Yazar |
Mesaj  |
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 25/01/2023 : 23:43:58
|
Arkadaşlar nasıl anlatılabileceğini bilmiyorum ama yogayı vücut kendi yapıyor -nefesle
Yani diyelim sıkışmış bölgeler kaslar var vücut nefesle bir çeşit kendini geri topluyor ihtiyaç oalrak tik gibi kendimi esnetir uzatırken değişik şekillerde buluyorum. Doğal olarak
Bana göre başlangıç için tek gerekli olan diyaframı serbest bırakma ve karnı enfes veririken içe gömme yani nefesi verirken biraz diayframın karnın içe göçmesine alışma trafiği ve eğitimi. Bundan sonra zaten doğal oalrak periyodik olarak bzı nefeslerde vücut diyaframla karnı daha fazla vakumluyor. Bu uyumlandıkça daha fazla ve bence buna diyafram ve akciğer dışında bağırsak, karaciğer omurga belki tüm gövde kasları aynı anda uyumlanıyor.
Bunun sonuç olarak bizi şuraya getireceğinr inanıyorum. Tam oraya yakın hissediyorum. Bu dokuyu kasları kendine çekiyor vücudu topluyor ve son sonuçta bence neredeyse hiç egzersiz yapmadan esnek olunan güçlü olunan bir hal. Yani emin değilim ama sadece protein yiyip yatarak ve düzgün nefes alarak egzersiz yapılabilr çünkü nefesin tam boşaltıldığı/itildiği bir an var. Bu anda bir sinir iletimi mi diyeyim bir şey var tüm kasları geriyor ve bir ezgersiz edasyıla yani kendim öyle o güçte sıkamam. Doğal. Bu en son vücudun tüm kaslarını tepeden tırnağa kombine eşzamanlı sıkabileeceği bir duruma gelecekmiş gibi. Benim çözülme dediğim benim için tam birleşmesi tam açılmadı ama artık yakın çok yakın hissediliyor. Nefesle boynum nefesle omzum, nefesle gövdem omöurgam kendi kendine egzersiz ve fizik tedavi rehabilitasyon çalışıyor gibi.
Eklenti: Orjinal Mesajı Ekleyen Dionysos
Arkadaşlar nefes hakkında söylenen şeyler gerçek (K ların nefesle ilgili a-b-c- gibi bir sözü) K'ların sağlık pati uzmanlarının işi deyişi gerçek (naturopati) Tıp tamamen bir yalan ve ilkel ötesi, bilgi yok. Bunları bütün kalbimle söylüyorum ve bence şu an tamamen dopdolu bir gözlemle kendi gözlemimle dolu Hiç bir şeyi iyileştiremezler. Yani ya bilinçli meditasyon nefesle yapılabilir ya da doğal ve uykuya gelir olur. Sağlık nefesi, nefesle uyumu ve sinir sistemimi, otonom durumu, onunla uyumu geri kazanmak Naturopati denen gibi vücut herşeyi gerçekten yapıyor. Sürekli bir iyileşme programı, tüm nefeste. Her nefeste çalışıyor. Uyum kazanılırsa.
Bu bir alıntıda bulduğum ve bu sayfada paylaştığım diyafram iç organlara ve omurgaya bağlı ifadesi vardı. Sanırım bunun gibi uygun uyum keşfedildiğinde nefes verişlerde kendini serbest bırakarak serbest kalarak emin değilim sanırım diyaframla birlikte vücut bir çok kası çekerek uzatarak esneterek herşeyi düzenliyor. Genelde bebekler önce nefes alır sonra durur denen gibi. Bir kaç nefes sonra duruyor. Sonra bir diyafram vakumu ( bazıları daha karnı tamamen boşaltmıyor değişiyor) ve o sırada içeride vücut bazı kasları çekiyor sıkıyor kasıyor vb ama sonuçta zamanla tüm gövde (her yer her şey) rahatlıyor. Buna tüm omurga boyun bel dahil nasıl oluyor bilmiyorum. Nasıl açıklanacağını da bilmiyorum. Bunlar benim için her gün milim milim dediğimiz bir şekilde ve aşamayla gelişti (ilk başlar ve uyum zordu benim için acılıydı ağrılıydı vs şu an çok kolay) ve şu an nasıl ifade edebilirim bilmiyorum ama tünelin ucu göründü.
Sanırım yaklaşık 2018 den birden nefes darlıkları yaşamaya başladım .1,5 yaşında bronşit almışım ve penisilin enjeksiyonum var .Bazı şeyleri tekrar yazıyor olabilirim ve belki sonra da yazacağım ama önemli buluyorum. Askerde ciğerimi dinleyen asteğmen doktor akciğer seslerin uzamış göğüse git dedi. Sonra işe girişlerde ne zaman rapor istesem ciğerimi dinleyen herkes akciğer seslerin iyi değil göğse git dedi. Hiç bir zaman umursamadım. Son 4-5 yıla kadar bana bir sorun da yaşatmadı ama son 5 yıl kötüydü-m, berbattım. İçerideki acıları genellikle fıtığa ve travmatik omurgama (ağaçlardan düşmeye yorardım). Neydim bilmiyorum ama kabaca astım-bronşit koah denen gibiydim belki de. Bu şey beni bir daha bir daha korkutamaz. Herhangi bir enfeksiyon beni bir daha korkutamaz. Akciğerim bence tam olarak bir atlet, yüzücü, dalgıç ya da sporcu gibi değilse de ona yakın gelişti yani açıldı. En azından artık kaburgama sırtıma omzuma iç göğsüme nefes doluşunu hissediyorum. Akciğerimi nefesi kaburgalarda duyuyorum .Bu hissi kaybetmiştim. Aylarca ve gecelerce akciğerden akıntı/sürüntü her ne diyorsak attım ve çıkardım hala da az az oluyor ama artık tam sonuymuş gibi. Muhtemelen bunlara bağlı sırt, boyun iç gövdede yerleşik acı ağrı hisleri vardı %90 azaldı ve iyi bir solunumdan sonra neredeyse yokoluyor .Yani artık ertesi gece bir saat solunum yaparsam tüm her şeyi sanırım temizleyebilecek hissediyorum. Son 3 aydır en kısası 1 saattir 3 saate varan serbest solunumlar sürdürdüm.
Geçtiğimiz hafta çocuklarım geldi ara tatil koşalım yarışalım dediler belki 20 yıl sonra ilk kez o hı z da (son hız) depar attım ve 100 metre koşar gibi koştum Şu an artık dünyaya güne uyanmak bana daha az korkutucu
Burada bu nasıl bir bilgi sistemine çevirebilir bilmiyorum Çünkü bunları yaşarken örneğin göğsümde bir kas karnıma çekiliyormuş gibi oluyor ve bazen biraz acı ağrı verici ve o her defasında tekrar çekiliyor ve bu defalarca kez sonra bazen günlerce kez sonra rahatlıyor. Şimdi düşünüyorum benimle tam aynı durumda birine bile bunu aktaramam öneremem gibi geliyor. Yani zorluk derecesi ve sabır uyum keşfetme gerekliliği. Bunun dışında metabolik benim kadar hasarı olmayanlarımız için nefes eminim daha kolay ve temelde diyaframın kendini vakum diyebileceğimizi biçimde gerebileceği durumun eğitimi uyumu bir kaç ay sürecek (karın kasları içe esniyor) bundan sonra doğal oluyor yani meditasyon yapmasak bile otururken de aralıklarla buna benzer bir nefesi doğal sürdürebiliyoruz.
Burada tek bir öneri olabilir. Benzerini deneyecek için . Oturma yatma ayakta oluş farketmiyor ama vücudun biraz otonom hareketine kasılmalar uzamalar esnemeler esnetmeler gibi izin/geçit verme gerekliliği gibi yani meditasyonda put gibi otururuz burada benim durumumda bazen omuzlar bazen başka yerlerim kendimi uzatır çeker esnetirken kasarken buluyorum ve doğal
Yoga ve nefes diyeyim gerçek Ya da naturopati /osteopati diyeyim kendi içinde haklılık payı var ya da vejetatif (vagoterapi) diyelim kendi içinde haklı Hepsi benzer felsefe aynı şeyin aynı biçimi ve sadece dıştan izleyip işte biraz daha esnek olma değil bütüncül sağlıkla ilgili . bu karaciğer, akciğer bu hepsiyle
Benim anladığım karaciğer bile boşaltmıyor, akciğer bile ve diyafram bunları sağlıyor, nefes ya da bilmiyorum açıyor
|
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 27/01/2023 : 17:18:49
|
Eklenti:
Burada videoda diyafram vakumu olarak sunulmuş
Diyaframla nefes almaya başlarsak yani uzanıp artık nasıl denirse vegetatif (istemdışı) vb denen biçimde nefes serbest bırakılarak uzun bir süre nefes sürdürürsek en son vücut bunu periyodik olarak otomatik yapıyor.
Şu an bu kadar değilse de sanırım karnım buna yakın göçmeye başladı. (Gece karanlıkta uzanıyorum ve sadece elle farkedebiliyorum ama bence buna çok yakın durumdayım) Bunun olması yaklaşık 3 ay sürdü.
Bu vakumlar yapılırken vücut içeriden bir çok kası çekiyor. Zaten bu olana kadar karnın içine karın kasını bastırıyor (ve bunlar benim için birazda hafif acılı diyebilirim) . Benim bu süreçte gözlemlediğim şey bununla birlikte her yerimdeki kasların çekilmesi .Yani eminim bir sonu varsa ve ideal durum varsa ona ulaştığımda artık kas uzaması çekilmesi gibi şeyler duymayabilirdim ancak şu an bana hissettirdiği şey kısaca içeride çekilen ve uzatılan kaslar duygusu (ve bunun son anı o zorlandığı an çoğu zaman gerçekten bir miktar acı ağrı vb içeriyor ve bu sabır istiyor).
|
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 27/01/2023 : 23:17:31
|
Sonuçta şuraya geldim. google da artık "nefes almak (diyafram nefesi) hayatımı değiştirdi" gibi ifadeler arıyorum çünkü bu ilginç şey beni yenileyecek gibi ve mucize gibi.
Ve o aramayla istediğim sonucu/sonuçları bulamayınca diyafram nefesiyle mucize ifadesini birleştirip aradım.
Bize çok az şey öğretildi ama en az nefes öğretildi. Nefesle ilgili bir şey duyduğumuzda tamam herkes bunu tekrarlıyor sanırım önemli ve bu meditasyonun bir parçası dedik ve bazen nefes çalışması yaptığımızı düşündük. Hayır. Benim için hayır. Bugün ve yaşa kadar yapmamışım.. Önemsememiş ve anlamamış ve ya da üzerinde durmamışım. Yani bu eşdeğerde bir etki üretebileceği ya da neyi kaçırıcağım hakkında neredeyse sıfır fikrim varmış..
Gönderi ---- ile ayrılan bölümler verilen yanıtlar
Eklenti:
Diyafram nefesi tam bir mucizedir. Abartmıyorum. Karantina nedeniyle son iki ayda en kötü panik atakları ve kaygıyı yaşadım. Ayrıca egzersiz eksikliği, sığ göğüs solunumuna yol açan zayıf duruş ve zayıf çekirdek kaslarla sonuçlandı. Bugün eski alışkanlıklarıma bir şans vermek istedim ve kutsal inek, kendimi inanılmaz derecede iyi hissediyorum. Kaygı yok ve baş dönmesi düzeldi. Bu kadar güçlü olduğuna inanamıyorum. Bundan sonra daha fazla egzersize ve karından nefes almaya yatırım yapmalıyım, bu tamamen hayat değiştiriyor.
------------------
Her şey, vücudunuzu "savaş ya da kaç" yerine "dinlen ve sindir" moduna sokmakla ilgilidir. Karın bölgenizin çevresinde vücudunuzu tekrar parasempatik duruma getirmeye yardımcı olan reseptörler vardır. Sürekli sempatik bir durumdaysanız, vücut sizi endişeli ve huzursuz hissetmenize neden olacak kortizol ve adrenalin pompalıyor.
Lise anatomi dersine dönüş: "Savaş ya da kaç" modundayken ve sempatik sinir sisteminiz devreye girdiğinde, kan akışının kaslara, kalbe, akciğerlere ve kafaya yönlendirildiğinden emin olmak için tüm önemsiz süreçler kapanır. Ne de olsa seni kovalayan ayıdan uzaklaşmalısın. CO2'yi O2'ye dönüştürmenin en hızlı yolu göğüs solunumudur. Ve kaçarken olabildiğince uyanık kalmak için daha fazla O2'ye ihtiyacınız var.
Tehdit geçtikten sonra, parasempatik sinir sisteminiz iyileşme ve normal vücut bakımı (dinlenme ve sindirme olarak da bilinir) için görevi devralır. Beyin, büyük göbek nefeslerinin olduğunu fark ettiğinde, karnınızda bulunan reseptörler aracılığıyla sizi tekrar dinlenme ve sindirme moduna geri döndürmeye yardımcı olur.
Küçük bir çocuğa ağlarken büyük, derin nefes almasını söylemenizin nedeni de budur.
----------------
.... insanı, çok iyi söylemiş. Göbek/akciğer solunumu yapmak gerçekten dünyadaki tüm farkı yaratıyor ve bunun neden böyle olduğu arasındaki temel bilimi artık bildiğim için heyecanlıyım.
Lise fen dersine hiç dikkat etmedim bu yüzden hatırlatmanız benim için mükemmeldi
---------------
Neden olmasın göremiyorum. Karın nefesi aradığınız şey. Bundan sonra her şey düzelirdi.
Midenizde oturan bir kase olduğunu hayal edin. Anahtar, kaseyi yükseltip alçalttığınızı tasavvur etmek olacaktır.
https://www.reddit.com/r/Meditation/comments/i67thg/diaphragmatic_breathing_is_a_total_miracle/
Arkadaşlar herkese nefes verirken o kaseyi öneririm. Bu K'ların şu an en önemli olan nedir gibi bir şey deyişi vardı o aklıma geldi. Bu bildiğimiz herşeyden önemli. Sonuçları bekleyeceğim ve umduğum gibi olursa öyle yazacağım sanırım görülen köy kılavuz istemiyor .Kendinden esneklik geliyor gibi ve neredeyse balerin ya da jimnastikçi gibi olacağım gibi
Eklenti: aha az verimli olan dikey bir nefes almak yerine, diyafragmatik olarak nefes almanız gerekir; Yani, basitçe söylemek gerekirse, karnınızın yatay olarak genişlemesine ve büzülmesine izin verin. Hayatta kalabilmek için avlanan ve yiyeceklerinin izini süren atalarımız bu şekilde nefes aldılar.
https://www.archetype.health/post/proper-breathing
Bu dinen işlevini artık uyku da yapamadığımız düşünüyorum. En azından sağlığı kaybedersek çünkü bence o başlıyor ve biz uyku felci geçirdiğimizi düşünüp uyanırız, biz kalp krizi astım yaşadığımızı düşünürüz çünkü onun tam işlevi gerçekleştiğinde bizi böyle hissettirecek kadar bozulduk
Eklenti: “Otonom sinir sisteminin iki ana dalı vardır; sempatik (dövüş ya da kaç) ve parasempatik sinir sistemi (dinlen ve yenile ya da dinlen ve sindir). Biri açıldığında diğeri kapanır.
https://kundaliniresearchinstitute.org/en/the-miracle-of-breath/
Bunlar doğru ve doğru ötesi ve bunu aslında bize kimse söylemedi
Eklenti: Nefes almak için mevcut tüm alan kullanılarak , torasik omurganın kasları ve eklemleri harekete geçirilir ve motor kontrol geliştirilir .
Sırta, kaburgalara ve nefes almaya yardımcı olan iç organlara bağlanan birçok kas vardır. Tam nefes alma kapasitesine ulaşılmadığında, bu kaslar ve eklemler sertleşir ve daha az tepki verir.
Ayrıca, daha derin nefes ve daha büyük göğüs hareketi sağlayan kaburga ve omurilik eklemlerinin hareketliliğini artıracaktır. Nefesin kaburga kenarlarına, sırta ve üst akciğerlere doğru genişlemesine odaklanmak, akciğer fonksiyonunu iyileştirecek ve sırtta iyileştirici bir etki gösterecektir.
https://www.elephantjournal.com/2012/06/the-miracle-of-breath-genieve-burley-2/
Diyaframın omurgayla iç organlarla bağlantıları var ve bunlar anlaşılmış değil. Her doğru nefeste omurgayı biz şekilde büzüyor vakumluyor ve oradan bunun üzerinden tüm eklemleri/kasları kendine çekiyor .Bu hareket bir doğal masaj ritim atım gibi. Bunu açıklayamıyorum ama karnın bir dalga gibi içe çökmesi ve bazen de bir kasenin bastırıyor gibi oluşu bunu öğrenmeliyiz..
|
Edited by - Dionysos on 27/01/2023 23:25:36 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 28/01/2023 : 23:24:06
|
Şu an burada neredeyse bebekler gibi nefes alınıyor ya da bana göre öyle...
Benim için bu kolay olmadı. Bu sıradan br nefes egzersiziyle olmadı. Bu durağan bir şey değildi. Benim için bu bir nefes egzersiziydi ama egzersizin kendi fitness ve ağırlık vb çalışma kadar zordu hatta bu egzersizlerde o son anın son zorlaması kadar zor zamanlardan onlarcası yüzlercesi ve binlercesi de yaşanarak oldu. İç kaslar için. Tüm gövde kasları. Her yer basınç, sıkma, uzama, kasılma, ağrı acı (içinden top/basınç geçiyormuş/akıyormuş gibi olma) vb hisleriyle dolu olarak aylarca ve gecelerce saatlerce devam edilerek gelişti. Nefesle vücut bunu otonom yaptı ya da bana öyle geliyor ya da bilinçaltım ya da doğrusu neyse o.
Bana göre postürüm ya da omurgamın hizalanması yarı berbattı çünkü fıtıklar var kazalarım var ve bir noktada zayıf düşmüş olmalıyım enfeksiyonlar diğer sorunlar ve çökmüş vb olmalıyım . Bilmiyorum ve tam açıklayamıyorum. Sanırım bu akciğeri-diayframı köreltti ya da temebelleştirdi vs.. AKciğerin bir balon gibi geri şişmesi ensneme süreci olabilir ki öyleyse aylar sürüyor bir kerede olmuyor ne yazık ki. Her defasında için patlayacak gibi olma
Daha sağlıklı biri için eminim süreç böyle işlemeyebilir ama şu var. Dıştan yaklaşık 20 şınavı 3-5 barfiksi çekecek bir çok fitness hareketini yapabilecek gücü olan ben bedenimdeki olan uzamalar kasılamalar şişmeler içimdeki her yerdeki kasların çekilmesi kasılması hareketleri gibi şeylerde sınır ötesi zorlandım. Nefesi verirken yani abartmıyorum bir ağırlık egzersizi gibi ve kadar çaba harcadığım oldu. Üst gövde boyun, omurga çevresi ya da vücudun kasıldığı bölümler için yoğun çaba harcadım. Dış gövdede bile göğsümdeki kas/deri kütlesi omza geliyormuş gibi oluyor. Sol omuzdaki kas/deri kütlesi sırta geliyormuş gibi oluyor. İçeride benzerleri oluyor. Şişiyormuşsun ,basınç içinde ya da altındaymışsın gibi vs. Öyle oluyor mu bilmiyorum ama his olarak bu oluyor. Yani orada ne olduğunu aslında bilmiyorum.
Sanırım sonuçta diyafram güçleniyor, akciğer güçleniyor ve diayfram tüm gücüyle kasılıyor ve kasılırken bağlı olduğu diğer organları kasları vs çekiyor itiyor ve iç basınçla diğer etkilerle omurga vs her şey kasılıyor .Yani sonuçta diyaframın tam gücünü ve akciğerin tam kapastesini kazanma gibi bir sonuç sanırım oluşacak. Yani demek ki çok güçsüzlerdi ya da fıtık ve omurga yerleşim düzeni benim için çok zor kıldı bilmiyorum . Emin değilim.
Şu olabilir. Diyafram omurgaya bağlıymış ve fıtıklar var ve hizalanma sorunları kaymalar diyaframın güğçlü kasılması haliyle omurgayı çekecek ve ben stabilize edemediğim için diayframı ve akciğeri iyice köreltmiş oalbilirim ve tersine çaba yan,i diyafram omrugayı çekerken omurga stablizasyonu sağlama buna dayanma çbası benim içni bu kadar ekstrem zor kasılmalı zorlanmalı vb olmuş olabilir. Açıklamasını bilmiyorum ama öyle analttığım gibi oluyor ve düzeliyorlar ya da tam düzelecekler gibi
Nefes verirken mesela şu an boynum kasılıyor içimden tren ya da enerji topu geçiyor gibi ve bu değişiyor. Basınç bölgesi. Sürekli değişiyor. O sırada akciğerin sağ tarafı omza doğru şişiyor. Sanırım bu omurgamla ilgili benimle ilgili kişisel bir durum yani normal hizalanmış omurgası olan omurga çevre kasları iyi güçlü olan birimiz bunu eminim yaşamaz.
Sonuçta omurga çevre kaslarını açmış düzenlemiş postürü oldukça hizalamış ve oldukça düzenlemiş, akciğerim açılmış hissediyorum yani tam açıklayamadığım ya da tam doğrusunu eminim benimde ifade edemeyeceğim ve belki de bilmediğim şey oldu ve oluyor..
Eğer diyaframın kullanmadığımız kası kasılması varsa bende artık olacağını sanmıyorum..
|
Edited by - Dionysos on 28/01/2023 23:54:21 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 30/01/2023 : 22:43:51
|
Diyafram solunumu öğrenilmiş çaresizliğin tersi olarak öğrenilmiş çare İsviçre çakısı gibi.. Bir şeye değil her şeye... Öğreniş benim metabolik psişik vb durumumda zordu. Zordu az gelir. Ağır zordu. |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 01/02/2023 : 12:22:59
|
Eklenti: Orjinal Mesajı Ekleyen Dionysos
Tam öyle değil ama bu videoda ikinci ve üçüncü dakikalardaki kasılmalara benzer kasılmaları doğal -içsel- yaşamaya başladım (özel nefes boşaltmaya çalışma çabası dışında doğal). Bu içeride belli kasları aşağı doğru çekerek akciğeri tam boşaltma gibi (sonuçta akciğer de bir şey -balgam- varsa her defasında boğaza genize taşınır. Sadece burun çekerek, yutkunarak sonra atılıyor. Sürekli tekrar eder doluluğa göre yani akciğer boşalana kadar sürüyor ve bir çeşit öksürmeden akciğer temizlemek gibi. Kalçamı biraz incittim ve esasen öksüremiyorum da yani öksüsürsem tam ora acıyor. Bir de vücut buna karşı nefes doldurarak şişirmeler yapıyor sonra dengeli) ve bu her seferinde omurgayı daha da stabilize ediyor. Ben burada sadece boyun bölgemi biraz yukarı uzatmaya odaklanıyorum . Tüm omurga boyunca eşlik eden bir kasılma uzama vakum hissi, içte kuruma hissi. Nefesi veriyorsun ama sanki alıyormuşsun ya da almaya çalışıyormuşsun gibi bu yüzden hiç zorlamıyor. Uyanıksam uyanır uyanmaz hatta şu an bilgisayar başında otururken bile oldukça oluyor. Yani nefese odaklanırsam doğal olarak yaklaşık buna benzer şeyler sürüyor. |
Edited by - Dionysos on 01/02/2023 12:41:40 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 01/02/2023 : 14:55:02
|
Diyafram aramam -ingilizce
Bize yalan söylediler, bizi kandırdılar, bizi aldattılar. Bizi vücudu parçalar böldüler
Ben de diyorum ağzıma boynuma yutkunmama kadar heryerime bunlar niye oluyor başka kasları mı çekiyor. Her yer diyafram-mış
Diyafram vücudun her yerinde bağlantılara sahiptir
O bağlı olduğu her kası bölgeyi şeyi bağımsız -periyodik- itiyor çekiyor kasıyor şişiriyor temizleme bakım işleri var .Bir de kendini bakıyor yani diyafram kendi kasını bozulmuşsa eski işlevine almaya çalışıyor tüm gövde içinde kubbe gibi. Tüm gövde içini saran kuşatan bir şey gibi ve şişirip uzatarak gırtlağına kadar aynı kasmış ve bunu çekerken/kurarken hayli acıdı ağrıttı vs.
Eklenti:
Hangi kaslar diyaframa bağlıdır?
Aort sistemi, inferior vena kava, karaciğer, psoas kasları , quadratus lumborum, kalp bölgesi, frenik-yemek borusu bağları ve son olarak böbrekleri birleştirir.
Makale, diyafram kasının tüm vücudu ilgilendiren bilgiler için önemli bir kavşak olmasının bilimsel nedenlerini açıklıyor. Diyafram kası trigeminal sistemden pelvik tabana, torasik diyaframdan ağız tabanına kadar uzanır. İnsan vücudundaki birçok yapı gibi diyafram kası da birden fazla işleve sahip olup, vücudun her yerinde bağlantılara sahiptir ve nefes almak için gerekli olan ağı sağlar. Bu kası etkili bir şekilde değerlendirmek ve tedavi etmek için, solunum kontrolündeki anatomik, fasiyal ve nörolojik karmaşıklığının farkında olmak gerekir. Hasta asla lokalize bir semptom değil, bedensel bir işlev bozukluğuna uyum sağlayan bir sistemdir.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731110/
Diyaframın iç basınçla ilgili görevleri var ve bundan fazlası olmalı. Bu iç-basınç -bunun gücü- omurga stabilizasyonunun ve sağlığının da merkezi.
Eklenti:
Diyaframın 3 ana görevi nedir? Diyaframınız göğsünüzü karın boşluğunuzdan (göbek) ayırır. yanı sıra Nefes almanıza yardımcı olmanın , diyaframınız karnınızın içindeki basıncı artırır. Bu, idrarınızdan (çiş) ve dışkınızdan (kaka) kurtulmak gibi diğer önemli işlevlere yardımcı olur.
https://my.clevelandclinic.org/health/body/21578-diaphragm
Eklenti:
Solunumda hangi kaslar görev alır? İşlevsel bir bakış açısından, üç grup solunum kası vardır: diyafram, göğüs kafesi kasları ve karın kasları . Her grup göğüs duvarı ve onun kompartımanlarına, yani akciğere bitişik göğüs kafesine, diyaframa bitişik göğüs kafesine ve karına etki eder.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4933622/
Diyafram solunumdan fazlasıdır. Buluyoruz
Eklenti:
2 diyaframınız var mı?
Diyafram: iki fizyolojik kas bir arada
Memeli diyaframı geleneksel olarak bir solunum kası olarak incelenmiştir. olmak üzere iki ayrı kas olarak daha doğru bir şekilde karakterize edilmesi gerektiğini öne süren kanıtlar Bununla birlikte, krural diyafram ve kostal diyafram artmaktadır (De Troyer ve ark.
Memeli diyaframı geleneksel olarak bir solunum kası olarak incelenmiştir. Bununla birlikte, iki ayrı kas, krural diyafram ve kostal diyafram olarak daha doğru bir şekilde karakterize edilmesi gerektiğini öne süren artan kanıtlar vardır ( De Troyer ve ark. 1981 ; Mittal, 1993 ). Kostal diyaframın insan gelişimi sırasında, muhtemelen üçüncü, dördüncü ve beşinci servikal segmentlerden türetilen vücut duvarından kaynaklanan miyoblastlar, iki plöroperitoneal membranı istila eder.
Diyaframın motor innervasyonu
Diyafram motor innervasyonunu frenik sinir yoluyla alır, ayrı dallar krural ve kostal bölgeleri innerve eder ( Gordon ve Richmond, 1990 ). Ekstra-frenik motor innervasyonla ilgili eski bir kavram literatürden neredeyse kaybolmuştur ( Sant'Ambrogio ve ark. 1963 ). Frenik innervasyonun topografyası hakkındaki literatür üç alanla ilgilidir: omurilik organizasyonu, sinir kökü kökenleri ve frenik sinir dallarının izdüşüm modeli.
Diyaframın iki kastan oluştuğunu düşünürsek, frenik sinirin iki farklı sinirin birleşmesini temsil edip etmediği sorusu ortaya çıkar. Ayrıca, omurilikte belirgin bir krural motor çekirdeği olup olmadığını belirlemek de önemlidir.
Solunum fizyoloğu veya anatomisti için diyafram kası, elbette gelgit havasının ana itici gücüdür. Bununla birlikte, gastrointestinal fizyologlar, mide içeriğinin özofagusa geri akmasını durdurmaya yardımcı olan bu kasın değerinin giderek daha fazla farkına varıyorlar. Diyafram, solunum boyunca senkronize olarak hareket eden krural ve kostal olmak üzere iki farklı kas olarak görülmelidir. Ancak bu iki kas bölgesinin faaliyetleri, yutkunma ve kusma gibi belirli olaylar sırasında farklılık gösterebilir. Ek olarak, geçici krural kas gevşemeleri, spontan asit reflü ataklarının başlangıcının habercisidir. Bu kas bariyerinin motor kontrolünü incelemek, bu bölümlerin mekanizmasını aydınlatmaya yardımcı olabilir. Sıçanlarda frenik sinir diyaframa girmeden önce üç dala ayrılır. ve krural ve kostal dallardan tek nöronal aktiviteyi örneklemek mümkündür.
Özellikle, cüce kurbağalar (örneğin, Afrika pençeli kurbağası, Xenopus laevis ), yemek borusu çevresinde, memeli krural diyaframına homolog gibi görünen bir kas bandına sahiptir. Bu yapı, solunum aparatı ile doğrudan etkileşime giriyor gibi görünmüyor ve diyaframın orijinal olarak solunumla ilgili olmayan bu bölgesi için bir rol önerebilir.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1570921/
Eklenti:
Bir diyafram kalbinize dokunabilir mi? Görsel sonucu Görüldüğü gibi perikard (kalbi saran zarsı bir kese) aracılığıyla diyaframa bağlı olan kalp, diyaframla birlikte yukarı ve aşağı hareket eder .
https://www.yorku.ca/earmstro/journey/diaphragm.html
<blockquote id="quote"><font size="2" face="Trebuchet MS, Verdana" id="quote">Eklenti:<hr height="1" noshade id="quote">Vücudun Diyaframları
Ligamentöz Artiküler Gerilme: Vücut İçin Osteopatik Manipülatif Teknikler,
Otuz yıl önce başlayan ve başlangıçta DO Rollin Becker'in vesayeti altında olan Dallas Osteopatik Çalışma Grubu'ndaki bazı katılımcılar, Ligamentöz Artiküler Gerilme üzerine bu metni yazdı. Geçen hafta söylediğim gibi, UNECOM'da kalça ve alt ekstremite üzerine canlı bir ders vermeyi bitirdikten sonra bu metni gözden geçiriyordum. 11. Bölüm, “Sekiz Diyaframları Koordine Etme” başlığını taşıyor ve bu kavram, homeostazı ve genel sağlığı optimize etmek için o kadar önemli ki, bu diyaframları gözden geçirmenin her zaman harika bir fikir olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir diyaframın amacı, vücuttaki interstisyel sıvıların akışını artırmaktır ve Dr. Yine de, optimal sağlığı korumanın anahtarı olarak vücuttaki sıvı akışını her zaman vurgulamıştır.
Sekiz Diyafram :
plantar fasya Diz diyaframı: Popliteal fasya, Çapraz bağlar ve Transvers bağ pelvik diyafram Solunum diyaframı Torasik çıkış: Ön servikal fasya, subklavius #8203;#8203;kasları, kostokorakoid bağlar ve kostoklaviküler bağlar. suboksipital üçgen beyincik çadırı diyafram sandalye
https://ommeducation.com/2015/04/the-bodys-diaphragms/
Bu aynen böyle oluyor. Lenfler sıvılar temizlendi ya da temizleniyor bitmek üzere
Eklenti:
Osteopatik Manipülatif Tıpta Beş Diyafram: Miyofasyal İlişkiler, Bölüm 1 Soyut
Diyafram kası ve bağlı diyaframlar üzerinde çalışmak, solunum-dolaşım osteopatik modelinin bir parçasıdır. Nefes vücut sıvılarının serbest dolaşımına izin verir ve bu modelin konseptine göre sıvıların (kan, lenf) hareketi ile dokuların temizlenmesi sayesinde hastanın sağlığı korunur. Solunum kası birkaç sistemik bağlantıya ve çoklu fonksiyonlara sahiptir. Osteopatik tıbbın kurucusu göğüs diyaframının ve vücut sağlığının önemini vurgulamıştır. Beş diyafram (tentoryum serebelli, dil, torasik çıkış, torasik diyafram ve pelvik taban), osteopatın nihai hedefi hasta refahı olan bir tedavi stratejisini değerlendirmesi ve bulması için önemli bir aracı temsil eder.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7243635/
Bu aynen böyle
Osteopati tıptır allopatik tıp hiçtir, kurgu piyonlar
Eklenti:
Beş diyafram, solunum-dolaşım modelinin bir parçasıdır; burada ikincisinin felsefesi, vücudun diyafram olarak kabul edilen bazı bölümleri arasındaki işlevsel ilişkiler yoluyla vücut sıvılarının optimal dolaşımına dayanır: tentorium cerebelli, dil, torasik çıkış, diyafram ve pelvik. zemin [5,6] . Tüm dokuların kan ve lenf ile beslenmesi, temizlenmesi ve serbest dolaşımı beden ve ruh sağlığı için esastır. Dokular serbestçe hareket edebiliyorsa ve üst üste kayabiliyorsa ve hücresel düzeydeyse, vücut sıvıları sayısız işlevi yerine getirebilir ve birden çok maddeyi taşıyabilir.
https://www.cureus.com/articles/34644-the-five-diaphragms-in-osteopathic-manipulative-medicine-neurological-relationships-part-1#!/
|
Edited by - Dionysos on 01/02/2023 15:02:28 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 01/02/2023 : 15:10:21
|
Ek ek ek
Bize yalan söylediler
Omurga diyaframla düzenlenir Fıtık diyaframla iyileştirilir ms sinir sistemi sorunları lenf sorunları akciğer sorunları ,solunum yolları sorunları parkinsonizm hepsi hepsi hepsi
Diyafram güçlendirme çalıştırma solunum tek başına biraz donuk omuzlar, postürel bozukluk, spinal kaymalar, fıtıklar hepsini, omuz rotasyonu, sıfır fizik tedaviyle yatarak yattığın yerden oturarak kalkarak vs durarak iyileştirir. Gelsin isteyen tersini külahıma anlatsın külahım burda Diğer her şeyi de iyileştirir Karaciğerin boşaltımı aort prostat hepsiyle ilgili yaa Göz görüş gelişiyor (küçük 0,5 lik felan odak sorunları gitmek üzre hissediliyor) Rotasyon sorunu ya da sinir sistemi yaa göz felan değil
44,5 -u-mutluyum.. Dolu dolu.. Sıkıntı kader değil-miş.,
Bu şey nefes kökten gırtlağa (boyna omza enseye) süren bir kasılma uzama hissi hepsi bu) Karın içinde nefes vererek/tutarak arası bir yutkunma gibi -kas çekme hareketi Diyafram kendini yapana düzenleyene iyi tam çalışır edene ya da her şeyi temizleyene yapana kadar kasılır. Diyafram her şeyi yapıyor nefes almıyor. Tüm iç gövdede tüm her şey. Diyafram kalp gibi bağımsız kasılıyor ama kas kaybı güç kaybı içeride sorun ve acılar yükler doluluk kısılma kayıp var ,atıllaşma var .Diyafram kası tam güç geri kazanılmalı bu sıfır toksik yük ve sağlık olacak -getirecek- eminim
Şimdi kardiyo dediğimiz bir şey var. Bir kası çalışma var. Aynı egzersizi diyaframı hissetme kullanma güçlendirme olarak için düşenelim. Diyafram eforu. Bu en önem. Her şeyi koordine ediyor. Karaciğer safra yüklü çekemiyor çünkü acıyor acı istemiyorsun. Omurga kayık o bağı çekemiyor çünkü çekerse büzülüyorsun zor soluyorsun kasılıyorsun akciğer daralıyor. Prostat var oraya basarsa acıyor o kase denen nefes alma karnın içe çöktüğü an. Eskilerin göbek düşmesi dediği gibi alt kas/karın salıyor aşağı. Diğer organlarda aşağı içe büzülüyor aşağı uzuyorlar düşüyorlar. Bunlar aylar içinde geri yukarı çekiyor. Yutaktaki kasa kadar yukarı geri çekme gerilme hisleri. Aşağıda düşmüş çekilmiş kasların geri yerine uzatılması gibi hisler. Emek zaman işi. Ağrıya acıya ve uyuma kadar ilk dönem zorluğa sabır işi.
Eklenti:
Diyafram: İlham Alınmış Bir Tasarıdan Daha Fazlası
Diyafram, solunumdaki temel göreviyle olduğu kadar fiziksel, biyokimyasal ve emosyonel sağlık açısından da oldukça önemli rollere sahiptir. Tüm kaslardan farklı olarak postüral stabilite, spinal dekompresyon, sıvı dinamikleri, visseral sağlık ve emosyonel regülasyon gibi vücudumuzla ilgili birçok süreci aynı anda organize edebilmektedir.
Toraks ve abdomen arasında muskulofibröz yapıdan oluşan diyafram, sternal, kostal ve lumbal parçalardan oluşmaktadır. Lifleri organlar ve kaslar üzerinde de devam eden işlevsel tabakalar halindedir. Sternal parçası; ksifoid çıkıntıya, kostal parçası; 6. kosta ve transversus abdominise, lumbal parçası ise arkuat ligament ve L1, L2, L3 vertebralarına tutunmaktadır.
https://www.fizyodemi.com/makale/diyafram-p-704
|
Edited by - Dionysos on 01/02/2023 16:04:23 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 02/02/2023 : 13:28:07
|
Her anlamda yalan söylediler ya da bilgi yanlış, derme çatma ve eksik
Bize sığ nefes, göğüs nefesi diyafram nefesi farkı hikayesi anlatılıyor. Aşağıdaki insanlar için bunun söz konusu olması mümkün mü? Yani onların sığ nefes, göğüs nefesi alması mümkün mü? Karın/gövde içi basıncı ve dolayısıyla diyaframın gücü fotograftan görülüyor ve anlaşılıyor. Bu iyi organize olmuş bir insan bedeni. (Muhtemelen güç çalışmasıyla değil) Batılı ne kadar spor yaparsa yapsın bunu anlamıyor. Üst gövdeyi şişirip karnı daraltıyor. Muhtemelen gerçek güç iç basınç ve kök omurları kuşatan diyafram bağlarının gücü. Tüm omurgayı bu stabilize ediyor. Kas gücü yalanı
Aşağıdaki adamlar muhtemelen bel kemeri olmadan omuzlara kas yığmış çoğu insandan daha güçlü ve postür üzerine ağırlık kondurulsa bugün uygarlığın kas yığarak güç kazandığını düşünen çoğu insanından daha fazla yük alırdı. İç basınç hava gibi omurgayı iç gövdeyi kuşatıyor şişiriyor
Sığ nefes göğüs nefesi diye bir şey yok. Güçsüz gelişmemiş yetersiz diyafram ve iç basınç, yanlış örgütlenmiş güçlenmemiş diyafram -postür- var hepsi bu. Muhtemelen çoğumuz travmalarla hastalıklarla diyaframın otomatik salınımı ve kasılma gücü doğal nefesi doğal uyumu kaybettik. Düzenli postürel ve diyaframla egzersizler .Tüm sağlık... İç organ hastalıkları hepsi yarı uydurma ya da bir hastalık varsa başta "diyafram yetmezliği" ve buna ilaç yazamazlar o yüzden keşfetmiyorlar.
Diyaframın rahat/doğal -tam güç- kasılacağı kadar gövde gücü, kas gücü (ya da esnekliği vb) ve o iç basıncı tutacak kas postür gücümüz yok Bu geri kazanılabiliyor ve tüm herşeyi iyi ediyor bir şeyi değil
İç gövdede tüm işleri yapan senkronize eden diyafram kası. Aorta -ana toplardamara bağlı, karaciğere bağlı ,yemek borusuna bağlı, böbreğe bağlı, omurgaya bağlı, yutağa uzanıyor...
 |
Edited by - Dionysos on 02/02/2023 15:14:17 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 02/02/2023 : 15:00:34
|
Bir daha kendimi -eski bilindik anlamıyla- beden olarak (ben bedenim) biçiminde algılayabileceğimi- hiç sanmıyorum. Bu belki zaman alacak anacak öyle. Bedenimle sürekli nefes ve şifa çalışmak büyük yabancılık. Derin bir yabancılık getirdi ve geliştirdi. Yani mekanik dışsal bir aracı kullanmak onu iyi etmeye ve sürekli optimize etmeye çalışma gibi bir ikilik yabancılık ayrımı geliştirdi ve bu artık çok net. Mekanik ya da robot gibi aygıt. Sürekli ayarlanan mekanik şey. Beden böyle hissediliyor. Avatarını optimize eden şöför-sürücü-kullanıcı gibi hissediyorum. İçine binilmiş araç |
Edited by - Dionysos on 02/02/2023 15:03:13 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 02/02/2023 : 19:02:57
|
Arkadaşlar sonuçta şuraya vardım . Fizik tedavi rehabilitasyon kavramı gibi bir "diyafram rehabilitasyonu" kavramı icad edilmeli. Yani allopatik -yaygın- tıp bunu başka türlü içselleyemez. ve bu içselleme yapılmalıdır. Oldurulmalı. Acil.. Yukarıda videolarda eklediğim kadın gibi nefesi diyaframı çözmüş bunu kendi üzerinde yapmış gözlemlemiş insanların rehabilitasyonu eşliğinde bir kaç aylık diyafram nefesi rehabilitasyonu. Buna belki diyet eklenebilir. Sıcak soğuk terapiler. Doğa topraklanma, masajlar ve belki takviyeler eklenebilir vs. Başka bir sağlık bilgisine gerek yok. Başka tıbba ihtiyaç yok. (Cerrahi, fizik travma vs hariç neredeyse yok)
Bu gerçekten hastanede tanı konulmuş adı bilinen sağlık sorunlarım olmasa da ben berbat durumdaydım. Yani hastaneye gitmiyorum çünkü inanmıyorum, küskünüm, oradan fayda görmüyoruz, ucu psikiyatriye açılıyor ilgi yok doğru tanı/teşhis uygun yardım yok, eskiden zarar görüdğüme inanıyorum K'lar uzak durun diyor vs. Gitmiyordum, direniyordum ama sıkıntım vardı. Omurga kötü, postür yıkılıyor, sinir sistemi berbat, akciğer mahfolmuş, lenfler dopdolu imiş vs yani yaşıyordum ama öyle. Bunlar geçiyor. %90 gittiler. Adları önemli değil ve bugün olmasa o halde devam etsem ileri ki zamanda bir kaç kronik hastalık tanısı muhtemel alacaktım ve bunları kestirebiliyorum. İsimleri önemli değil.
Diyafram nefesi fıtık çözer mi? çözmez mi? Postürü diker mi? Aklınızda en ufak şüphe olmasın/kalmasın. Yapıyor. (En azından bu durumdan) Zorlu . Çaba istiyor. Emek sabır istiyor evet . ve çözemezler .Millet bekliyor ilaç bulunacak ona buna. Çözemezler . Bugünkü anlamıyla naturopati/osteopati vb felsefelerin birleşiminden bir tıp gerekiyor. Gerçek tıp. Bireyin çabası adımları, uygun eylemi ,yaşam tarzı düzenlemeleri ve belli terapi rehabilitasyonlar olmadan kronik sorunların çözülmesi hap yutarak ya da dıştan bir şey uygulayarak vs felan olacak iş değil .
K'lar ilkel bir noktaya gidiyoruz diyor. Tıbbımız ilkel. İlkel olmayanı naturopati/osteopati..
|
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 02/02/2023 : 23:13:36
|
Hastane çöptür. 2 dakka sizin asla bilemyeceğiniz ve ifade edemeyeceğiniz ve onların asla bulamayacağı sorunlar ve çözümler içinse psikiyatri var.
Bu aşağıdaki şeyleri bu bilgi çöplüğü 120-20 yıl önce bulsam ne olurdu? Onu umursamazdım. Haa nefes omurga diyafram ilgiliymiş ne yapacağız vs ama birilerinin ya da birden çok kişinin diyafram yoluyla omurga fıtık nefes sorunlarını çözdüğünü duysam sanırım etkili olurdu.
Aslında diyafram çalışmasıyla bel fıtığı iyileştiren oldu mu onu arıyordum ama o arada "frenik sinir hasarı diye bir kavram buldum. Omurga travamaları, yaralanmalar kazalar sonucu oluyormuş ve solunum diyafram fonksiyonunu etkiliyormuş. Böyle bir durmum vs acab var mıydı bilmiyorum. Başka şeyler buldum. Elimde olması gerkenleri buldum ama onları içsel zaten bulduktan çözdükten keşfettikten sonra gerçek dünyadan gittim kendi elimle topladım getirdim.
Aradığım herşeyi buluyorum da şimdi buluyorum. Umarım başkalarının işine yarar.
Sonuçta Bel/sırt ağrınız (ve bence fıtığınız da) varsa, diyaframın rolünü anlayan ve ona saygı duyan bir hareket uzmanı tarafından %100 değerlendirilmelidir.
ve sonuçta kismeye anatamam .Birine nefes nefes dersen hiç oralı olmaz ve sadece seni deneni tuhaf algılar.
Eklenti: Eklenti: Servikal 3., 4. ve 5. omurilik sinirlerinde veya üzerinde omuriliği tutan varsa, hasarın derecesine bağlı olarak diyafram fonksiyonunda kayıp veya zayıflık olabilir.
https://msktc.org/sci/factsheets/respiratory-health-and-spinal-cord-injury
Eklenti: Bel Ağrısı: Diyaframınız neden çözümün bir parçası?
SPİNAL İNSTABİLİTE & SOLUNUM DİSFONKSİYONU
Spinal instabilite, omurgada aşırı hareket oluşmasını önlemek için kas sisteminizin (tipik olarak erektör spinanız gibi bel kasları) fazla çalışmasına neden olur. Bu, kas gerilmelerine, spazmlara, disk patolojisine (diskin şişmesi gibi) ve bir dizi “soruna” katkıda bulunabilir…. bunların hepsi BEL AĞRISI ile sonuçlanır.
Omurga, gövde kaslarının birlikte aktivasyonu ile %36-64 arasında daha stabildir. Bu basitçe, optimum spinal stabilite için çekirdek kaslardan oluşan bir ekibi BİRLİKTE (doğru zamanlama ve sırada) çalıştırmanız gerektiği anlamına gelir.
Yine de gördüğümüz hastaların çoğu, önceki tedavi yaklaşımlarının bir parçası olarak "temel" egzersizler yaptıklarını bildirdi. Peki, bu neden işe yaramadı? Mevcut araştırmaların söylediklerine ve klinik olarak gördüklerimize dayanarak, PT müdahalelerinin "başarısızlığı" çoğu zaman diyaframın bel ağrısının (evet, solunum kasınız!) tedavisindeki rolünün tanınmamasından kaynaklanır.
Çok sayıda araştırma makalesi, bel ağrısı olan 3/4 hastanın da hatalı solunum düzenleri gösterdiğini ortaya koymuştur. Diyaframın tipik olarak daha yüksek bir pozisyonda oturduğunu ve bel ağrısı olanlarda nefes alırken eskisi kadar hareket etmediğini gösteren başka ilgi çekici araştırmalar da var. Bel ağrısı olanlar ayrıca kaldırma görevlerini ciğerlerinde artan hava ile gerçekleştirme olasılıkları daha yüksektir (kaldırmanın başlangıcında daha derin bir nefes almak); bunun daha fazla spinal stabilite yaratmanın telafi edici bir yolu olduğundan şüpheleniliyor — bu stabilite gerçek değil ve uzun vadede güvenli değil!
Bu bilgi, bel ağrısı çeken hastaları tedavi ederken solunum fonksiyon bozukluğunu neden hesaba katmamız gerektiğini anlatıyor!
Ne yapmalısın?
Herkes için işe yarayan sihirli bir hap, hızlı bir düzeltme ve tek bir egzersiz yoktur. Sırt ağrınız varsa, diyaframın rolünü anlayan ve ona saygı duyan bir hareket uzmanı tarafından %100 değerlendirilmelidir.
Eklenti: Bununla birlikte, bazı sağlıklı nefes alma alışkanlıkları geliştirmenin sırt ağrısını azaltmanıza veya onu hayatınızdan tamamen çıkarmanıza yardımcı olabileceğine dair artık birçok kanıt var.
Nefes almanıza yardımcı olmak için kullandığınız kaslar bel omurlarınıza (göğüs kafesiniz ile pelvisiniz arasındaki beş omur) bağlıdır. gerilimi Dikkatli, kontrollü nefes alma, bu kaslardaki azaltmanıza ve omurga hizalamanızı düzeltmenize yardımcı olabilir.
https://www.brisbanespineclinic.com.au/blog/how-breathing-techniques-may-improve-your-back-pain/
Eklenti: zorla nefes egzersizi terapisi, gövde stabilitesini ve günlük yaşamı iyileştirmede etkilidir kronik bel ağrısı hastalarının aktiviteleri.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5276765/
Eklenti: Soho, Londra'dakitarafından öncülük ediliyor. 2000 yılında Nebraska Üniversitesi'nde Ron Hruska tarafından tasarlanan 'PR', iyileşmeye yardımcı olmak ve sağlığı iyileştirmek için diyafragmatik solunuma, sinir sistemine ve bir bütün olarak vücuda odaklanarak geleneksel teşhis yöntemlerine meydan okuyor.
https://www.esquire.com/uk/life/fitness-wellbeing/news/a17351/pain-and-discomfort-blighting-your-training-heres-how-to-unlock-your-fitness-potential/
Eklenti: Bel Ağrısı ile İlişkili Diyaframın Fizyolojisi Diyafram, dengeleme ve yükleme görevleri sırasında karın içi basıncı artırarak omurganın stabilize edilmesine yardımcı olur. Ayakta dururken, karın içi basınç çok az yük boşaltma etkisi ile omurgayı stabilize etmeye çalışır. İleri kaldırma görevleri sırasında karın içi basınç, gövde kas aktivitesini azaltan bir boşaltma anı yaratır. Omurgaya yük bindiğinde, omurgaya yük bindiren görevlerde diyaframla ilgili problemler öne çıkıyor.
Diyaframın rolü fonksiyonel aktiviteye bağlı olarak değiştiği için, omurga mekaniğinde kas liflerinin uygun şekilde alınması önemlidir. Diyafram, bel ağrısı olan kişilerde postüral hareketlerle inhalasyon sırasında anormal işe alım modelleri gösterir. Diyafram, bu kişilerde bel ağrısını şiddetlendirebilen değişmiş pozisyonlar sergiler. Diyafram aktivasyonunun olmaması lomber paraspinal kasların aşırı aktivitesine neden olarak lomber omurgada hiperlordoza ve/veya lomber bölgede ağrıya neden olan anterior pelvik tilte neden olabilir.
Bel ağrınız varsa, Fizyoterapistinizin farklı postüral aktiviteler sırasında diyafragmatik fonksiyonu değerlendirmesi çok önemlidir. Postural aktiviteler sırasında diyafragmatik fonksiyonun nasıl kontrol edileceğini öğrenmek, bel ağrısının bir bileşenini ele almaya yardımcı olabilir!
https://symmetryptmiami.com/diaphragm-contributing-back-pain/
Eklenti: DIYAFRAM VE BEL AĞRISI Yüzeysel solunum nedeniyle diyaframın kullanılmaması, sırt kasları da dahil olmak üzere vücudun kas çekirdeğinin sıkılaştırılması.
bu sırt kaslarının, özellikle sırtın gerilmesi ve kısalması ekstansörler, göğüs kafesinin konumunu değiştirir, böylece diyafram serbestçe hareket edemez. Diyafram tam olarak genişleyip daralamıyorsa, sırt kasları gevşemekte zorlanırlar.
kaburga yerine her nefeste genişleyen ve büzülen göğüs kafesi yukarı doğru hareket eder ve statik bir birim olarak aşağı.
https://www.lower-back-pain-answers.com/diaphragmatic-breathing.html
[quote]Omurilik Yaralanması (SCI): Sağlıklı Solunum Bir omurilik yaralanması (SCI) akciğerlerinizi etkilemez, ancak solunum kaslarınızı (solunum kasları) etkileyebilir. Bu, ne kadar iyi nefes aldığınızı etkileyebilir. Ayrıca sizi pnömoni ve diğer akciğer sorunları için daha yüksek risk altına sokar. Sağlık uzmanınız ve sağlık ekibi, sahip olduğunuz solunum problemlerini yönetmek için sizinle birlikte çalışacaktır. Akciğerlerinizi sağlıklı ve nefesinizi güçlü tutmak için günlük adımlar da atabilirsiniz.
SCI nefes almayı nasıl etkiler? Solunumla ilgili sinirler boyunda başlar ve sırtın ortasına kadar devam eder. Bu bölgenin herhangi bir yerinde (T12 veya daha yüksek) bir SCI, solunum kaslarının kontrolünün bir miktar kaybına neden olabilir. Solunumun etkilenme derecesi kişiden kişiye değişir.
https://www.saintlukeskc.org/health-library/spinal-cord-injury-sci-healthy-breathing
|
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 03/02/2023 : 01:18:33
|
Sanırım burada mucizelere tanıklık ediliyor
Böyle oldum. Gerçekten de.
Bu noktaya gelindiğinde sanırım akciğer tam kapasite açık ve ayrıca (benim için) tüm balgam vb boşalmış oluyor (ben de sanırım tekrar edecek bilmiyorum ama onlarda yoktur) .Bunun dışında sanırım vücut sıvıları lenfler vb oldukça boşaldı ,iç organlar vs rahatladı. Hala bel omurga sırt çevresi, boyun küçük sorunlar (ağrı acılar var) deneyimliyorum ama en aza indi. Bu geldiğim en iyi nokta. Şimdi... Bakalım... Merakla bekliyorum...
|
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 03/02/2023 : 17:49:45
|
Ketosuzda sağlığın veri geri kazanımın mümkün olduğunu gördüm
Eski sorunlu omurga neredeyse stabil (sanırım %98 ve günler içinde bitecek olacak gibi) duruş postür günden günden gelişiyor dikleşiyor
Göz için yakına odaklanma bebekler gibi oldu -göz yorulmuyor ağrımıyor. 10 cm den telefona bakıyorlar şu an bakabilirim. 25 li yaşlarda sanırım bir göz 0,5 gibi aksamıştı güeşe ışığa hassastım ve 40 larla birlikte artık çok detatya odaklanmak zordu. Örneğin burada ormanda çalışırız parmağa diken batar dikenin ucu kırılır deri altında kalır ve onu iğneyle çıkarırız bunda artık zorlanıyordum, başımı ağrıtıyordu. Şu an görüş aynı gibi yine yakın için hafif bulanıksı ama baş ağrıması odaklanmaya çalışırken zorluk yok
Bildim bileli sağ omzum çok çok hafifte olsa kayık -önde arkada vb- diğeriyle eşit ve aynı pozisyonda değil gibiydi ve bir sürü kaza nedeniyle bunu artık benimsemiştim yani öyle diyordum .Sol göğüs kasımı kasabilir sağı kasamazdım ya da bunun için kol/omzu gövdeye bastırır belli pozisyona alırdım. Geçti gitti. Omurgam artık ağrısız sızısız acısız vs bütün kasılan güçlü tek bir bütün gibi. Kalçalarımın biri önde arkada aşağıdaymış gibi vs hissettmiyorum ya da çok çok azaldı.
Sonuçta diyaframı faketmek aktive etmek kullanmak dediğimiz gibi omurgayı farketmek aktive etmek kullanmak gibi bir kavram gelşti. Omurga kendi bütün bağımsız organ gibi farkediliyor ve diyaframın kasılmalarıyla iç basınçla paralel onun aşağıdan yukarı esnemesi gibi bir durum var bu durumda sürekli sürekli omurgayı kullanıyorum yani onu kasılmaya göre uzatuıyorum esnetiyorum omzunumu boynumu belimi oramı buramı sürekli hareket ettiriyorum çekiştiriyorum vs ya da buna benzer bir şey gelişti. İşin ilginci dıştan spasitkler gibi görünüyorumdur (oramı eğiyorum buramı çekiyorum boynumu kasıyorum vs) ama kendi başımayım sorun yok ve günlerce böyledi ve işe yaradı.
Şimdi neler yaptık
Merkeze sanırım diyafram aktivtesini koyduk. Diyaframı farkederek statik duruş dışı aktif/dinamik vücudun kasılma ve ihtiyaçlarına göre kısmen yarı hareketli bir solunum egzersizi. Bunu ayrıca sonra internette bulduğum vejetatif terapi olarak sunulan başka bir kavrama benzettim bence yakın. Sanırım bir kaç yorum üstte diayfram rehabilitasyonu diye bir kavram uydurdum. Fizik tedaviye benzer biçimde. Bence bu yaşadığım süreci tanımlamak için ayrıca uygun olabilir.
Öncesinde bir kaç ay soğuk duş ve şu an hala ısıtmasız doğal soğuğa maruziyet
Son bir kaç haftaya kadar çok çok azar azazar olmak üzere düzenli kayatuzu, karbonat, magnezyum sülfat tuzları ile bol su tüketimi
Çoğunlukla 5-6 saat arayla yenen iki öğün ve 18 saat kadar açlık
Düzenli değil ama arada Tibet egzersizi, planklar ve slow jogging denen biçimde etkinlikler (yarı ya da üçte bir diyelim bıraktım ya da çok nadiren çünkü omurga postür otursun öyle devam edeceğim)
Bu şey çalışıyor. Diyafram egzersizi. Benim için uyum ve başlangıç ultra zordu. Boğulacak gibi olmalar. İçi çıkacak gibi olmalar. Hala da kolay bir deneyim değil. Benim yaşadığım biçimiyle bu statik bir nefes almaya benzemiyor. İçimde gövdemde sürekli kaslar çekiliyor uzuyor gibi boynum omurgam bazen kırılacakmış kemikler ayıralacakmış gibi hisseedderek bazen oraya buraya kendimi uzatıyorum vs.. Yarı dansçı yarı sprastik figürü karışımı sürekli oraya buraya uzayıp esneyip kendimi kasılıyorum çekiyorum uzatıyorum vs ama çalıştı
Deri komple bir kas olarak dış gövdeye giysi gibi oldu sanki sürekli büzülerek kasılarak kendini içe topluyor sıkıyor ve hareket ediyormuşçasına bir duygu var. Aynısının iç gövdede bir yaklaşık benzeri var buna diyafram hareketi dedim ama bilmiyor ve emin değilim. İçeride bir -bir kaç düzenli kas çekme uzama yapılandırma vs hareketi var. Nefese paralel. Yani salmış bir şeyin günden güne sıkılaşması kendini çekiştirmesi ya da yeniden kurması yapması gibi ama o hareketi kasılmayı vs hissediyorsun ve izliyorsun farkındasın. Azar azar ama yar ısürekli periyodik ve farkıdnasın |
Edited by - Dionysos on 03/02/2023 18:11:24 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 03/02/2023 : 20:50:10
|
Tekrar ve tekrar günlük akciğer aracılığıyla attığım sıvıların akciğer dışından geldiğini/alındığını düşünmeye başladım. Her gün akciğerim tamamen temizleniyor ve sonra tekrar tüm gün sıvı çıkışı var ve bu kadar sıvıyı nasıl/niye üretiyor. Yani kalbin akciğere sıvı atması, bağırsakların akciğere sıvı vermesi vb kavramlarını twitter sosyal medya üzerinden vs duymuştum ama belden boyna kadar acıyan bölgeler var ve oralar gevşedikçe rahatladıkça ve o acı gittikçe buna pararlel akciğerden sıvı atımı var. İç boşluğun bir tür temizlik sistemi mi var ne nasıl bilmiyorum ve her zaman ki gibi emin de değilim ama bir bağlantı var. |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 03/02/2023 : 21:51:15
|
Eklenti: Orjinal Mesajı Ekleyen Dionysos
Tekrar ve tekrar günlük akciğer aracılığıyla attığım sıvıların akciğer dışından geldiğini/alındığını düşünmeye başladım. Her gün akciğerim tamamen temizleniyor ve sonra tekrar tüm gün sıvı çıkışı var ve bu kadar sıvıyı nasıl/niye üretiyor. Yani kalbin akciğere sıvı atması, bağırsakların akciğere sıvı vermesi vb kavramlarını twitter sosyal medya üzerinden vs duymuştum ama belden boyna kadar acıyan bölgeler var ve oralar gevşedikçe rahatladıkça ve o acı gittikçe buna pararlel akciğerden sıvı atımı var. İç boşluğun bir tür temizlik sistemi mi var ne nasıl bilmiyorum ve her zaman ki gibi emin de değilim ama bir bağlantı var.
Anlamadım ama muhtemel buna benzer bir şeyde sanırım sorun vardı. Lenf .Dolu ya da şişmiş lenfler .Tam bu hat. Acıyan yerler ve her rahatlamada akciğer sıvı aldı ya da bu genize geliyor sanıyorum. Sanırım her yerdeki sorunlu lenf yükünü mü boşaltıyorum?
ALINTI
Giriş
Lenfatik kanallar, lenf sıvısını venöz sisteme boşaltır. Vücudun iki lenfatik kanalı sağ lenfatik kanal ve torasik kanaldır. Torasik kanal iki kanaldan daha büyüktür ve başta sağ lenfatik kanal tarafından drene edilen baş ve boynun sağ tarafları, toraksın sağ tarafı ve sağ üst ekstremite hariç tüm vücuttan lenf drenajından sorumludur. .
Yapı ve Seyir
Göğüs kanalı 38 ila 45 santimetre uzunluğunda ve 2 ila 5 milimetre çapındadır. L2 vertebral seviyesinde bir lenf kesesi olan sisterna chyli'nin üst yüzünden alt servikal omurgaya kadar uzanır. Cisterna chyli'den, kanal aort ile azigos ven arasında ve vertebral kolonun önünden geçerek superiora devam eder. Torasik kanal, vertebral kolonun sağında, posterior mediastene giren diyaframın aortik hiatusundan yukarı çıkar.
NEyi tanımladınız ki???;
ALINTI
Akciğer, etkili gaz değişimini sürdürmek için interstisyel sıvı klirensini sıkı bir şekilde düzenlemesi ve enfeksiyonu önlemesi gereken özel bir bariyer organıdır. Lenfatik damarlar diğer organlarda bu işlevler için önemlidir ancak akciğerdeki rolleri tam olarak tanımlanamamıştır. Bu çalışmada, lenfatik damarların akciğer homeostazına nasıl katıldığını değerlendirdik. Bir lenfatik haberci aleli taşıyan farelerin kullanıldığı araştırmalar, diğer organların aksine, akciğer lenfatik toplayıcı damarların düz kas hücrelerinden tamamen yoksun olduğunu ortaya çıkardı; bu, ileri lenf akışının büyük ölçüde harekete ve solunumla ilişkili basınçtaki değişikliklere bağlı olduğunu düşündürür.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6546450/
Bunu yaptığını gördünüz mü? Kana lenfatik atıkatar mıyız? Akciğerin ve diayframın nasıl çalıştığını bile bilmiyorlar çünkü gözlememişler
ALINTI
Lenfatik sistem farklı şeyler yapar: tek yönlü bir drenaj sistemi gibi davranır - bu, sıvıyı vücut dokularından kan dolaşımına taşıdığı anlamına gelir. enfeksiyonla savaşan lenfosit adı verilen beyaz kan hücrelerini içerir. hücrelerin yaptığı tüm atıklardan kurtulur.
https://www.macmillan.org.uk/cancer-information-and-support/worried-about-cancer/the-lymphatic-system#:~:text=The%20lymphatic%20system%20does%20different,any%20waste%20that%20cells%20make.
İki set lenfatik damar, akciğerdeki lenfleri boşaltır. Bir subplevral lenfatik ağ periferik akciğer dokusundan lenfi toplar ve onu hilusa doğru giden damarlar boyunca drene eder. Bronşların ve bronşiyollerin çevresinden kaynaklanan daha derin bir lenfatik sistem vardır. Derin sistem, daha büyük bronşlar ve pulmoner arterler etrafındaki lenfatikleri birleştirir ve sonunda mediastene girerek bronkomediastinal gövdelerle birleşirler. Tüm lenfatikler için son ortak yol, sol subklavian vene giren torasik kanaldır.
https://lungs.thecommonvein.net/lymphatic-drainage/
Solunum Hastalıklarında Lenfatik Değişiklikler: Akciğerin Yeniden Şekillenmesinden Daha mı Fazlası?
Lenfatik endotel hücrelerini tanımlama ve onları kan endotel hücrelerinden ayırt etme yeteneğimizdeki gelişmeler, lenfatik biyoloji çalışmasında önemli ilerlemelere yol açmıştır. Son on yılda, preklinik ve klinik çalışmalar, neredeyse tüm akciğer hastalıklarında lenfatik damar yapısında değişiklikler olduğunu göstermiştir. Lenfatiklerin ve bunların büyüme faktörlerinin hastalığın başlamasına, ilerlemesine ve çözülmesine katkısını anlama çabaları, doğumdan sonraki ilk nefesten astıma, tüberküloza ve akciğer transplantasyonuna kadar uzanan akciğer biyolojisinde lenfatikler için kritik roller belirleyen ufuk açıcı bulgulara yol açmıştır. Bununla birlikte, diğer hastalıklarda, lenfatiklerin genel akciğer yeniden şekillenme sürecinin bir parçası mı yoksa hastalık patogenezine gerçekten katkıda bulunanlar mı olduğu belirsizliğini koruyor.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5625224/ |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 04/02/2023 : 14:04:22
|
Eklenti: Orjinal Mesajı Ekleyen Dionysos
Bu şeyler sanırım orjinal kasılmaların bozulmuş biçimleri. Vücut bunlara benzer şeyleri doğal yapıyor. Her nefeste küçük/mini parçalarla ve uyumlu hale geldiğimizde bilinçli bütün bir kere de bazılarını yapabiliyoruz.
Bu adamın yaptığı işle ilgili farkındalığı olsa göğsü öyle olmazdı. Çocukluktan (5-6 yaştan) itibaren ğöğsüm böyle hafif yağ kitleli ve bu değişecek görünüyor. Karın sırt ve bel çevresi her zaman orantısız yağım var. Yarı bitti değişti ..
Şu duruma geldik. Gövdeyi kuşatan kas (kütle) kol bicepsi gibi tek bütün parça algılanmaya dalgalandırılmaya (bilinçli kasılabilmeye) başlandı. Bu videoda ikinci dakikada yapılana benzer ama tam öyle değil. Tüm ana gövdeyi gıtlağa kadar içten kuşatan balonsu bir kası aşağıdan yukarı bütün olarak dalgalı olarak kasma gibi. (Belki de diyaframın kasılmaları ve ben öyle hissediyorum bilmiyorum) Vücut bu kası kasarak her defasında sıkılaştırıyor/gerginleştiriyor. Yani gövdeni kuşatan kas, ana iç basıncı tutan deri/kas yığını (içte mi dışta mı artık bilmiyorum algıyı yazıyorum) komple geriliyor sıkılaşıyor ve günden günden sıkılaşıyor. İç basınç günden güne artıyor. Yani güçleniyor. Artık dış deriyle kaburga arasında neredeyse boşluk duyuyorum (yok ama içim öyle gibi oldu-his) ve iç gövde balon gibi hissediyorum. Soluma; sanki bir kompresöre sahibim gibi oldu ve o denli kolay rahat ve doğal çabasız. Konuşma beş kat kolaylaştı. Şu an topluluk önünde hayatında yapamayacak ben hiç sıkılmadan konuşur şarkı söylerim. Nefesi kompresör basıyor gibi.
Yani sağlıklı insanların travma ve yaralanması yok ve verilen sağlık reçete ve teşhisleri dumur ötesi saçma ve uzak bağlantısız. Yani insan organizasyonu hakkında mevcut tıp biliminin bilgisi sadece bilgi parçaları (mini parçalar) ve sadece emekliyor ve ne zaman nerde gerçeğe yakınlaşacak olsa orada ilaç çıkarı yoksa bilimi üretemezdi ya da yukarıdaki bir şeyi açıklamaya çalışsa diğerleri fantastik ve onu bilim yapılamaz bulacak .Yani saldırır.
Yani sağlıklı durumun ne olduğunu bilmiyorduk. Yeni görüyoruz. ve bu duruma geliş geçiş bile mucizevi üstel algılanıyor. ki aslında muhtemelen doğal.
Uyku en önemli şey. Bunlar muhtemelen hepsi uykunun/dinlenmenin/bakımın (ya da günlük iş emeğin doğal) parçası ve uykuda -uyanık vs farketmez yapamaz hale geldiğimize inanıyorum. Sadece doğal yeteneği, doğal olanı doğal durumu geri kazandığıma inanıyorum. ve kayıptan o duruma geçildiği için bu kadar açık ve sıradışı biçimde bunlar algılanabiliyor. Yani başkaları için benim uğraşım kadar zor ve çabalı olmak zorunda bence değil. İyi uyku dinlenme uygun diyet yaşam tarzı ve takviyeler uyku bunu zamanla sıraya koyacaktır ve az az yapacaktır. Herkes için.
Uykuya ve merkezi sinir sisteminin doğal bakımlarına -bilinçli zihince- biraz travmatik algılansa da geçit verilmesi gerektiğine inanıyorum. Doğal derin uyku ve uykuda olanlara aldırmama. Yani uykuda bedenimi otonom sinirler devralıyor dna m da bakım iyileştirme programları var, bedenin ritmik/periyodik bakımları var ve onlar beni onaracak/koruyor/yapılandırıyor, gerekirse canımı acıtacak kaslarımı ağrıtacak çekecek ,gerekirse nefesim zorlantılı ve yavaş olacak ve ben buna aldırmayacağım o (otonom sinir ve dna) işini biliyor gibi bir alt düşünceyle uyuma .. Bence en önemli. |
Edited by - Dionysos on 04/02/2023 15:23:48 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 04/02/2023 : 14:59:50
|
Ek
Diyafram gücü her şey. Tüm vücut gücü ve sağlığı. Bel gücü, karın gücü, güç
Bu yapıyı inceleyin derim.

Yani bir kası çalışmak Dambılla kol kası (biceps) çalışırız. Dambılsız da kasabilirim. Bilinçli. Aynısını düşünün. Hayır diyaframı çalışın .Nefesle diyaframı kasın ve güçlendikçe güçlenirsin. Yani tüm gövde postür doğal gelişir ve tüm sorunlar azalır. İç basınç güçlenir , güçlendikçe güçlenir. Sinir kas/bağ örgüleriyle tüm iç gövdede her yere örülü ve bağlı..
Yani nefesi spor ve egzersiz gibi algılamaya başladım. En azında doğal bir yeteneği ve uyumu geliştirene yani bunlar kendinden artık çabasız doğal olabilene kadar sürdüreceğim. Yoga, nefes kontrollü çalışmalar, sıkılaşma germe çalışmaları, statik denilen güç isteyen nefesi gücü zorlayan basit egzersizler, kontrollü nefesler, nefes tutma her şey sağlar. Diyaframı kol bicepsi hissetme duyma ilginç olağanüstü ve güç getirici ve bunun üzerinde iç kontrol yani basınç onunla omurgayı stabilize etme yönetme. Mesela bir omur gergin diyelim benim durumumda artık sadece nefesle orayı kıtlatıyorum-gevşetebiliyorum
Gerçekte diyafram. Alt bölüme bakın... Tüm güç. Onun gelişimi ve iç basıncın gelişimi artımı. Dıştaki kas yığını değil. Bunu net farkettim. Az ya da çok kaslı kol mengene gibi oluyor. Bazı insanlar el sıkar parmakları mengene gibidir.
Eklenti: .Nefesle diyaframı kasın ve güçlendikçe güçlenirsin.
Bu yapılabiliyor. Bir kaç aylık çaba. Nefesi tutarak ,kontrollü salarak, karın içinde doluluk şişme hissiyle güçlü hava dalgalandırarak vb onu hissedebiliyoruz. Sonuçta kol kasını kasma gibi tüm iç gövde kasıntı ,şişme dalga hissi vb. Bütün bir kas olarak kasılmasını zaten yaklaşık duyuyoruz gibi |
Edited by - Dionysos on 04/02/2023 15:30:14 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 04/02/2023 : 18:40:40
|
Nefesi kuvvetli olma diye bir şey var. Nefes kuvveti/gücü çalışıyorum Burada ne yazacağımı yapacağımı ne hissedeceğimi bile bilmiyorum. Görüşüm bakışım duyuşum duruşum değişti (gelişti) bu gerçek Tam değil ve yakın ama yeni bir beden almak gibi rahatlık ve öncekiye yabancılık hisleri durumu kavramaya içsellemeye, yeniyle başetmeye alışmaya çalışıyorum |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 05/02/2023 : 13:05:50
|
Solunumun en önemli iki değişkeni
1- Omurga stabilizasyonu 2- Omurga stabilizasyonu /İç basınç
Solunum fonksiyonu sorunlarının ana ekseninde omurga de-stabilizasyonu olduğunu düşünüyorum
Stabil olmayan omurga da diyaframın kasılması daha sonra omurgayı stabilize edecek ek kasılmalar üretiyor. Bu berbat .. Gerçekte solunumu sınırlayan şey. Stabil olmayan omurga her nefeste tekrar tekrar kendini stabilize etmeye çalışır. Vücudun yeteneği var. :Kalça ekleminden son boyun omuruna kadar ve tamamen serbest bırakılabilirse yatarken kendini stabilize edebiliyor. (Kalçaları gevşetme bacakları uzatma vb ve her solunumda tekrar tekrar omurgayı köke çekme. Modern insan bunu yapamaz. Kendi içinde ağrılı acılı zorlu travmatik ve bacağını kalçayı biri çekiyo sanır. O durumlarda solunum başta ölüm gibi gelecek.) Bu hasara göre günler, saatler aylar alabilirdi. Sanırım bu yüzden yoga ve derin uyku daha iyi.
Gerçekten stabil güçlenmiş omurga da ve artan iç basınçta diyafram kompresör gibi, nefes alış kalp atışı gibi doğal çabasız ve duyulmuyor bile (yani orada zaten senin için nefes alan -işini yapan bilen bir- diyaframın olduğunu farkediyor ve artık nefese odaklanmıyorsun) Stabil-güçlü bir omurgada nefese odaklanmayı nefes çalışmayı gerektirecek hiç bir şey yok. Bu o durumda neredeyse -yarı yarıya- kalp atışını kontrol etme çabası gibi olurdu.
Bütün sığ nefes göğüs nefesi masalları masal. Stabil omurga da göğüs nefesi yok.. Arkasındaki şey uygun kilitlenemeyen/sıkılaşmamış çözülmüş de-stabil omurgalar. Stabilize edilemeyen, uygun stabilizasyon olmayan omurga bozuk nefes. Ana/kök neden.
Solunum yeteneği, güçlü iyi solunum tastamamen omurga stabilizasyonu ve iç basınçla ilgili.
Bunların bilimi de yapılamaz bunlar insanlara da anlatılamaz o yüzden uyku iyi (iki anlamda da) ve osteo naturopati tek gerçek tıp yolu/bilinci. |
Edited by - Dionysos on 05/02/2023 13:40:26 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 05/02/2023 : 16:25:40
|
Eklenti: Orjinal Mesajı Ekleyen Dionysos
Solunumun en önemli iki değişkeni
1- Omurga stabilizasyonu 2- Omurga stabilizasyonu /İç basınç
Alıntı (ve hayır öyle değil göğse git ve koah-kronik bronşit/astım vb teşhisi -ilerlerse bir üç fazlasını teşhis et ve bir inhaler ve varsa sigarayı suçla!) (ve bu da saçma.. omurga çoğu zaman kökten -alt omurlardan yaralanır ve stabilizasyon sorunu omurgayı yorar boynu çeker, polarizasyonu hizalanmayı bozar ve haliyle boyun gergin olur.)
------------- Boyun Ağrısı ve Solunum Problemleri
Normal solunum mekaniği ile nefes almanın kas-iskelet sisteminde güçlü bir rolü vardır. Solunum mekaniği hem duruş hem de omurga stabilizasyonunda anahtar rol oynar. Solunum mekaniği, hem normal duruş hem de omurga stabilizasyonu için sağlam olmalıdır. Solunumun temel kasları arasında dinamik bir etkileşim vardır.Birindeki işlev bozukluğu, diğerinde işlev bozukluğuna yol açabilir. Solunum sırasında, diğer kasların hareket etmesi ve kaburgaları yukarı veya aşağı hareket ettirmesi için stabilize servikal ve torasik omurgaya ihtiyaç vardır. Kararsızlık durumunda, göğüs kafesi, yetersiz solunum fonksiyon bozukluğuna yol açan, kasların kuvvet uzunluğu eğrisine dayalı uyarlanmış kasılma modelleri nedeniyle diyafram, interkostal veya abdominal gibi tüm kasları etkileyen mekanik değişiklikler gösterebilir.
Kanıtlar, boyun ağrısı ile akciğer fonksiyonu arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir.
Torasik omurga ve birbirine bağlı kaslar, normal inspirasyon ve ekspirasyondan sorumludur. Nefes almak zorlaştığında veya değiştiğinde, vücut servikal aksesuar kasları aktifleşerek bunu telafi eder:
Servikal boyun ağrısı (CNP) olan hastaların, sağlıklı hastalara kıyasla global ve lokal servikoskapulotorasik kaslarının güç ve dayanıklılık performansında önemli eksiklikleri olduğu bulunmuştur. Bu kasların işlev bozukluğunun solunum bozukluğuna yol açtığı yapılan araştırmalarda belirtilmiştir. Psikolojik durumlar (örn. anksiyete, depresyon) ayrıca hastaların ağrı, solunum ve servikal işlev bozukluğu deneyimlerine önemli katkılar gösterir. Klinisyenlere, etkili tedavileri uygun şekilde seçmek ve uygulamak için değerlendirme sırasında kronik boyun ağrısı olan hastaların solunum fonksiyonlarını ve psikososyal durumlarını dikkate almaları tavsiye edilir.
https://www.fizyodemi.com/blog/boyun-agrisi-ve-solunum-p-749
|
Edited by - Dionysos on 05/02/2023 16:28:39 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 05/02/2023 : 17:55:15
|
Eklenti: Lenfatik drenaj burnunuzu akıtır mı?
Lenfatik bir masajın sonuçları biraz iğrenç olabilir. Burun akıntısı ve olası bir balgam bekleyin - vücudunuzun tüm bu fazla toksinleri mümkün olan en kısa sürede dışarı atma yolu!
https://www.amskincare.com/massage.html#:~:text=The%20aftermath%20of%20a%20lymphatic,out%20as%20quickly%20as%20possible!
Tıpkı alıntıdaki gibi oluyor. Gripte yalan (ya da yarı doğru ve yanlış ve bazen grip değil. Soğuk algınlığı lenfatik tepki)
Bu ne zaman bitecek merak ediyorum günlerdir saatlerce bunu boşaltıyorum. Her gün bitiriyorum (sabah ve akşam bundan emin oluyorum) ve tekrar sürüyor.. Her gün bu bitecek mi? bitsin artk , ne zaman? diyorum...
Tam araştırmadım dün lenfatik boşaltımın kan vb yoluyla olabileceği üzerine bir kaç cümle buldum.
Kesinlikle gırtlak geniz boyun akciğerin üst lobları bir bağlantı var ve tüm yük buralara geliyor. ALıntıdaki oluyor. Beldeki lenf yükü bile genize atılıyor taşınıyor bunun farkındayım çünkü orada acı var kendimi esneten hareketler yapıyorum o acı oradan geçiyor ve tam o an da geniz akıntısı paralel oluyor. Bu akciğerin ürettiği bir balgam değil.
Bu K'ların gelecekte toksin temizliği hayati dediği anlamda lenfatik drenaja dönük masajları tavsiye ederim. Soğuk (ve duş) bunu ayrıca tetikliyor. Omurga masajını mümkünse osteopati/kayropraktik/manuel terapi denen gibi yardımı tavsiye ederim. Boyun gırtlak bölgesini lenflerin doluluğunu/şişkinliğini/tıkanıklığını -lenf akışını- kontrol etmeyi tavsiye ederim.
Lenfatik sistem. Buralardan bazıları tam acılarımın olduğu yerler. Bel de, boyunda ve omurga da ve omurgadan kaynaklı sandığım belki de öyle olmayan acılar.
(sanırım benim lenf boşaltımı üst kata sıcağa taşınınca bahara yeni soğuk duşlarıma kadar ara verebilir öyle umuyorum. Her gün buna katlanamam ki katlandım)
 |
Edited by - Dionysos on 05/02/2023 18:12:20 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 05/02/2023 : 19:23:51
|
Ek olarak
Geçmiş çağlarda insanlar bununla neden ilgilendi/ilgilenmiş olabilir? Bizim hastalıklarımızı taşıyorlar mıydı? (toksin az ,ağır metal yok gibi ,tıbbi müdahale örn aşı yok vs) Yani yogayı ,Çin tıbbını diğer şeyleri nasıl buldular ? Neden ihtiyaç duydular?
Ağız bakterileri ve diş çürükleri. Muhtemel en önemli neden. Dolgu teknolojisi yok. Ağız hijyenini dil tükürük vs hayvan gibi sağlamalılar. (Şifa çalışma ben de bu tip his duygu ve davranış uyandırdı. Örneğin gırtak temizliği . Kendimi boğazı temizlemek için hayvan gibi sesler çıkarırken buldum.) Buradan (azğır dişten) bir bakteri toksin akışı ki bugün bile muhtemel en önemli hastalık nedenlerinden biri bu. Sinüsler şunlar bunlar sonra diğer her yere.. Bir ço küst solunum yolu ve başka başka başak sorunun endnei kaynağı kökenidir. (Yani kemiği dişi çürüyen bir canlı var mı? Olur mu? Biz neyi yaşıyoruz ya da yaşatılıyoruz diyorum bazen ama seçtik o halde ders. Bu kavram insana düşünürken yumruk gibi her defasında toslar. Yani bu dersse sorumlu bir yaratıcılığımı öğreniyoruz yani başka bir anlamı yok. Acıdan sorundan ders alınacaksa başka biçimleri olmalı. ya da bir bedeni, fizik aracı kullanmayı optimize etme kusursuzlaştırma daha iyi öğrenme dersi mi? gibi ) (Bu ağız diş olayı sanılandan çok daha berbat ağır hasar sebebi. Lenfler dokular uyuşmuş hissizleşmiş kaslar sinirler, birbirine karışan acılar azğın çenenin bir bölgesini tek taraflı kullanmama atıllık bu bile boynu yoruyor denge yok sonra o kullanılmayan tarafta boğaz lenf boşalımı karışıyor aksıyor vs bunları hep anladım farkettim. Her kas her sinir her doku parçası uyanık olmalı tam bir sistem)
Hijyenik olmayan çürümüş kokmuş gıdalar. Stok gıdalar. Açlık sefalet dönemleri
Bitki toksinleri ve çiğ yeme..
-- Tüm bunlardan bıkmış ama tünelin sonunu görmek istiyorum gibi bir ikilemdeyim...
|
Edited by - Dionysos on 05/02/2023 19:30:28 |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 05/02/2023 : 20:32:43
|
Ek 2
Anladığım kadarıyla lenfler, lenf akışı belli noktalarda tıkanabiliyor ya da tıkanmasa bile zorlaşabiliyor. Eklem doku sertlik ve tutulmalrı ağrı acı uyuşma bölgelerine dikkat. Hareket kusurları gösterge. Bunun için fizik tedavi rehabilitasyon eklem hareket yeteneği test videoları incelenebilir.
Basit bir kaç yoga pilates egzersizi özelikle omurga stabilize edilerek statik beklenen ya da bu yeteneği geliştiren duruşlar (plank gibi yüzsütü bacak ve kolları omuz yerden kesme statik bekleme gibi hareketler. Örneğin benim postürümde ayakta üst gövdeyi tamamen sıksam bile kalça arka bacak bölgesini sıkıamıyorum.)
Şu an benim durumumda hangi bölgemde sorun varsa orada lenf akışı sorunu da var gibi. Omuzlar boyun bel çevresi belki kalça hattı vs
Sanırım iyi akış için (atlet sporcu değlsek ya da ya da doğal sıfır kusurlu dinamik postüre sahip değilsek) günlük tüm kasları ısıtma iyi bir yol. Akış için. |
 |
|
Dionysos
    
2577 Mesaj Göndermiş |
Mesajın Eklenme Tarihi - 05/02/2023 : 22:16:58
|
Ek 3
Horlama gibi sesler titreşimler muhtemelen burun genizdeki lenfatik kanalların temizlik kontrolü (muhtemel sonar) ya da açılmasına -açık tuutlmasına- yönelik müdahale ya da üçüncü şık vagusla aynısı benzeri, hepsi gerekli evrimsel beceri Nefes alırken (nefes sürecimde) bu sesleri vücut hepsini çıkardı kontrol etti ya da onun gibi ve bilmiyorum Refleks olarak dna da yapı da kayıtlı bir çok ses nefes alma ve verme biçimi var. Sonsuzmuş gibi. Hepsi değişik türden bireylerin uyku gözlemi ile kaydedilebilir sınıflanabilir incelenebilir. Çıkarılabilir sesler refleksler tepkiler aynı. Hayvan sesleri gibi şeyler örneğin güzel lenfatik kanal açıyor. Örneğin aslan sesi gibi bir ses çok güçlü biçimde yapılırsa taa sırtımın ortasında bir bölgeyi (akciğer içi ya da lenfatik bilmiyorum) rahatlatoyor ve oradan lenfatik sıvı (başgam benzeri) alıyor.
Eski eşim horlarsa burnunu tutardım. Bir daha yanımda biri horlarsa onu senfoni gibi dinlerim asla müdahale etmem.
Herkese imkanı partneri olanları eşli lenfatik masajı drenajı öneriyorum. Tüm lenfatik bölgeler. Tüm vücut. Özellikle boğaz gırtlak boyun çevresi yüz vb. Eğer lenfatik tıkanık varsa acı bezeleri/noktaları gibi elle bulunuyor ve dokunarak güçü biçimne aynı an da geniz burun çekerek az az sürekli boşaltılabiliyor.
Eğer soğuk duş yapılamıyorsa soğuk uygulayan şeyler bir şey belki bir buz torbası gibi bir şeyi beli bölgelere tutma vb ayrıca denenebilir. Sürekli gezdirerek lokal soğuk sıcak uygulanabilir. |
 |
|
Mesaj  |
|
|
|