşünüyorum

Bir tür öğrenilmiş çaresizlik yanlış mesajlar var gibi
Bunu doğru anlatamıyor olabilirim

Ortada bir sorun yok ama sersemlik dalgınık ve kısmi panik vb var
İyiyim ve iyi hissetmeliyim ,güvende hissetmliyim tersi yanlış
Bunun farkındayım

Edited by - Dionysos on 11/12/2022 22:57:22
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 13/12/2022 :  18:46:05  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Arkadaşlar deniz havuz gibi bir suya girmedğim ve fıskiyeyle akan suya maruz kaldığım için sıcka ve soğuk suları en sorunlu ağrılı ve travmatik bölgeleirem daha yoğun uygulamaya başladım.

Kesinlikle kaynar sıcak bir suyla başlıyorum ve suyu özellikle sorunlu kalça eklemim, kalça bel bölgem daha sonra tüm omurga sırt ve omuzlara uygluyorum Aynısını soğukla tekrar ediyorum. Soğuk suyu omzuma dökene soğuk duymuyorum bile

Bunu herkese tavsiye ederim çünkü soğuk suya girip kafana dökmek kadar stes içermiyor. Mesela kalça ve arka bacağıma soğuk tutark başlıyorum ve bel omurga boyunca yukarı çıkıyorum

Bunun eklem sorunları ve travmalar içi ngerçekten çözüm olabileceğiniı düşünmeye başladım. O kadar ki Laura laktik asitleri için bunu kullanmalı ve denemeli

Soğuk ve sıcağın su dışında uygulanma yolları var bence bu herkes için bir terapiye çevrilebilir. Sporcular için soğuk sıkan o şeyler var: Ayrıca soğuk uygulayan sanırım tıbbi cihazlarda var

Mesela aritmi için kalbe sıcak ve soğuk uygulanabiliyor. Bunu laserle mi yapıyorlar bilmiyorum

Bunun dışında tuhaftır bunları düşünmek bana aynı bölgeye ışığın dalga boylarını, kırmızı ve uv ışınlarını uygulamanın neler yapabileceğini düşündürdü. Bunu düşünürken ses dalgası ve frekanaslar uygulasak ne olurdu o aklıma geldi
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 15/12/2022 :  11:41:34  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Zihnimizi ve bedenlerimizi kontrol edebiliriz. İçimizde neler olduğunu hissedebilir ve değiştirebiliriz. Stres ne şekilde olursa olsun, onunla başa çıkılabilir ve bedeninize sağlık, mutluluk ve güç kazandırabilirsiniz çünkü siz ruhla, yaşam gücüyle birsiniz

Soğuk, doğa (tabiat ana) iyi bir öğretmendir.

Buz Adam Hof

Edited by - Dionysos on 15/12/2022 11:41:56
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 15/12/2022 :  12:21:52  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Hof amca güzel insan döktürmüş..

(İkinci görsel karnı içe kasık/basık. İyi bakın
Diyafram nefesi alıyor ve verildiğinde öyle olur)

Hayatınızdaki, yolunuzdaki veya kaderinizdeki herhangi bir engelin üstesinden gelmek için ihtiyacınız olan tüm enerjiye sahipsiniz. Doğamız gereği bu şekilde donatıldık

Ben bir süper kahraman ya da guru değilim...
Yapabildiğim herşeyi sen de yapabilirsin ve sen de yap!

https://twitter.com/Iceman_Hof/status/1333471381762285570/photo/1

Edited by - Dionysos on 15/12/2022 12:27:08
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 15/12/2022 :  14:27:05  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Wim Hof'un büyülü bir sırrı yok. Muhtemelen özel bir nefes alma çalışmasına da gerek yok. Metabolizmayı serbest bırakma solunumu diyaframa devretme dışında. Diyafram solunumu için bedeni eğitmek koşullandırmak biraz zaman alıcı olabilir (içe çökmeye alışmış mide ve bağırsaklar karın kasları. Postür tutuş anlamında bunun eğitimi. Motor eğitim ve kas eğitimi)
Diğer yönü hiperventilasyon (hızlı derin solunumla ani yüksek oksijenlenme. Sporcuları izleyin yapıyorlar. Aynısı.. )

Sizce göbek yağları ne anlama geliyor?
(Muhtemel. Azalmış diyafram solunumu ve ya da kök omurlarda hizalanma sorunları travmalar)

Win Hof'un büyülü sırrı muhtemelen gelişen kusurusuzca yakın gelişen dolaşım, metabolik sağlık ve artık tüm vucudunu kuşatan, vücuda daha iyi optimum dağılan derialtı yağ tabakası ve yağları. Kahverengi yağa dönüşmüş yağ hücreleri
Muhtemelen bunun oluşturulması yıllarca süren bir soğuk mücadelesi ve maruziyeti gerektirecek

Buz çağı için yiyecek depolayanları duydum. Eğer dürüstseniz bunun olacağına inanıyorsanız buz çağı için yapılması gerek yukarıda. Sonsuz bir sıcak ya da ateş üretemezsiniz. Muhtemelen vücut yağıyla bir yıl yaşayabilirdik

Edited by - Dionysos on 15/12/2022 15:25:33
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 16/12/2022 :  20:12:49  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Hep böyle mi yiyor?

Yediklerinde hep böyle yiyorsa protein yok (Sebze yese bile proteinli yağlı tohumlar yok?)

Protein bilimi de mi yanlış?
Protein sadece yıkım varsa onarma ya da gelişim iyileşme için mi?
ya da bunlar sadece enerji mi?
Merak ettiğim günlerce sadece saf şeker/carb/nişasta/yağ yerse ne olur kas kazanır mı kaybeder mi?

Hala onun et yese 3 kat daha sağlıklı zinde ve zihinsel olarak açık vb olacağına inanıyorum (ayrıca 15 yaş daha genç görüneceğine)

B12, K2, A hiç bir şeye ihtiyacı yok sanırım

Edited by - Dionysos on 16/12/2022 20:13:38
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 16/12/2022 :  20:40:24  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Buna hiperventilasyon deniyor ve muhtemelen tüm nefes tekniği/öğretisi bu
Dokulara en yüksek oksijeni pompalama

Kaçık muhtemelen stresle bunu doğal yapıyordu ve buna taktı ya da insanlara nasıl anlatacağım açacağım diye düşündü

Onun B12 eksikliğinden bir çocuk/bebek gibi kaldığını olduğunu düşünmeye başladım. Sadece gezgene ışık sevgi barış ışınlamakla ilgileniyor

Anlattığı nefes (her nefes verişte tam boşaltma yapamayan için) bence diyafram nefesi değil ve bir panik nefesi olurdu. Diğer durumda evet hiperventilasyon ama diyafram buna uyacak mı uyuyor mu? Stres kaynağı ne?

Eklenti:
Hücreler oksijeni kullanırken karbondioksit üretilir ve kanda emilir. Sonra kanınız karbondioksiti kılcal damarlar yoluyla akciğerlerinize geri taşır, orada dışarı soluduğunuza karbondioksit vücudunuzdan çıkar.

Doğru oksijenlenmeliyiz ve bunu yaparsak/yaparken akciğeri tam boşaltmazsak muhtemelen sürekli karbonmonoksite karışık oksijenimiz olur
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 16/12/2022 :  20:47:26  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Eğer doğru anlıyorsam diyafram solunumu size (her seferinde/nefeste 4-6 litre havadakine eşit karbomonoksitsiz) saf oksijen solutur. İkincisi tam yük bir karbonmonoksit boşaltımı demek
ve bunu doğru anlıyorsak bu inanamayacağınız kadar önemli

5 gönderiye daha bunu yazabilir miyim?

Edited by - Dionysos on 16/12/2022 20:49:18
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 17/12/2022 :  17:58:33  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Sıcak soğuk ve sonra tekrar sıcak
Şu an ki duş modum
Çünkü sobam yok çünkü ısıtıcım yok ve ilk günlerce soğuğun üstüne sıcak denediğimde beni bunaltmış korkutmuştu şu an farketmiyor
Son bir kaç gündür gündüz sıcaklığı 16 dereceye gece sıcaklığı 13 e kadar yükselmişti ve sanırım suyum ısındı ve bu sıcaklıktaki suyu eğer sıcağın iyi bir ısınmanın üzerine ona geçersem neredeyse hiç soğuk algılamıyorum. Bazen sıcak musluğu açık mı unuttum diye kontrol ettiğim oldu
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 18/12/2022 :  17:51:50  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Bugün yine alev banyosu+soğuk duş+sıcak suş

Alev ısısıyla çıplak temas benim için üç tane gevşetici sakinleştirici kas gevşetici bir şey vurdurmak gibi .Tüm vücudu çözüyormuş gibi yığılacak düşecekmiş kadar sedatif/gevşeklik hissi. Kaslarımı sıksam eski gücün üçte biri gibi gerilmiyor gibi
ya da his olarak diyelim ama gerçekte de sanırım tüm doku ve eklemler gevşiyor. İliklerine/eklemlerine kadar ısınmak diye bir şey var. Bu öylesi

Bunun üstüne duşa girdim ve ilk açtığım sıcağa tahammül edemedim
Doğal olarak soğuğa geçtim. 10 dakika kadar travmatik bulduğum dokulara/eklemlere (sırt omuzlar omurga bel kalça çevresi) yoğunlaşarak su tuttum
Sonra sıcağa geçtim. Bu çok travmatikti. Yüzen bir gemi gibi olma .Tüm denge hissinin allak bullak olması: Sol bacaktaki kas sönmüş yokmuş sola yığılacak gibi olma. Vücudun dalgalı denizmiş gibi. Yani denize girmişsinde dalga olur tam o his
Bu durumdaki tüm duygusal tepki ve paniği zorunlu olarak mantıklı zihinle yönetiyorum
Travma olağanüstü zor. Eminim bunu/bunları omurga bel çevresi travmaları merkezi sinir sistemi yaralanma hasar blokajları ya da gergin sorunlu eklemleri, sürekli yerleşik ağrı acı ve inflamasyonları vb olmayanlarımız yaşamaz

Yani şu eklemlerdeki dokular gitmiş orada sıvı varmış gibi. Boşluğu su kabul edelim. Belden üstüm dalganarak suda yüzüyor gibi
Kendimi eski denge hissimde hissetmiyorum. Bütünlük olarakta.
Hiç bir sürekli ağrım acım yerince yok. Bu durumda koordinasyon denge hissetmiyorum ama neredeyse bedenimi bütünlük olarak algılayamıyorum. Yüzen bir boşluk parçası gibi olma

ve kesinlikle bu durumda gevşemiş sakin en olursa olsun yatmamaya (pasif bekleme dışına) karar verdim. Koşma en iyisi .En canlı bütün kendinde ve ve mesela sol bacağı dokuyu her şeri yerinde en hissettiren bu..

Edited by - Dionysos on 18/12/2022 18:42:15
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 18/12/2022 :  18:32:04  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Ekleme

Sol kulağımdaki denge hissi kendi çevremde döndüğüm ya da döndükten sona durduğum durumla aynı. Ayakta başım dönüyormuş gibi. Oturursam da. Koşmak en iyisi ancak yemek çay zamanı

Bu durumu sadece fıtık omurgada kaymalar hizalamma sorunu olanlar sanırım deneyimler. Muhtemelen bana özgü yani sıcağın üstüne soğuk duşlar alıp bu bir başkasının başına gelmez diye umuyorum
(Muhtemel kontrol şununla yapılabilir. Gözdeki odak sorunları benim birinde eskiden bir 0,5 bir şeyler vardı. Göz odak sorunlarının omurga polarizasyonuyla tam ilgisine tam ikna olmuş durumdayım. Mutlak etiyoloji.bence))

Fıtığım (fıtıklarım) var ve muhtemelen alt omurlardan birinden itibaren kendimi dengeye almak için omurgada bir omuru bir noktada sağa aşağı yaslıyordum (belki de oradaki disk sorunlu) bu yukarıda bir noktayı ters yöne yaslamak demek ve ayrıca omurganın sağa sola aşağı kendi içinde kıvrımıyla (çok hafif dönme gibi) bir polarizasyon sorunu muhtemelen oluştuyordu. Omurga bunu belli yerlerden çevre kasları kitleyerek (laktik asit vb de dahil tutularak) muhtemelen idare ediyordu (boynu yine de düz tutma hizaya alma) ancak hepsini boşaltıp açtık çözdük gevşettik sanırım
Muhtemelen kendimi düzlüyor ve omurgayı tam hizada tutma anlamında yeni denge hissi alıyor olabilirim ama koşma dışında başetmesi zorlu
Çok zorlu değil hafif orta zor
Sadece sol yan
Dönme tecrübesi olmayana eminim zorlu olur. Vertigo gibi.

Edited by - Dionysos on 18/12/2022 18:39:59
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 18/12/2022 :  18:49:43  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Ekleme 2

Bu sadece sezgi ya da varsayım ama
Bedeni kendi çevresinde döndürdükten ve ani durduktan (pleiades uygulama) sonraki hareket akışı bu muhtemelen omurga polarizasyonuyla (denge koordinasyonla, postür durumuyla) ilgili fikir verebilir.
Yani bence kusursuz postür ve dengede iki olasılık var. Ya hareket akışı yer çekimine tam paralel gibi olmalı ya da çabucak durmalı
İkinci bir olasılık duruştan sonra denge kaybı olmadan en kısa sürede yürüme

(aklıma gelen. Da Vinci vitrivius man)
(aklıma gelen. Kafkas dansçıları)

Edited by - Dionysos on 18/12/2022 18:53:35
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 18/12/2022 :  19:20:41  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Ekleme 3

Sabah muhtemelen geri tutulmuş ve bir kaç noktada (kalça dahil) ağrılı uyanacağım omurgamda şu an sıfır ağrı ve ayakta omurgamı yarım daire gibi bükerek geri esnetebiliyorum. Sabah bunu yapmayacağım ya da bu esnekliğine belki yarısı belki üçte biri olacak ve muhtemelen bu nedenle güne artık rutinime almaya çabaladığım "Tibet Egzersizleri" ile başlayacağım.

Bu kesinlikle gerçek. Bunu yeğenlerime gösterdiğim ve esneklik tanıklarca test edildi gözlemlendi.
İki küçük çocuk benim kadar-gibi esnmeyemedi ve bana elastik şovları yapanlar üzerinde bir espri yaptılar (gelecekte öyle olursun diye)

Sabah bir an da artık geçtiğin bittiğini sadığın ağrılarla geri uyanma ne yazık ki gerçek. Hiç sabah sıcak soğuk alıp denemedim

Edited by - Dionysos on 18/12/2022 19:28:38
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 19/12/2022 :  14:44:46  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Bu akciğerle nasıl yaşamışım? Tüm bunlar travma mı?
Tek bildiğim hangi yaşamında olduğu farketmiyor travma tutulumu olan insanlar, onların acılarını anlıyorum
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 19/12/2022 :  16:00:34  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Bu havada camlar açık ,ayakta, oturuyor ya da spor yapıyor ya da yerde tahta döşemeye serili bir battaniyede çoğu zaman üstüm bile açık uzanıyorsam tekrar soğuk duşa gerek olur mu?

Isıtıcım olmadan ve güneş ışığı olmadan (sıcak su olmadan) bu havada sanırım soğuk duşa giremeyeceğim. Güneşli günlerde su ısındığında sanırım devam ediyorum

Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 20/12/2022 :  15:26:19  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Arkadaşlar bu forumda 2012 ilk ziyaretimden bu yana çok dağınık ve düzensiz bazen kopuk ve ilgisiz vb yazdığımın, ayrı ayrı gönderiler mesajlar vb attığımın vb açık farkındayım. Bunu düzenlemeye çabalamayı düşündüğümde şu çatışmam olduğuna karar verdim. Şimdi bir yorum yazıyorum. Oraya bir yorum daha ekleyecek ya da o yorumu düzeltecek oluyorum o zaman diyorum ki diğer arkadaşlar bunu okumuşsa düzenlemeyi göremeyebilir. İkinci durumda ben forumun en altındaki yeni mesajlar bölümüne tıklarım. Şimdi aynı konuya ikinci bir mesaj yazarsam diğer arkadaşlar bunu yeni mesajı ve güncellemeyi gözden kaçırabilir. Böyle bir içsel çatışmam var. Bu beni farklı başlıklara yeni yazmaya götürdü.
Yan şimdi yeni forum tabanlarında ve sosyal medya da bildirimler olur. Eğer her yeni yazı ve güncelleme için bir üst bölüm ya da bu tip bir uyarı sistemi oluyor.
Yazılarımın gözden kaçmasını istemiyorum .En azında beni düzenli okuyan okur varsa. Benim tüm refleksim o:
Okuduğum bir yazarı ben de kaçırmak istemezdim.
Kendimi buna uygun düzenlediğimi farkettim. Sonuçta her türden serbest başına buyruk doğal yazı için forumun "Karalama Defteri vb." alanı olabilir tek bir başlığa mı yönelmeliyim? sorusu ile başbaşayım

Işıklı Düşler başlığım ve "Biyo-Mekanik Fizik Sağlık Analizi" başlığıma aslında bu gönderide açtığım temel konuyla ilgili mesajlar attığımı farkettim.

Bunu neden buraya yazdığımı bilmiyorum ama aslında buraya diğer bir gönderimdeki (Biyo-Mekanik fizik Sağlık Analizi) bir yorumumu taşımak istedim çünkü şöyle bir refleksim var. Forum dışından yazarı tanımayan bir okuyucu herhangi bir zamanda belki bir google aramasıyla foruma gelip ulaşıp forumu ve diyelim bu başlığı okursa o mesajı bu içerikle ilgili/bütün buluyorum ve birleştirmek istiyorum. Aslında yorumlarımı bir başlık ve düzen içinde yapamamış hissetmenin telafisi gibi algılıyorum ve izninizle buraya da ekleyeceğim.
Tek başına tek mesaj linki alma varsa onu denedim ve bulamadım.
İzninizle

Alıntı (diğer gönederimden)
Eklenti:
Arkadaşlar

Bu gönderide anlatmaya çalıştığım şey şu. En temel şekilde toparlarsam

(Benim çıkarımlarım olarak. Elbette doğru ya da yanlış olabilir)

Bir biyoritim var. İnsan bunu bozmuş. Örneğin benim durumumda. Bu herkes için öyle olmayabilir.
Bunu şuna benzettim. Köpek ve kedi doğada yaşıyordu insan onu aldı kırdı ve kendi evine getirdi. Sıcak görmüyor, soğuk görmüyor, giysi giyiyor, yapay ışıklar alıyor ve artık ölümü yaşamı yaralanmayı zor algılıyor. Evrimsel geçmişindeki yiyeceği yemiyor. Atasal/doğasal/evrimsel dürtü ve beceriyle bağ koptu. Her şey yanlış:
Sonuçta
Doğal becerileri kaybetti. Dürtüleri kaybetti. Doğa ve kendi doğası ile de uyumu bozdu ve kaybetti. İlk travmada biyolojik uyumu da kaybetti . İnsanın hastalık, otoimmun bozukluk dediklerini geliştirdi.

Benim anlatmaya çalıştığım şey bunların tam olmasa da olabildiğine geri getirilmesinin yolu olabilir

Burada anlattıklarımı toparlayacağım ama bunun dışında asıl önerim ve sonucum şu.
Sonuçta bir akademiye, bilim çalışanlara, ilgililere çıkarımım şu. Gelişmiş bir sağlık laboratuvarı ama özellikle bir uyku laboratuvarı örgütlenmesi. Burada değişik sağlık yaşam standartlarından çoklu gönüllü deneğin özellikle uykuda dışarıdan yarı çıplak izlenmesi dışında vücuttaki tüm organ sistem ve yapıların özellikle gece şu an ki en gelişmiş görüntülenme teknikleriyle takibi. Mümkünse beden içi çoklu mikro kamera kullanımı . Yoksa teknoloji geliştirme. Isı ışık, ses görüntülenmeleri hepsi: Özellikle anjiyo yaparken yapılan kan akışı takibi gibi sinir sistemi akışını izlemenin yolunu arama. Buradan sağlığın tam bir anahtarının çıkacağına inanıyorum. Özellikle bu son dediğim başarıldığında ..
(Bunu halihazırda yaptıklarına inanmıyorum ve inanmayın..)

Bu önemseme ile yazıyorum.
İkincisi yazdıklarım yaptıklarım ve aktarımlarım sadece denemeler ve kendini gözlem ve sonuç çıkarımları. Bunlar yanılgılar içerebilir. Burada bir iddiam yok.

Benim yaptığım şey. Sağlığı arıyorum. Tam esenliği arıyorum. Mutluluğu arıyorum. Belki aynını arayan vardır ya da olur. Belki dediğim teknolojik görüntülenmeler yapılana -bilgimiz olana- kadar yazılanlar diğerlerimizin işine yarar. Tekrar tekrar her yazıda bu refleks ile buraya koşarım

Biyoritim dediğimin geri kazanılması uğraşımı yukarıdaki parçalı gönderilerimde anlattım. Bunların çok dağınık bazı bölümlerin ise anlamsız, okuması zor ya da keyifsiz olduğunun farkındayım. Öncelikle biyolojik zihinsel psişik dahil travmalarla çalıştığımı varsayıyorum. O an bana olanı aktarıyorum. Ne yaşıyorsam. Duygu düşünce düzeyinde.

Şu an yazdığım sakinlikte ve bütünlükte bunları yazdığımı varsayalım. Onlar olurken aktarma dışında. Herşeyi mantıklı biçimde aktarırdım evet. İlk gördüğüm şu oldu.
Bu sürecin olumsuz yönlerini yansıtmazdı .Aslında gerçekte duygusal düzeyde ne yaşadığımı yansıtmazdı. Bu benim oradan vardığım sonucu ama özellikle deneyimin sadece olumlu yönünü içerirdi. Yani zor diye eklerdim ama bu kadar

Bunun dışında yine gönderimi toparlarsam

Yaklaşık olarak naturopati felsefesindeki gibi insan bedeninin ve doğanın kendi kendini iyileştirme -geri kazanım- becerisi/kapasitesi kapsamında kendine sağlık kazandırma uğraşı sürecim.
Bu süreçte kendime gözlemlerim

Ana hatlarıyla neler olduğunu yaşandığını düşünüyorum

Öncelikle yaşam boyu yüksekten düşme travmalarım var. Fıtıklarım var. Travmatik bir omurgam ve sinir sistemim var. Son yıllarda kronik astım bronşite yakın kronik akciğer sorunları geliştirdim. Dolaşım sindirim sistemi ,sinir sistemi hepsinde muhtemel az ya da çok yaralanma ve bozulma aksamalarım var gibi görünüyor.

Ne yapıyorum.?
K'ların tavsiyesiyle soğuk ve sıcak duşa başladım. Doğal soğuğa maruz kalıyorum. Yapabildiğim kadar (çok değil) bir kaç temel egzersiz hareketi ekledim. Planklar gibi uygulamalar. Tibet egzersizi gibi, fizik tedaviler gibi eklemleri ve kasları esneten gevşeten şeyler. Hafif koşu kısa süreli de olsa yaparım çünkü ayak ve bacak kas tendon her şey buna alışsın ,alışık olsun gelişsin diye güçlendikçe ilerletmeye inanarak. Bir kaç fitness egzersizi. Ağır ya da uzun süreli bir egzersizim yok. Bazen parçalı olarak gün içinde değişik saatlere bölünüyor. En başta tüm gün oturup yatıp kas kaybetmek istemem .

K'lar Pierre'e sıcak soğuk demesi (oturduğun şey üzerinde oturmayı bırak! demesi) ve sonradan duyduğum kırmızı ışık terapisi aklıma ateş ısısı ve ışığını getirdi. Burada tam bu zamanlarda bahçe odunu çalısı oluyor ve onları zaten yakıyoruz. Bu fırsatı yakalarsam ayrıca ateşle kıyafetlerimi çıkarıp ısınıyorum ve bol bol ateş izliyorum ve bedenim de renk/ısı olarak ona maruz kalıyor (Bunu sadece 4-5 kez yapabildim)
Güneş varsa üstsüz ya da şortla kış dahil en az 10-15 dakika güneşlenmeye çabalıyorum.
O gün imkanım dahilinde en uzun süre topraklanmaya çabalıyorum
Sadece iki öğün yiyorum ve akşam yemeğimi ikindi saatlerinde olacak biçimde yemeye çalışıyorum. (Her zaman değil ama çabam ve geneli bu)
Kişisel naturopati sürecim bu

Yukarıdakiler dışında aslında tek yaptığım gün battıktan sonra diyafram nefesi almaya çabalamak. Yani nefesi diyaframın kendi aldığı ,otonom durumu izlemek ve nefese karışmamak. Bu şekilde yatıp uzanıp dinlenmek ya da hafif meditatif sakin bir hal üretme çabası

Sonuçta nereye vardım?

Diyafram nefesi sağlığın temelidir ve sağlığı çok hızlı şekilde geliştirir ve biz bu nefesi almıyoruz-alamıyoruz.
Diyafram bir pompa ,emme basma tulumba gibi çalışır. En basiti basit hava pompası düşünün. diyafram iç organların hepsini basınçlar çeker yerinden oynatır ve adeta masaj yapar .
Bu işlev yok, çoğumuzda yok gitti.

Küçük hava pompasını düşünün. Kabinini düşünün. Bu beden oradaki gücü basıncı düşünün. Tam pompayı.

Lütfen bu yazıyı benim gibi İngilizce bilmeksizin de çevirerek okuyun fikir verecek

https://sensational-yoga-poses.com/respiratory-diaphragm.html

Burada ağır bir kas gücü değil dansçı kasları, kuş kasları örneğini veriyorum. Esnek bağlı birleşik çalışan vücut kasları

Şimdi neden bu nefesi yapamıyoruz.?
Omurgalarımız bozuk, postür tutamıyoruz, postür kasları eşgüdümlü çalışmıyor, yetersiz kas gücü, fıtıklar ,akciğer ve diğer organlarda acılar ve inflamasyonlar var ve tam nefesler acı verici zorlayıcı. Her yerini çeker acıtır. Karınlarımız şişik, bağırsaklar dolu. Diyaframın kendi kas gücü dahil iç gövdenin dış ana gödenin kas gücünü istiyor.
Gerçekten tam bir pompalama gibi akciğerin tam dolup tam boşaldığını düşünün. Karnınız bağırsaklar alt gövdeye yapışır ve tersinde patlayacak bir balon kadar şişersiniz. Akciğer tam dolamıyor ya da boşalamıyorsa şişemez. Şişemezse diyafram içeride bu baskıyı basıncı üretemez. Bağırsak boşalmıyor. Karaciğer boşalmıyor. İdrar kesesi bile. Bu nefesten sonra hepsi olacak. Kolay. Karaciğeri bile aşağı yukarı çekiyor bu. Organları hareket ettiriyor.
(Lütfen linke bakın eğer bakılmadı ise)

Tam bir nefes omurgayı bile kaskatı kesiyor. Omurları kökten kafaya birbirine çekiyor. İçerideki basınçla. Bunun bir kaç yılda edinilebilecek bir beceri olduğunu düşünüyorum ama sağlığın temeli olduğunu düşünüyorum.

Vücudun iyileştirme mekanizmaları olduğuna ikna oldum. Bunu aktive etmenin yolunun diyafram gücüyle başladığına ikna oldum. Tam güç nefes alamadığında bence vücut bazı programları çalıştıramıyor. (yukarıda parça yazılarda anlatmayı denedim) -ki aslında diyafram her nefesi tam güç almıyor ama dönüp dolaşıp bir kaç saate bir kaç kez bu nefesi bir kaç kez tekrarlar. Onu gördüm. Diğer herşeyi aslında parçalı biçimde bu gönderide açıklamaya çalıştım.

Kas denge koordinasyon becerisi, postür inşa ederek başlamalıyız. Sonra nefes alarak sinir sistemine eşit uyuma bedeni eğiterek.

https://baskalarinahizmet.com/topic.asp?TOPIC_ID=3281&whichpage=8

Edited by - Dionysos on 20/12/2022 15:29:13
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 21/12/2022 :  14:38:37  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Süreçte giden -5 kilo
(Geçmişte yazıştığım bir diyetisyene göre bmi) İdeal kilom +10 oldum
Stokları korumalı mıyım?
Hızla gidiyorlar?

(7,5 derecede alt üst tek kat ince pamuklu (ki buna neredeyse ihtiyacım yok gibi) duşa gerek var mı? hala?
(tabi uzun süre koşar atlar zıplar kımıldarsam)

Edited by - Dionysos on 21/12/2022 14:45:25
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 22/12/2022 :  10:58:19  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Bu gönderide olmasını önemseyeceğim mutlak bir yorum olsaydı şu olurdu.

Sayısını bilmem ama kabaca (sözgelimi) 40+ defa (bir kaç günden 6 aya kadar) bilinçli ketozise girmiş ketoz kalmış biri olarak söylüyorum
Ketozla birlikte ek faydalar üretebilirler ancak birebir vs denen anlamda karşılaştırılsa idi ketoz sayılabilecek denediğim tüm diğer sağlık kazanma uğraşlarından hatta toplamından daha güçlü, daha fazla enerji, daha kısa sürede daha iyi dolaşım, daha kısa sürede daha iyi egzersiz yeteneği vs

Edited by - Dionysos on 22/12/2022 10:58:55
Go to Top of Page

Dionysos

3520 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 22/12/2022 :  16:53:45  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
Bütünüyle başa döndüm

Eklenti:
Asalak mikroorganizmalardan kurtulmak, dönüşüm işinin en önemli bileşenlerinden biri
18 Temmuz 2015

S: (Perceval) Yani eğer sadece hayvani yağlar ve protein tüketirse, ...?
C: Bedeninin istilacılarla savaşmasına yardımcı olur. Ama en önemlisi, istilacıların “konforlu yuvasını” ortadan kaldırır.
20 agu 2011

C: Kesinlikle! Parazitleriniz gittiğinde berraklığınız çok artacak!
18 tem 2015

Brownstein kitabında pek çok insanın sorunlarının parazitlerden ziyade ağır
metallerden kaynaklandığını söylüyor. İyot kadmiyumu, civayı, kurşunu ve her tür metali vücuttan atıyor. Hatta bunları en çok yerleştikleri
endokrin sistemlerinden de temizliyor. Ve hatta floru yerleşmeyi sevdiği beyin epifizinden de atıyormuş. Bu doğru mu? Bu etkiyi yapıyor
mu?
C: Evet evet evet

21 Kas 2015

S: (L) Yani eğer bünyeni zehirleyen metaller yoksa ve vücudunu işgal eden parazitlerin yoksa, o zaman malum güçlerin frekans ışınları seni
ele geçiremez. Doğru mu?
C: Evet, aşağı yukarı

21 kas 2015

(Perceval) Alıcı derken, parazitler neyin alıcısı?
C: Bilgi dalgaları

Yanıt orada ve herkes tepkisiz konuşmak yasak!

Bana öyle görünüyor

Arkadaşlar bir kaç dürüst cümle yazabilir miyim?

Ne kadar doksi alınırsa alınsın, ne kadar iyot alınırsa alınsın, karaciğerdeki son kolesterol taşı akciğerin kapanmış sişmeyen son uç bronşu bir yerlerde bir şeyler (yük) kalır

Yukarıda bütün alıntıları almadım doksi viral savaş sağlamaz

İnsan hastalığı (patojen yükü) anladığım kadarıyla çoğu karaciğerde başlıyor (hipokratın bağırsak dediği)
Karaciğer yükleniyor (yeme, hareketsiz yaşam, solunum fonksiyonu her üçü boşaltmıyor/boşaltamıyor ya da 6 öğün yeme ile yeteişemiyor bağırsak boşalmadan atıan yük kanalı dolduruyor )

Sonra karaciğerin bağırsağa bağlı safra kanalı kirleniyor, doluyor
Pankreasa, bağırsağa her yere

Benim rafine yağ yememem mümkün değil .Ailemin yemeği. Bunu geçtim rafine yağı bıraksam karaciğer kendini safra hattı kendini ne zaman açar hangi diyetle ve koşullarda

Bir yıl doksi alınsa bile ideal yaşam düzeni etkinlik ve yeme vb koşullarında değilsek kalan son patojen eminim ya kalır ya çoğalır vs ya da mutlak atamayız

Soğuk yardımcı olabilir, iyot olabilir, doksi yardımcı olabilir, seçilmiş (elenmiş tanıtma temelli temelli seçici az) temiz iyi gıda yardımı olabilir ama yanıt orada ve tepkisizler
(isa işi gibi ya görmek istemiyorlar)

Yani biri onlara mı söylemeli mi diyorum oyunun kuralları bu mu?

Eminim Hof gibi yaşasak tüm patojenler için işe yarardı ama bizim bu yaşam/diyet koşullarında sayılan tüm müdahalelerle kalıcı biçimde patojen atabileceğimize inanmıyorum

Hala buradan bakınca hayvansal yağ öncelikli et temelli diyet kalıcı gerçek çözüm gibi görünüyor. Bu diyeti kovalayacağım. Yaşam koşullarımı değiştirene kadar diğer şeylerle idare edeceğim onlardan destek alacağım ama kalıcı çözümün o olduğuna ikna olmuş durumdayım

Akciğerimde karaciğerimde hala kusurlar var ancak balon kadar açtım .Karaciğerin rahatladığını buradan hissedebiliyorum ama en uçta/üstte (en dış hareketsiz bölümler) oralarda her ikisini de de bir şeyler kaldığını da . Umarım devam edebilirim ama farketmiyor. Tohum yağı yiyeceğiz diğer toksinlere maruz kalacağız kış soğuğu yatacağız ve sanki her şey başa dönecek

2012 de de bunları yaşadım. Belki en toksinsiz durumumdu. Farketmiyor. Tohum yağı yiyeceğiz. Yatacağız vs.
Sürekli magnezyum ve tuzla karaciğer mi yıkayalım

Uzun açlıklar ara ketozlar yapılsa bile eski yaşam döndüğünde sorun geri yüklenir

Sadece daha az kirlenemeye bakacağım et gününü bulana kadar.

Laura doksi aldım yumurta yiyebiliyorum safra kanalı mı dolu tıkalıydı? Yağ mı sindiremiyor
Safra ince bağırsağa mı akmıyor
Gaby doktor değil mi_?
Eklemler haşat yağlı vücut hipoglisemi hikayesi buradan görüyorum hiçkimseyim (vücut yağı ne tutar? toksin hapseder deniyor)
İletişim denense de olmuyor
Bu hiperbarik oksijen doksi işi değil
Hikaye İsa hikayesi gibi
Biri ona gerçekleri söylemeli
Sağlıcakla kalın
Biraz ara ve kendine bakım çalışması

Herkese tavsiyem seçici diyet
En çokta ve en az pişmiş hatta hiç pişmemiş hayvan yağı tüketimi

Kan tipine göre diyet ifadesi olduğunu biliyorum
Oradaki yanıttan önce iki istisna dışında diyor? Tam anlamadım
İstisnalar neler?
Yine de eliminasyon deneme yanılma yapma tek tek seçilmiş gıda en mantıklısı değil mi?

İstisna orada belirtiliyor mu mesela tam etobur bir istisna olabilir mi? çünkü Atkins'te tüm bitkiler çekilmiyor

Eklenti:
İlik naklinin yanı sıra çok nadir de olsa bazı hastalıklar kan grubunun değişmesine neden olabilir. Ayrıca sonuçları 2015 yılında Journal of the American Chemical Society dergisinde yayımlanan bir araştırmada bilim insanları kırmızı kan hücrelerinin yüzeyindeki A ve B antijenlerini uzaklaştıran bir enzim keşfetti. Bu gelişme gelecekte kan grubunun yapay olarak değiştirilebileceği anlamına gelebilir.

https://bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/bir-insanin-kan-grubu-degisebilir-mi

Arkadaşlar celselerde karaciğer aramayı karaciğerin boşaltım sistemini bir araştırmayı tavsiye ederim

Kan tipine göre ben A'yım masela . İnternette bunu ararsam hiç et saymaz. Ben şimdi vegan mı olmalıyım?
Enerjisizlikten ölürüm

Edited by - Dionysos on 22/12/2022 17:53:05
Go to Top of Page
Sayfa: Toplam Sayfa 6 Önceki Konu Mesaj Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Forum Seç:
Başkalarına Hizmet Forumu © Celse veya diğer içerikleri farklı ortamlarda paylaşırken lütfen kaynak belirtiniz Yukarıya git
Snitz Forums 2000
Bu sayfa 0,16 saniyede oluşturuldu.