Başkalarına Hizmet Forumu
Başkalarına Hizmet Forumu
Ana Sayfa | Bilgilerim | Kayıt Yaptır | Aktif Konular | Forum Üyeleri | Site içi Arama
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla
Şifre hatırlatma servisi

Forum
 Olağandışı Olaylar
 Ufoloji
 Gaziantepte 8 reptilian
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Yazar  Mesaj Sonraki Konu  

fidelista

769 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  11:33:55  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Haluk Özdil iddiasına göre Gaziantepte 8 reptilian yakalandı.

https://www.youtube.com/watch?v=9HefxyW41wo

sybleman

596 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  12:54:59  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Bu video epeydir yabancı instagram hesaplarında da dönüyor. Gaziantepde ufo görülmüştü acaba o bilgiyle de alakalı olabilir mi? 12 saat hava ulaşımına kapatıldı önceki gündü sanırım.

Fidelista bu konuda benim ilginç bir rastlaşmam var. Ama sanırım insan bedeninde tezahür etmeye çalışanlarından olabilir.

Bir gün apartmana doğru gidiyorum birisi takip ediyordu, tanıyamadım da neyse dedim. Devam ettim arkamızdan gelmeye devam etti. Yürüyüş robot gibi ve yavaş, el kol hareketleri sanki ağır çekim gibi, gözleri yeşilimsi ve kırpmıyor sürekli açık, ağız açık nefes alamıyor gibi hırıltılı bir nefesi vardı, ve cildinde hafif yanık izleri vardı, sanki güneşten yanmış gibi. Ben de üzüldüm safiyane hastadır diye düşündüm. Kapıyı açtım bekleteyim isterseniz dedim, ama o hala o yavaş ve iafedesiz yüzüyle dik dik bakmaya devam etti, hiç bir şey söylemedi. Bende bırakıp çıktım.

Sonra huylandım ama aklıma bu gelmedi tabii, sapık falan olabilir mi diye korktum açıkçası, hareketleri çok tuhaftı. Asansöre baktım nereye çıkacak acaba dedim. Asansör çağrılmadı, yürüyerek de çıkmadı. Dışarı baktım, orada da kimse yok.

Bu olaydan 2 hafta sonra aynı kişiyi tekrar gördüm. Ama tamamen farklıydı. Hareketler normal, gözleri kahvrengi, konuştuk merhaba dedi vs., Ben şok oldum. Nasıl yani dedim, aynı kişi bu. Ama o kişi kimdi? O zaman dank etti, sanırım farklı bir şey görmüş olabilirim.
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  14:22:41  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle

Paylaşım için teşekkürler fidelista. Haluk Özdil'i beğeniyorum ve kimseyi bile isteye kandıracağını sanmıyorum ama "8 reptilyan" konusunda biri Özdil'i kasıtlı veya kasıtsız olarak yanlış bilgilendirmiş anladığım kadarıyla. sybleman'ın da belirttiği gibi söz konusu uzaylı görüntüsünü içeren videonun internette yabancı kaynaklarda mevcut olduğu anlaşılıyor. Özdil'in videosunun altındaki yorumlarda biri bunu şöyle tespit etmiş:

https://www.youtube.com/watch?v=fqbDCWPmpR0

O bulunan video da şu: https://www.tiktok.com/@smoothon/video/7231630919969328427

Bir bilimkurgu dizisi için bu işlerde profesyonel bir şirket tarafından üretilen çok sayıda gerçekçi "yaratıktan" bir tanesi sanırım.

Özdil'i eleştiren bu kişinin yaptığı tespiti başarılı ve takdire değer buluyorum ama sanki Özdil kasıtlı olarak insanlara yalan bilgi yaymış gibi bir eleştiride bulunmuş, ben buna katılmıyorum. Özdil pek çok konuda eleştirilebilir ama kasıtlı bir şekilde sahtekarlık yapacak biri değil.

Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  14:28:00  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle

Gaziantep havalimanının, radara da yansıyan bir ufo gözlemi nedeniyle 12 saat gibi uzun bir süre boyunca uçuşlara kapalı kalması ilginç bir gelişme.

Eklenti:
Orjinal Mesajı Ekleyen sybleman

Bir gün apartmana doğru gidiyorum birisi takip ediyordu, tanıyamadım da neyse dedim. Devam ettim arkamızdan gelmeye devam etti. Yürüyüş robot gibi ve yavaş, el kol hareketleri sanki ağır çekim gibi, gözleri yeşilimsi ve kırpmıyor sürekli açık, ağız açık nefes alamıyor gibi hırıltılı bir nefesi vardı, ve cildinde hafif yanık izleri vardı, sanki güneşten yanmış gibi. Ben de üzüldüm safiyane hastadır diye düşündüm. Kapıyı açtım bekleteyim isterseniz dedim, ama o hala o yavaş ve iafedesiz yüzüyle dik dik bakmaya devam etti, hiç bir şey söylemedi. Bende bırakıp çıktım.

Sonra huylandım ama aklıma bu gelmedi tabii, sapık falan olabilir mi diye korktum açıkçası, hareketleri çok tuhaftı. Asansöre baktım nereye çıkacak acaba dedim. Asansör çağrılmadı, yürüyerek de çıkmadı. Dışarı baktım, orada da kimse yok.

Bu olaydan 2 hafta sonra aynı kişiyi tekrar gördüm. Ama tamamen farklıydı. Hareketler normal, gözleri kahvrengi, konuştuk merhaba dedi vs., Ben şok oldum. Nasıl yani dedim, aynı kişi bu. Ama o kişi kimdi? O zaman dank etti, sanırım farklı bir şey görmüş olabilirim.
Bu da oldukça ilginç bir deneyim gerçekten.
Go to Top of Page

gerçek tosun paşa

1258 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  14:39:29  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:
Orjinal Mesajı Ekleyen bozadi
Paylaşım için teşekkürler fidelista. Haluk Özdil'i beğeniyorum ve kimseyi bile isteye kandıracağını sanmıyorum ama "8 reptilyan" konusunda biri Özdil'i kasıtlı veya kasıtsız olarak yanlış bilgilendirmiş anladığım kadarıyla. sybleman'ın da belirttiği gibi söz konusu uzaylı görüntüsünü içeren videonun internette yabancı kaynaklarda mevcut olduğu anlaşılıyor. Özdil'in videosunun altındaki yorumlarda biri bunu şöyle tespit etmiş:

https://www.youtube.com/watch?v=fqbDCWPmpR0

O bulunan video da şu: https://www.tiktok.com/@smoothon/video/7231630919969328427

Bir bilimkurgu dizisi için bu işlerde profesyonel bir şirket tarafından üretilen çok sayıda gerçekçi "yaratıktan" bir tanesi sanırım.

Özdil'i eleştiren bu kişinin yaptığı tespiti başarılı ve takdire değer buluyorum ama sanki Özdil kasıtlı olarak insanlara yalan bilgi yaymış gibi bir eleştiride bulunmuş, ben buna katılmıyorum. Özdil pek çok konuda eleştirilebilir ama kasıtlı bir şekilde sahtekarlık yapacak biri değil.

Aslında bu da bu konularla ilgili kanaat önderi ve bilgili, uzman görünen kişilerin ne kadar kolay kandırılabileceği ve aslında pek de uzman olmadıklarını gösteren ayrı bir nokta:)

Bu arada ben de Haluk Bey için kötü niyetli olmaması konusunda görüşüne katılıyorum. Şu sıralar hayat herkese "bakın her şey göründüğü gibi değildir ve şartlar her koşulda herkes için değişkenlik gösterebilir" diyor hatta balyoz etkisiyle vuruyor gibi hissediyorum. Ülke siyasetinden, dünya gündemine pandemiyle devam eden sürecin ana teması bu bence.
Go to Top of Page

gerçek tosun paşa

1258 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  14:50:28  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Ben de dün yaşadığım ilginç bir deneyimden bahsedeyim madem konusu geçmiş. Gerçi bana artık ne çok ilginç gelir onu da bilmiyorum.

4 kişi bir yerde oturmuş öğle yemeği yiyorduk. Gayet sıradan bir an ve gündü. Kalabalık bir sokakta köşede cafe tarzı bir yer. Bizim olduğumuz yerde 10 masa varsa 2-3 tane doluydu. Birden bire otururken dejavu oldum. Biraz gerdi çünkü normalde 1-2 saniyelik bir mevzuyken belki 5-10 saniye arası dejavudan çıkamadım. Üst üste sürekli dejavu oluyor gibiydim. Karşımdaki kişinin dönüşünden bakışına, arkada geçen arabadan çalan telefona kadar çok garip saniyelerdi. İçimden oha bu ne biçim bir dejavu diye düşünürken tam emin değilim 1-2 dakika ya da 6-7 dakika tam hatırlamıyorum geçti geçmedi mekanik bir boru sesi gelmeye başladı. Sur üflemesi gibi. Ama çok yakından geliyordu oturduğumuz yerin çok yakınından gibi ama derinden bir ses. Masadakiler sur üfleniyor heralde diye güldüler. Sonra bu sesin kaynağını tahmin etmeye çalıştık. Yukarıda üstü kapanan yapının demirlerinden mi geliyor diye düşünüp çıktık baktık oradan da gelmiyordu. Dışarı uzaklardan gelen bir sese de benzemiyordu çünkü dışarı çıkınca ses duyulmayacak kadar azalıyordu. Sadece oturduğumuz yerin üstünde net bir şekilde algılanıyordu. Çözemedik ve kalkıp gittik zaten.
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  15:11:13  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Eklenti:
Orjinal Mesajı Ekleyen gerçek tosun paşa

Ben de dün yaşadığım ilginç bir deneyimden bahsedeyim madem konusu geçmiş. Gerçi bana artık ne çok ilginç gelir onu da bilmiyorum.

4 kişi bir yerde oturmuş öğle yemeği yiyorduk. Gayet sıradan bir an ve gündü. Kalabalık bir sokakta köşede cafe tarzı bir yer. Bizim olduğumuz yerde 10 masa varsa 2-3 tane doluydu. Birden bire otururken dejavu oldum. Biraz gerdi çünkü normalde 1-2 saniyelik bir mevzuyken belki 5-10 saniye arası dejavudan çıkamadım. Üst üste sürekli dejavu oluyor gibiydim. Karşımdaki kişinin dönüşünden bakışına, arkada geçen arabadan çalan telefona kadar çok garip saniyelerdi. İçimden oha bu ne biçim bir dejavu diye düşünürken tam emin değilim 1-2 dakika ya da 6-7 dakika tam hatırlamıyorum geçti geçmedi mekanik bir boru sesi gelmeye başladı. Sur üflemesi gibi. Ama çok yakından geliyordu oturduğumuz yerin çok yakınından gibi ama derinden bir ses. Masadakiler sur üfleniyor heralde diye güldüler. Sonra bu sesin kaynağını tahmin etmeye çalıştık. Yukarıda üstü kapanan yapının demirlerinden mi geliyor diye düşünüp çıktık baktık oradan da gelmiyordu. Dışarı uzaklardan gelen bir sese de benzemiyordu çünkü dışarı çıkınca ses duyulmayacak kadar azalıyordu. Sadece oturduğumuz yerin üstünde net bir şekilde algılanıyordu. Çözemedik ve kalkıp gittik zaten.
Wau... Kendi deneyimlerimden hatırladığım kadarıyla, "deja vu" hissinin en güçlü olduğu anlar 1-2 veya 2-3 saniyeyi pek geçmiyor diye düşünüyordum ben de. 5-10 saniye boyunca bu hissi güçlü bir şekilde duyumsamış olman dikkat çekici, gtp. Birkaç dakika sonra bulunduğunuz küçük alana özel bir "sur" performansı dinlemiş olmanız da olaya bambaşka bir renk katmış sanki :)) Dalga geçiyor gibi göründüysem özür dilerim, son derece rahatsız edici bir durum olduğunu, olabileceğini tahmin ediyorum.

Deja vu'larda bildiğiniz gibi KH'lerin bir tür "gerçeklik köprülemesi" girişimi olduğundan bahsedilmişti celselerde. Yani sanırım hayatımıza bir tür (KH nitelikli) güncelleme dayatılmaya çalışıldığına işaret ediyor, diye algılıyorum.

Ama, yine celselerde bahsedildiği kadarıyla, kaçırılma sonrası bazen kişinin kendi (alındığı) zaman noktasının birkaç saniye (veya çok daha uzun süre) öncesine veya sonrasına bırakılmasından kaynaklı olarak deja vu'ya benzer durumlar olabilir mi diye de merak ediyorum. Örneğin kaçırıldığımız saniyeden birkaç saniye öncesine bırakılırsak, birkaç saniyelik bir tekrar durumu oluşabilir sanırım. Acaba deja vu deneyimlerinden bazıları bundan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum ama hiç emin olabileceğim bir konu değil. Ama sonuçta her halükarda KH'lerin bir müdahale girişimi olduğu anlaşılıyor.

Diğer başlıkta konusu geçen, "KH müdahalesine maruz kaldığımızda nasıl tepki göstermek gerek" meselesini de çağrıştıran bir durum, değil mi?
Go to Top of Page

bozadi

12286 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  15:16:17  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle

Bu arada "lokal sur" deneyimi, tepenizde bir yerlerde bir "ufo" olabileceğini düşündürdü bana. Ki gerçekten öyleyse, bunun söz konusu "deja vu" deneyimiyle de yakından ilgisi olabilir elbette. Vardıysa, UFO "sur" sesine bizzat neden olmuş olabilir veya bir diğer olasılık olarak, dünyanın çeşitli yerlerinde geniş bölgelerden duyulan gizemli sur sesinin, sizin bulunduğunuz alanda normalde duyulmayacağı halde, bir tür 4Y etkileşimi nedeniyle, olay bölgesindeki kişilerin psişik duyarlılığında meydana gelen bir artıştan kaynaklı olarak, o kısıtlı alanda duyulabilir hale gelmiş olabileceğini düşünüyorum/uyduruyorum.

Go to Top of Page

gerçek tosun paşa

1258 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  15:54:07  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Yok bozadi dalga bile geçsen asla problem değil sonuçta garip bir durum :))

Dejavu deneyimlerim çok sık diyemem ama net bir biçimde üstüne düşünebileceğim aralıklarla olur. Senin de söylediğin gibi 1-3 saniye civarı anlık diye tabir edebileceğimiz şeylerdir. Bu kadar uzun süreli ve sanki devamlılığı olan bir deneyim olması o an beni ekstra gerdi ama herhangi bir korku durumu zaten yaşamıyorum çok alışkınım.

Sur sesine gelince oldukça ilginç bir ses olması üstünde bu kadar durmamıza neden oldu. Kulağım çınlıyor bile sanabilirdim. İtiraf etmek gerekirse bu dejavuyla sesi o an bağdaştırmak aklıma bile gelmedi. Sonuçta üst kat yok, üstü kapanan sigara içilebilir alanda oturuyoruz, etrafta ses çıkarabilecek bir makina yok neden sadece orada o ses duyuluyor ilginç geldi hepimize. Bir de hakikaten ilginç bir ses en yakın tasviri sanırım sur, evet. Sonradan dejavuyla bağlantılı olabileceğini düşündüm.

Lokal sur sesi deneyimi belki dediğin gibi bir ufoyla ilgilidir olabilir neden mümkün olamasın? Fakat böyle bir hissiyata kapılmadım ya da o an aklıma bunlar gelmediği gibi farklı bir gariplik hissetmedim. Bunların yanında çıkarımın son derece mantıklı geliyor.

"KH müdahalesine maruz kaldığımızda nasıl tepki göstermek gerek"meselesi üzerine dejavuyla ilgili bazı tecrübe ve tespitlerimi paylaşayım. Dejavu yaşadığım zaman dua eder bir nevi imajinasyon korunma teknikleri uygulardım. Sonradan zaten zaman vektöründe yapılan etkinin sadece bana değil etrafıma da uygulanabileceği üzerine çok daha kompleks bir yapıda bulgulara rastladım.

Bu deneyimin sonucu kendinizi kontrol edememe olarak yanıyor çoğu zaman. (Bu bendeki karşılığı benim düşüncemi kontrol etmekle ve odaklanmayla ilgili sorunlarım var) Kontrol edememekten kastım sinir krizi ve öfke patlamaları filan değil. Ben haliyle bu deneyimi yaşadığım zaman kendi ruh halimi ve etrafı gözlemleyebilmek için defalarca kez duygu ve düşüncelerimi stabil tutmak adına mücadele verdim.

Kesin olmamakla birlikte bun dejavunun etkilerinin uzun vadeli değişimler amaçlanarak yapıldığını düşünüyorum. Normalde asla etmeyeceğiniz bir sözü ediyor ya da hareketi yapıyor ya da size yakın birinin saçmalıklarıyla kendinizi basiretsiz bir tartışma-durumun içinde buluyorsunuz. Ben 4KH'ın duygu ve düşünce programlaması ve duygusal travmalar konusunda anlık enerji aktarımına tecrübeliyim. Bana programı yerleştirmek için biraz daha uğraşmaları gerekiyor göreceli olarak. Genetik olarak taşıdığım kapasite ve özelliklerime oynadıklarında başarılı oluyorlar. Fakat takıntılar konusunda avlanmaya daha açık bir yapım olduğu için dejavu etkilerini hep kendimi basiretsiz diyalogların içinde bulup enerjimi tüketerek gözlemliyorum. Herkes için olayın gelişimi aynı mı olur, bilmiyorum.

Bu tarz deneyimler yaşayan kişilerin mümkünse çok sakin bir gün geçirmeleri gerektiğini elzem olmadığı süreçte insanlardan uzak durup kendi başlarına kalmalarını tavsiye ediyorum. Olabildiğince pozitif bir frekansta kendinizi tutmalısınız eğer olmuyorsa da ne kendinize ne etrafınıza salça olun, size de salça olunmasına müsade etmemeye çalışın.
Go to Top of Page

Dionysos

3054 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  16:33:02  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
İki uçak gece yarısı bir şey görüyor. Tüm bilgi bu kadar.
google da iHA ve SiHA larla ufo avı başlığı .
Kahramanmaraşla ilgili hiç bilgi yok. Bir şey görüldüğüne dair.
Sivillerin gördüğü bir şey yok, rapor yok
Uçuş iptalleri var.
Başka bilgi yok..
Bu reptilyanı nereden çıkardı?
İndi mi? Düşürdün mü?
Başka olaylarla karışmış üçüncü ağızlardan duyulmuş çorba edilmiş boşlukları kurgulanmış bir video görünümünde.
Bir kere sanırım böyle bir şey olsa öncelikle gri olur.
Bu fısıltı gazetesi nasıl çalışıyor_?
Bir gizem kanalı açsam bir şeyler fısıldamak isteyen biri bana da fısıldar mı ve 270 bin izlenir miyim?
Herşeyi duyan Soylu ne duydu?
Reis biliyor mu?
Haluk Özdil'e Kasyopya fısıldasak onun içinde yayın yapar mı?
Reis tanrıdan emir alıyormuş tanrının reptilyan olduğunu Haluk Özdil'e fısıldasak ters tarafa geri fısıldayabiliyor mu?
Reisiniz/reisleri tanrılarının kim olduğunu öğrenmeli. İlk önemli fısıldama.

Edited by - Dionysos on 23/05/2023 16:34:07
Go to Top of Page

Dionysos

3054 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  16:38:43  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Dionysos Kullanıcısının kişisel sayfasını Ziyaret edin  Alıntı Ekle
1 değil 8 tanrı ele geçirdiğinde konuşturun öttürün
İtiraf ettirin

Edited by - Dionysos on 23/05/2023 16:39:06
Go to Top of Page

sybleman

596 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  17:11:34  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
<blockquote id="quote"><font size="2" face="Trebuchet MS, Verdana" id="quote">Eklenti:<hr height="1" noshade id="quote">Orjinal Mesajı Ekleyen gerçek tosun paşa

Yok bozadi dalga bile geçsen asla problem değil sonuçta garip bir
Bu tarz deneyimler yaşayan kişilerin mümkünse çok sakin bir gün geçirmeleri gerektiğini elzem olmadığı süreçte insanlardan uzak durup kendi başlarına kalmalarını tavsiye ediyorum. Olabildiğince pozitif bir frekansta kendinizi tutmalısınız eğer olmuyorsa da ne kendinize ne etrafınıza salça olun, size de salça olunmasına müsade etmemeye çalışın.
[/quote]

gtp senin deneyim de çok fena olmuş gerçekten. Bir de böyle kalabalık ortamda olunca insan afallıyor nasıl davranacağını şaşırıyor.

Edited by - sybleman on 23/05/2023 18:01:12
Go to Top of Page

fidelista

769 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 23/05/2023 :  19:35:45  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
Dedektif gibisiniz valla,Haluk Özdil adına üzüldüm iyi niyetli birisi gaza gelmiş.GTP nin deneyimi ilginç o anda bir kaçırılma yada buna benzer bir şey geliyor insanın aklına.sybelman arkadaşın deneyimide enteresan garip şeyler oluyor.

Gaziantep havaalanı olayı netleşmiş değil,Özdil'in haber aldığı mitçi belkide bilerek bu resimleri yolladı , fakeymiş diye millet peşini bırakması için .Takipteyiz.

Edited by - fidelista on 23/05/2023 19:56:43
Go to Top of Page

cqkq

41 Mesaj Göndermiş

Mesajın Eklenme Tarihi - 25/05/2023 :  01:25:36  Kullanıcı Bilgilerini Görüntüle  Alıntı Ekle
gtp senin deneyimine yakın bir dejavuyu ben de yaşadım genelde 2-3 saniye sürerken ard arda tokatlar gibi sonu gelmeyen bir şey gibiydi. O anın içinde fazla kalınca şöyle garip bir his yaşadım, o an gerçekleşecek her şeyi zaten biliyordum ve odaklanırken daha sonrasında da ne olduğunu biliyor gibiydim. Trans hali gibi değişik bir modda gibi hissettirdi, odamda bilgisayar başındayken olunca durup odaklanıp anın içinde kalmaya da odaklamıştım kendimi.

Dejavunun zamanda ve olaylarda değişiklikler olduğunda iki ayrı evrenin köprüleşmesi olduğunu düşünecek olursak uzun sürmesini ben büyük bir değişiklik oldu diye yorumlamıştım.
Go to Top of Page
   Mesaj Sonraki Konu  
 Yeni Konu Aç  Konuya Cevap Ver
Forum Seç:
Başkalarına Hizmet Forumu © Celse veya diğer içerikleri farklı ortamlarda paylaşırken lütfen kaynak belirtiniz Yukarıya git
Snitz Forums 2000
Bu sayfa 0,11 saniyede oluşturuldu.