Başkalarına Hizmet Forumu
Başkalarına Hizmet Forumu
Ana Sayfa | Bilgilerim | Kayıt Yaptır | Aktif Konular | Forum Üyeleri | Site içi Arama
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla
Şifre hatırlatma servisi

Forum
 Gezegensel Dönüşüm Süreci (Earth Changes)
 Buz Çağı Kapıda! İklim Anormallikleri...
 24 Ocaktan sonra mini buzul çağı mı geliyor ?
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Yazar  Mesaj Sonraki Konu  

fidelista

769 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 03/12/2022 :  23:18:20  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Bu yutube videosunda uzman Berk Balbay 2030 ila 2050 yılları arasında mini buzul çağından bahsediyor.

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 04/12/2022 :  09:55:17  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle

Teşekkürler fidelista. Beyaz TV'de Mustafa Kurnaz'ın schumann rezonansı meselesinde insan aklıyla dalga geçtiği programda gördüm sanırım bu şahsı ilk kez. Bu "Buz Çağı" videosunda da nitekim Mustafa Kurnaz'a atıf yapınca biraz huylanmadım değil ama Kurnaz'dan çok daha aklı başında yorumlar yapıyor gibi geldi bana.

Buzul çağıyla ilgili açıklamaları oldukça etkileyici bence. Babasının meteoroloji uzmanı olmasının da bu konuda önemli bir etkisi var sanırım.

Büyük şehirlerde yaşamanın dezavantajlarıyla ilgili oldukça düşündürücü yorumlar, uyarılar yapmış.

Avrupa'nın aksine doğalgaz tedariği konusunda sorun yaşamasak bile, çok anormal hava şartları nedeniyle uzun süreli elektrik kesintileri olursa, kombi/kalorifer kullanma imkanı da olmayacak.

Dünyada türlerin kitlesel yokoluşlarıyla ilgili olarak geçmişte 6 büyük yok oluş döngüsü meydana geldiğini, şimdi 7.'ye doğru ilerlediğimizi söylemiş ama benim web kaynaklarında rastladığım çoğu açıklamada 6.'ya girmekte olduğumuz söyleniyor.

Nuh Tufanı meselesinde dünyaya ekstra bir su girişi olmadığını, dünyadaki su ve kara miktarının her zaman sabit olduğunu, sadece yer değiştirmeler olduğunu söylemiş ama celselerde Mars'ın suyunun Dünya'ya dökülmesi mevzusu olduğuna değinilmişti. Elbette sadece celsede böyle bir bilgi geçiyor diye aksi yöndeki iddialar çöp olmaz. Sadece bir not olarak belirtmek istedim.

Bir de, "evin bereketinin" artmasıyla ilgili önerileri son derece subjektif şeyler. Videonun diğer kısımlarında çok daha "bilimsel/objektif" bir tavır varken, bu konuda oldukça subjektif yorumlara girmiş. Yani sanki falanca tarifi yaparsan, evinin bereketi, korunması vs. güvence altına alınıyormuş gibi biraz üfürükçü bir tavır var. Evdekilerin psikolojisi, uyumu, bilinç durumu, ruhsal yönelimleri uygun olmadıktan veya pozitif yönde gelişmedikten sonra, maddesel tariflerden çok fazla medet ummamak gerekir. Ama yine de şahsın negatif bir eğilimle hareket etmediğini düşünüyorum ve diğer videolarını incelemeye çalışacağım.
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 04/12/2022 :  10:18:13  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Tonga Yanardağı patlamasında dünya atmosferine yayılan karbondioksit miktarının, tüm insanlığın senelerce uğraşsa atmosfere yayabileceğinden daha fazla olduğuna dikkat çekmesi güzel bir örnek.

İneklerin gazının veya fabrikalardan yayılan karbondioksitin dünyayı iklimsel felakete sürüklediğine dair global yalanları ifşa edicilik açısından önemli. Global şeytanlar bu yalanlarla hayvancılığı ve doğal et tüketimini engellemeye çalışıyorlar bariz biçimde. mRNA aşılarını insanlığa dayatanların da aynı güçler olduğunu hatırlamak gerekiyor. Bunlar kesinlikle insanlığın hayrını düşünen güçler değil. İnsanlığın zaaflarını, egosunu şiddetlendirirerek sonunda mutlak bir kölelik düzeni yaratmaya çalışan güçler. Rusya'ya karşı bir piyon olarak kullanılmakta olan Ukrayna'daki faşist kuklaları oynatanlar da başkası değil. ABD bu yolla Rusya'yı değil ama tüm Avrupa'yı zayıflatıyor. Bu kış Avrupa için oldukça ciddi olaylara gebe olabilir.
Go to Top of Page

fidelista

769 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 04/12/2022 :  18:34:55  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:
Orjinal Mesajı Ekleyen bozadi

Teşekkürler fidelista. Beyaz TV'de Mustafa Kurnaz'ın schumann rezonansı meselesinde insan aklıyla dalga geçtiği programda gördüm sanırım bu şahsı ilk kez. Bu "Buz Çağı" videosunda da nitekim Mustafa Kurnaz'a atıf yapınca biraz huylanmadım değil ama Kurnaz'dan çok daha aklı başında yorumlar yapıyor gibi geldi bana.

Buzul çağıyla ilgili açıklamaları oldukça etkileyici bence. Babasının meteoroloji uzmanı olmasının da bu konuda önemli bir etkisi var sanırım.

Büyük şehirlerde yaşamanın dezavantajlarıyla ilgili oldukça düşündürücü yorumlar, uyarılar yapmış.

Avrupa'nın aksine doğalgaz tedariği konusunda sorun yaşamasak bile, çok anormal hava şartları nedeniyle uzun süreli elektrik kesintileri olursa, kombi/kalorifer kullanma imkanı da olmayacak.

Dünyada türlerin kitlesel yokoluşlarıyla ilgili olarak geçmişte 6 büyük yok oluş döngüsü meydana geldiğini, şimdi 7.'ye doğru ilerlediğimizi söylemiş ama benim web kaynaklarında rastladığım çoğu açıklamada 6.'ya girmekte olduğumuz söyleniyor.

Nuh Tufanı meselesinde dünyaya ekstra bir su girişi olmadığını, dünyadaki su ve kara miktarının her zaman sabit olduğunu, sadece yer değiştirmeler olduğunu söylemiş ama celselerde Mars'ın suyunun Dünya'ya dökülmesi mevzusu olduğuna değinilmişti. Elbette sadece celsede böyle bir bilgi geçiyor diye aksi yöndeki iddialar çöp olmaz. Sadece bir not olarak belirtmek istedim.

Bir de, "evin bereketinin" artmasıyla ilgili önerileri son derece subjektif şeyler. Videonun diğer kısımlarında çok daha "bilimsel/objektif" bir tavır varken, bu konuda oldukça subjektif yorumlara girmiş. Yani sanki falanca tarifi yaparsan, evinin bereketi, korunması vs. güvence altına alınıyormuş gibi biraz üfürükçü bir tavır var. Evdekilerin psikolojisi, uyumu, bilinç durumu, ruhsal yönelimleri uygun olmadıktan veya pozitif yönde gelişmedikten sonra, maddesel tariflerden çok fazla medet ummamak gerekir. Ama yine de şahsın negatif bir eğilimle hareket etmediğini düşünüyorum ve diğer videolarını incelemeye çalışacağım.

evet videonun sonuna doğru çizgisini bozmuş haklısın.
Mini bir buzulçağının kapıda olma ihtimali çok önemli bir konu bu kadar şeyin arasında gözardı ediliyor maalesef.Deprem kadar ciddiye alınması gerek ama nasıl bir hazırlık yapabilirizki.?
Go to Top of Page

sybleman

596 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  11:11:31  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Bu konuda K'lar da bahsetmiş aslında. casiopia.org da bu şekilde bir başlık açılmıştı. Ben de çok düşündüm ne yapabilirz ki?

Yani en fazla yapabileceğimiz şehir dışındaki evimize bir soba ve yakacak temini yapmak, gıda depolaması yapmak.

Tabii aslında en uygunu sanırım yeraltı olabilir. daha sıcak olabilir.

Hep aklıma yeraltı şehirleri gelir. Böyle bir durumda o yeraltı şehirlerinde yaşanabilir mi? Bir anlatımda yeraltına geçmelerinin sebep olasılıkları arasında bu tarz bir kısa süreli buzul çağı olabileceğinden bahsedilmişti.

Geçen sene Amerika bu konuda epey zorlandı. Bazı şehirlerde elektriklerin de kesilmesiyle ısınmada epey zorluklar yaşadılar.
Go to Top of Page

fidelista

769 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  14:11:52  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:

Orjinal Mesajı Ekleyen sybleman

Bu konuda K'lar da bahsetmiş aslında. casiopia.org da bu şekilde bir başlık açılmıştı. Ben de çok düşündüm ne yapabilirz ki?

Yani en fazla yapabileceğimiz şehir dışındaki evimize bir soba ve yakacak temini yapmak, gıda depolaması yapmak.

Tabii aslında en uygunu sanırım yeraltı olabilir. daha sıcak olabilir.

Hep aklıma yeraltı şehirleri gelir. Böyle bir durumda o yeraltı şehirlerinde yaşanabilir mi? Bir anlatımda yeraltına geçmelerinin sebep olasılıkları arasında bu tarz bir kısa süreli buzul çağı olabileceğinden bahsedilmişti.

Geçen sene Amerika bu konuda epey zorlandı. Bazı şehirlerde elektriklerin de kesilmesiyle ısınmada epey zorluklar yaşadılar.

Şehir dışında arsa alıp ev yaptırmak hele bir yeraltı sığınağı yaptırmak bu şartlarda mutlu azınlığa nasip olabilir sıradan vatandaşa hayal.Şimdi ben bulunduğum büyükşehirin dışında 2 dönüm arsa alsam oaraya prefabrik bir ev yapsam etrafını çevirsem ağaçlandırsam güneş enerjisi su kuyusu vs en az 1-1,5 milyon tl olması gerek düşünmyor değilim ama buzul çağı kredisi vermeleri lazım.Kasyopyalılardan yardım bekliyoruz.

Edited by - fidelista on 05/12/2022 14:20:23
Go to Top of Page

sybleman

596 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  14:33:28  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Çok haklısın. Tabii haberi olan üst düzey devlet ve KH bağlantılı insanlar. Bir sürü hazırlık yapmıştır büyük ihtimalle.

K'lar yardım yolda diyorlar sürekli :) Bakalım ne tür bir yardım insanları bekliyor.
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  15:28:59  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Bu konular hakkında ben de zaman zaman düşünüyorum; genellikle de biraz karamsar bir şekilde.

En güzeli mümkün olduğunca kalabalık insan kitlelerinin ortaklaşa birşey yapmaya çalışmaları. Bir amaç için ne kadar çok kişi ortaklaşa çalışırsa, işin zorluğu o kadar kolay atlatılır. Karınca gibi. Yani kıyametimsi çevre koşullarında hayatta kalma ve sağlığını koruma anlamında en önemli faktörlerden biri, mümkün olduğu kadar çok sayıda kişinin samimi bir işbirliği içinde olmasıdır. Ağ çalışması :) İmece.

Egemen şeytani güçlerin insanlar arasında nifakları tırmandırmaya çalışmalarının en büyük nedenlerinden biri de bu. Ortak çıkarlar için işbirliği yapılmasını engellemek.
Go to Top of Page

sybleman

596 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  15:42:13  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
İnsan içgüdüsel olarak bu tarz durumlarda bencilleşme eğiliminde oluyor. Birliktelik yapmak isteyenler o kadar az olacaktır ki.

Kötü düşünmek istemiyorum ama genelde böyle gidiyor.

Belki de insanların yumurta ağıza gelince kendine gelmesi gibi. Ve dalganın da etkisiyle bir bilinç oluşur, bir birlik durumuna böylece geçilir. Acı olmadan açılma olmayacak diyorlardı. Bir kaç kötü durum yaşamamız gerekecek gibi. Bu durumdan nasıl çıkacağımız önemli gibi geliyor bana.
Go to Top of Page

fidelista

769 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  20:10:33  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Sanırım adanmışlık yok hobi olarak ilgileniyoruz gibi bu işle,belkide asıl sorun bu.Matriksin dışına çıkabilecek kaçış enerjimiz yok,bir ayağımızdan bağlıyız bir ayağımızla vir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Edited by - fidelista on 05/12/2022 20:15:55
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  20:30:58  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle

Eklenti:

C: 3. yoğunlukta güvenlik mi? Şaka yapıyor olmalısın!!

Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  20:34:18  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
"Adanma" çok değerli ve bence 4'e / BH'ye mezuniyet açısından da çok önemli bir kavram. Ruhsal, manevi, kalpsel, vicdani bir konusu olması gerektiğine inanıyorum.
Go to Top of Page

fidelista

769 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  21:19:10  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:
Orjinal Mesajı Ekleyen bozadi

Eklenti:

C: 3. yoğunlukta güvenlik mi? Şaka yapıyor olmalısın!!

Evet güzel anlatım:)
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  21:22:34  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:
Orjinal Mesajı Ekleyen fidelista

Evet güzel anlatım:)
:)
Go to Top of Page

Qui-gon jinn

529 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  22:14:34  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:

Sanırım adanmışlık yok hobi olarak ilgileniyoruz gibi bu işle,belkide asıl sorun bu.Matriksin dışına çıkabilecek kaçış enerjimiz yok,bir ayağımızdan bağlıyız bir ayağımızla vir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Bu konuda kendimi kesinlikle dışarıda tutuyorum yada hadi en azından büyük oranda diyelim, ayrı görüyorum, belki çok eski, küçük yaşlarımda böyle bir durum vardı ama sonradan net bir şekilde değişti bu durum benim için...

Velhasıl bilenler bilir Ezoterik, Spritüel vs. konulara "hobi" kafasında yaklaşanlara karşı hep ağır bir eleştirel tutum içinde bulunmuşumdur, hepte bulunacağım sanırım, çünkü kendilerine pek bir fayda sağlamadıkları gibi, çeşitli zararlar verdikleri de ayrıca düşünüyorum. Neyse artık, hepinize sevgiler.
Go to Top of Page

fidelista

769 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  22:29:26  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:

Bu konuda kendimi kesinlikle dışarıda tutuyorum yada hadi en azından büyük oranda diyelim, ayrı görüyorum, belki çok eski, küçük yaşlarımda böyle bir durum vardı ama sonradan net bir şekilde değişti bu durum benim için...

Velhasıl bilenler bilir Ezoterik, Spritüel vs. konulara "hobi" kafasında yaklaşanlara karşı hep ağır bir eleştirel tutum içinde bulunmuşumdur, hepte bulunacağım sanırım, çünkü kendilerine pek bir fayda sağlamadıkları gibi, çeşitli zararlar verdikleri de ayrıca düşünüyorum. Neyse artık, hepinize sevgiler.

Spritüel çalışmalarda çoğu kişide doğuştan gelen bir ilgi nedeniyle başlıyor ve çeşitli kitaplar belki eğitimler meditasyonalar filan yapıyor reiki alıyor vs ama kendini adama farklı bir olay senin kendini adaman nasıl ne boyutta bir olay biraz analtırsan öylemi değilmi merak ettim ?,kafayı bir dönem bu konulara takma adanma değildir,adanmada tüm yaşamın başka bir yola girer her şey 2. plandadır ve gelip geçici bir heves değildir Gurdijef'in Laura'nın hayatı gibi bir hayatın olur,,içten ve dıştan gelen sayısız ayartıcı ve negatif güçlerin bitmez tükenmez saldırılarılarıyla mücadele etmek zorunda kalınıyor,genellikle doğmadan önce alınan güçlü bir karadır bana göre.

Edited by - fidelista on 05/12/2022 22:30:36
Go to Top of Page

sybleman

596 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  22:56:48  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Bence benim fikrim tabii. Bu kadar keskin düşünmemek lazım. Adanmak veya adanmamak.

Belki bir kişi adanmamış görünebilir ama normal gündelik yaşamını sürdürürken bile kafasının içinde düşüncelere dalıyordur, anlamlar çıkarıyordur. Attığı her adım adanmışlığa gidiyordur.

Bence en zoru gündelik yaşamın içinde bir şeyler yapmak.

Qui arada espiri atıyordun ya. Arada yapman lazım, çok ciddi konuşmaların içinde K'ların neşe dediği şeye ihtiyaç çok oluyor. Bu ara bende hiç kalmadı. Çok efkarlı gidiyorum.
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  23:45:33  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:

Bence benim fikrim tabii. Bu kadar keskin düşünmemek lazım. Adanmak veya adanmamak.

Belki bir kişi adanmamış görünebilir ama normal gündelik yaşamını sürdürürken bile kafasının içinde düşüncelere dalıyordur, anlamlar çıkarıyordur. Attığı her adım adanmışlığa gidiyordur.

Qui arada espiri atıyordun ya. Arada yapman lazım, çok ciddi konuşmaların içinde K'ların neşe dediği şeye ihtiyaç çok oluyor. Bu ara bende hiç kalmadı. Çok efkarlı gidiyorum.
Bir konu, bir iddia, görüş, öneri ne kadar önemli, ne kadar ciddi veya hayati görünürse görünsün, seni üzüyorsa, negatifleştiriyorsa, onun üzerinde çok durma bence. Sevinci, huzuru, iyimserliği, ümitliliği bırakma.
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 05/12/2022 :  23:47:31  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Adanma dediğim(iz) şey de nihayetinde iyiliğe adanmadır, sevgiye adanmadır, şifaya adanmadır. Şüpheli, tartışmalı, sisli-puslu şeylere değil.
Go to Top of Page

Qui-gon jinn

529 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 06/12/2022 :  01:38:27  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:

Spritüel çalışmalarda çoğu kişide doğuştan gelen bir ilgi nedeniyle başlıyor ve çeşitli kitaplar belki eğitimler meditasyonalar filan yapıyor reiki alıyor vs ama kendini adama farklı bir olay senin kendini adaman nasıl ne boyutta bir olay biraz analtırsan öylemi değilmi merak ettim ?,kafayı bir dönem bu konulara takma adanma değildir,adanmada tüm yaşamın başka bir yola girer her şey 2. plandadır ve gelip geçici bir heves değildir Gurdijef'in Laura'nın hayatı gibi bir hayatın olur,,içten ve dıştan gelen sayısız ayartıcı ve negatif güçlerin bitmez tükenmez saldırılarılarıyla mücadele etmek zorunda kalınıyor,genellikle doğmadan önce alınan güçlü bir karadır bana göre.

Benim tüm hayatım diyebilirim, zaten başka bir yol bildiğimde, meylettiğim de yok... Hatta küçük yaşlarda belki demiştim ama etraflıca düşündüğümde aslında doğdum ve böyleyim demek daha doğru olabilir. Benim farklı bir yol olarak gerçekten meylettiğim bir tek konu vardı, daha önce forumda da bahsettimştim o da; Paleontoloji idi, lakin onunda olmayacağını kadersel anlamda farkederek daha orta okul çağlarımda vazgeçmiştim...

Velhasıl ayrıca fikrimi belirtmeden geçmek istemem, yaptığın tanımlamalara saygı duyuyorum kardeşim, dediğin gibi bunlar sana göredir. Benim ise düşüncem ille de o sınırlar içerisinde olması gerekmediği yönündedir. Herşey sadece bir hevesle de başlayabilir, mümkündür bence. Hedefler aynı olsa bile o hedefe ulaşma çabası, yolu herkesin farklı farklı olabilir, ben o şekilde sınırlandırmaya pek gerek olmadığı kanaatindeyim. Sevgiler.

Eklenti:

Sevgili sybleman, söylediklerine katılıyorum. Evet bu kadar keskin ve katı düşünmemek lazım bence de, zaten bakarsanız benimde yukarıda sevgili fidelista'nın görüşlerine dair ikinci kısımda ortaya sürmek isteğim düşüncelerim bu paraleldedir. Neyse artık, velhasılı kelam neşe konusuna gelirsek şayet, ben herşey zıttı ile mevcuttur derim hep ve bu bağlamda eğer bol neşe istiyorsanız hayatınızda, bol da efkarınız olacak kanaatindeyim. Siz neden bu kadar neşeliyiz zandediyorsunuz bizi kardeşim, çünkü "efkarın" kendisi olmuşuz bizde ondaaannnn!...:)

Öyle is çal keke çal! Oh! Acıkta şurama efkar, acıkta burama... :))

https://www.youtube.com/watch?v=bpZXXg1kOkA...
Go to Top of Page

walldes

70 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 06/12/2022 :  23:30:35  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:
Orjinal Mesajı Ekleyen Qui-gon jinn

Eklenti:

Bu dediğin bana uyar. Bir sürü garip şey yaşadım. Ve artık hiçbirine inanmıyorum:) Hobi amaçlı yaşandı ve bitti. Hem de hiç bir şeyi kendim kurcalamadım. Vardır bir mantıklı ( yaşam deneyimi karşılığı) açıklaması deyip geçmek en güzeli.
Go to Top of Page
   Mesaj Sonraki Konu  
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Forum Seç:
Başkalarına Hizmet Forumu © Celse veya diğer içerikleri farklı ortamlarda paylaşırken lütfen kaynak belirtiniz Yukarıya git
Snitz Forums 2000
Bu sayfa 0,13 saniyede oluşturuldu.